پاییز و زمستان که میشود، کرمانیها، ماهی چند بار هم که شده حتما آبگوشت میخورند، مهمترین و فصلیترین آبگوشتی هم که معمولا درست میکنند، همین آبگوشت چغندر است.
۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی آبگوشتی
۱ عدد چغندر متوسط
۵۰ گرم نخود
۱ عدد پیاز کوچک
نمک و فلفل به میزان لازم
آلو یا گوجه برقانی به مقدار دلخواه
آبغوره یا غوره به مقدار دلخواه
۱. از شب قبل نخود را در کاسهای ریخته رویش آب بریزید و چندین بار آب روی نخودها را عوض کنید.
۲. پیاز را پوست کنده بشویید و با گوشت و نخود در قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت بگذارید. حدود نیمساعت یا سه ربع که گذشت، وقت افزودن چغندر است.
۳. چغندر را پوست گرفته و بشویید و به شکل دلخواه ریز خرد کنید و به آبگوشت بیفزایید. به دلخواه مقداری آلو یا گوجه برقانی اضافه کنید تا آبگوشتتان مزهدار شود.
۴. نمک و فلفل را هم بیفزایید و بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند و آبگوشت خوب جا بیفتد.
این آبگوشت احتیاج به زردچوبه یا رب ندارد، چغندر (لبو) به این آبگوشت رنگ میدهد.
در مرحله آخر آبگوشت را بچشید اگر طعم شیرین داشت، برای دو مزه شدن این غذا آبغوره یا غوره را هم اضافه کنید.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…