آبگوشت یک غذای سنتی، دیرینه و بسیار اصیل و خوشمزه است و آبگوشت کشک، خوراک ناهار یک روز تعطیل است!
آبگوشت یک غذای سنتی، دیرینه و بسیار اصیل و خوشمزه برای ما ایرانیهاست. در نقطه نقطهی کشورمان انواع و اقسام آبگوشت وجود دارد که باب هر سلیقهای میتواند باشد.
اگر تا به امروز فقط آبگوشت سنتی معمولی میل کردهاید یا نهایت آبگوشت بزباش را در کنارش میشناسید این آبگوشت کشک فوقالعاده را از دست ندهید که خوراک ناهار یک روز تعطیل است! اعضای خانواده را به مهر دور هم جمع میکند و یکی از لذیذترین طعمها را به آنها هدیه میدهد. اگر به اندازهی کافی وسوسه شدید حتما این دستور را بخوانید و ذخیره کنید و مهمتر از آن؛ اجرا کنید!
گوشت دنده گوسفندی ۶۰۰ گرم
نخود یک پیمانه
لوبیا قرمز یا سفید یک پیمانه
پیاز متوسط دو عدد
سیب زمینی ۳ عدد
بادمجان قلمی ۵ عدد
کشک ۲۵۰ گرم
نعناع داغ ۳ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
سیر ۵ حبه
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
آب ۱ تا ۱/۵ لیتر
آبگوشت کشک تصورش هم برای آدم خوشایند است. همیشه نعناع داغ در کنار بادمجان و کشک به همراهی گوشت یادآور طعمهای جذاب است. حالا شما این ترکیب را در قالب یک آبگوشت به ذهن بیاورید! به به! جلال و جبروتی دارد این غذا!
شباهت این آبگوشت با بزقرمه کرمانیها و آبگوشت دودار اراکیها زیاد است! بی دلیل طرفدار ندارد، آن را امتحان کنید!
در ابتدا حبوبات را از قبل خیس کنید. بهتر است از شب قبل این کار را کرده باشید و چندین بار هم آب آنها را عوض کنید.
در این دستور ۲ عدد پیاز داریم، یکی از آنها را بعد از شستشو و پوست گرفتن نگینی ریز خرد کنید و دیگری را به صورت ۴ قاچ شده ببرید.
۵ حبه سیر را داخل هاون بریزید و به همراه زردچوبه خوب له کنید. عطر زردچوبه و سیر یک رایحهی عالی میسازد.
گوشت دنده را به همراه سیری که با زردچوبه له کردید و فلفل سیاه خوب ترکیب کنید.
پیاز نگینی شده را داخل قابلمه مخصوص طبخ بگذارید، روی آن گوشت دنده را قرار بدهید و بعد نوبت به پیاز ۴ قاچ میرسد. نخود و لوبیا را هم به همراه آب و چوب دارچین به بقیه مواد اضافه کنید در قابلمه را ببندید در ابتدا شعله گاز را زیاد کرده و اجازه بدهید جوش بیاید و بعد حرارت را پایین بیاورید و به انتظار پخت کامل گوشت بنشینید. وقتی گوشت کاملا نرم و پخته شده سیب زمینیهایی را که شستید و پوست گرفتید به صورت درسته داخل قابلمه بگذارید. یک ربع که گذشت کشک را به همراه نعناع داغ به آبگوشت اضافه کنید و هم بزنید و در قابلمه را ببندید تا مواد در کنار هم بپزند و طعمهایشان را در هم ادغام کنند.
در این فاصله به سراغ بادمجانها بروید. آنها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت درسته در یک تابه با مقداری روغن خوب سرخ کنید. به آن نمک بزنید که هم روغن کمتری جذب کند و هم بادمجان مزهدارتری باشد!
۱۰ دقیقه مانده به پایان طبخ آبگوشت و زمانی که میخواهید آن را سرو کنید بادمجانها را هم به این بزم مزهها اضافه کنید؛ و بعد از گذشت این مدت غذای شما حاضر است.
به غیر از گوشت دنده میتوانید بقیه مواد را حسابی با گوشت کوب بکوبید یا داخل مخلوط کن بریزید. برای سرو این آبگوشت مقداری پودر دارچین روی آن بپاشید و از عطر و طعم جادویی آن غرق لذت بشوید! نوش جان
منبع: راهنماتو
فراشپز- پلو کرفس با مرغ نوعی پلوی مخلوط است که از ترکیب برنج با کرفس،…
فراشپز- سوپ ماکارانی یکی از انواع سوپهای سبزیجات است که به جای حبوبات در آن…
فراشپز- پاییز که از راه میرسد سروکله صیفیجاتی مثل کدو تنبل یا همان کدو حلوایی…
فراشپز- ذرت مکزیکی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای خیابانی است که طعم بینظیر و…
فراشپز- قورمه سبزی یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که تهیهی آن کمی…
فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…