آشپزی

آش ارده‌ی اصیل دزفولی مخصوص پاییز و زمستون!

فراشپز– از اسم این غذا شما هم به این گمان افتادید که با یک وعده آش روبه رو هستید؟! خیر، اشتباه کردید! این غذا آش نیست و پلو تشریف دارند!

آش ارده یک غذای اصیل دزفولی است که درواقع یک نوع پلو مخلوط به حساب می‌آید! این غذا را بیشتر در فصل‌های سرد سال تهیه کرده و میل می‌کنند.

به گزارش راهنماتو، شما هم امتحان کنید و به جمع طرفداران این غذا بپیوندید!

طرز تهیه:

دقت کردید؟ مواد موردنیاز این غذا خیلی محدود و در دسترس همگان است. پس سریع آستین‌ها را بالا بزنید و دلیل خوشمزگی آن را کشف کنید!

برنج را به همراه مقداری نمک خیس کنید و کنار بگذارید.

در ادامه ماش‌ها را پاک کرده و خوب بشویید. یک قابلمه را برای ادامه کار لازم دارید. ماش‌ها را داخل آن بریزید و کمی نمک هم همراهش کنید. روی گاز بگذارید تا ماش‌های نازنین به آرامی پخته شوند.

یک قابلمه‌ی دیگر هم بردارید و داخل آن آب بریزید و روی گاز بگذارید. آب که به جوش آمد برنج خیس خورده را که آبکشی کرده‌اید درون آن بریزید. نمک هم همراهش کنید و روی شعله گاز قرار داده تا برنج به مرحله نیم پخت برسد و در آن زمان برنج را آبکشی کنید. حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه مرحله‌ی پخت برنج و آبکشی کردنش طول می‌کشد که این تفاوت به دلیل تغییر جنس برنج‌هاست. پس حواستان باشد که برنج را با قراردادن بین انگشتانتان امتحان کنید و اگر تمام اطراف یک دانه برنج نرم شده بود و کمی وسطش سفت بود یعنی وقت آبکش کرده برنج شما رسیده است.

حالا وقت معاشرت برنج و ماش رسیده است. بعد از اینکه ماش پخت و برنج را هم آبکشی کردید هر دو را با هم مخلوط کنید.

یک قابلمه نچسب با اندازه مناسب انتخاب کنید و کف آن روغن ریخته و ته دیگ دلخواه خودتان را بچینید. مخلوط برنج و ماش را داخل قابلمه بریزید و به روش دم کردن تمام پلو‌ها در ابتدا شعله را زیاد کنید و بعد از اینکه داخل قابلمه بخار گرفت حرارت را کم کرده و دمکنی روی قابلمه قرار دهید و اجازه بدهید حدود ۴۵ دقیقه‌ای بپزد تا دم بکشد.

وقتی این مدت زمان طی شد و پلوی شما دم کشید آن را در ظرف بزرگ سرو که میتواند دیس یا سینی باشد قرار دهید و ارده را روی آن بریزید و مخلوط کنید تا به خُرد تمام پلو برود.

این پلو با طرفداران زیادی که دارد طعمی خاص و خوشمزه و جذاب به شما می‌دهد. حتما آن را امتحان کنید و لذت یک مزه‌ی جدید سنتی و اصیل را به خودتان هدیه کنید.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کیک لیمو شیرین خوشمزه؛ با آموزش مرحله به مرحله

فراشپز- لیمو شیرین یکی از میوه‌های پرخاصیت و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که…

12 ساعت ago

طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه

فراشپز- آیا تا به حال طعم بی‌نظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کرده‌اید؟…

15 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

17 ساعت ago

دستور پخت نان شیرمال به سبک نانوایی

فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…

18 ساعت ago

طرز تهیه کوکی خرما و گردو به روش قنادی ها

فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکی‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید برای صبحانه…

19 ساعت ago

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل

فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذا‌های ساده و خوشمزه کشور…

19 ساعت ago