فراشپز- اگر از الان به فکر تدارکات شب یلدا هستید و دلتان می خواهند بچه ها و نوه هایتان را با خوراکی ها و غذاهای خوشمزه غافلگیر کنید حتما پخت آش انار را در دستور کارتان قرار دهید چرا که با طعم عالی و بی نظیرش اشتهای اعضای خانواده را بر می انگیزد.
انار یکی از میوه های پاییزی در دسترس است که با می توان انواع غذاهای ترش و خوشمزه است که ما قصد داریم طرز تهیه آش انار را به شما آموزش دهیم که با طبع گر و بی نظیری که دارد در این روزهای سرد پاییزی بسیار می چسبد.
برنج نصف پیمانه
بلغور گندم نصف پیمانه
لپه نصف پیمانه
آب انار یک پیمانه
رب انار ترش نصف پیمانه
پیاز متوسط یک عدد
نعناع خشک ۴ قاشق غذاخوری
پودر گلپر یک قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
گوشت چرخ کرده یا قلم گاو به میزان دلخواه ( به جای گوشت می توانید آب گوشت هم اضافه کنید)
نمک به مقدار کافی
سبزی آش( تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج) ۴۰۰ گرم
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود و سپس زردچوبه را اضافه و تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود. نصف پیاز داغ را برای مرحله آخر نگه می داریم که به آش اضافه کنیم. لپه ای را که از دو ساعت قبل خیس کرده بودیم به این ترکیب اضافه می کنیم و تفت می دهیم. در ادامه دو لیتر آب به ظرف اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت زیاد به جوش بیاید و سپس حرارت را کم می کنیم تا لپه ها نیم پز شود.
سپس می توانیم گوشت چرخ کرده را به میزان دلخواه قل قلی کنیم و داخل قابلمه بیاندازیم البته می توانید از قلم گوسفندی هم استفاده کنید که طعم آن را بی نظیر می کند. اگر تمایلی به ریختن گوشت ندارید می توانید از آب گوشت استفاده و به ترکیب اضافه کنید. درب قابلمه را به صورت نیمه باز می گذاریم تا لپه ها کمی نرم شود.
بعد از نرم شدن لپه ها، بلغور گندم(احتیاجی به خیس کردن ندارد) و برنج (برنج را از قبل خیس کنید) را اضافه می کنید و اجازه می دهیم این مواد لعاب خود را به آش پس دهد و به مرحله پخت برسد. اگر آب قابلمه به دلیل پخت مواد کم شد حتما آب در حال جوش به آن اضافه کنید. بعد از پخت مواد سبزی آش و آب انار، نمک، گلپر و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت متوسط مواد به خورد هم بروند. اگر دلتان بخواهد می توانید دو لیوان آب انار اضافه کنید و آش ترش تری درست کنید.
پیاز داغی که کنار گذاشته بودیم در این مرحله به آش اضافه می کنیم همین طور رب انار. داخل یک ماهیتابه ۴ قاشق روغن می ریزیم و نعنا خشک را به آن اضافه می کنیم و ۲۰ ثانیه آن را تفت می دهیم و از روی حرارت بر می داریم و به آش اضافه می کنیم و هم می زنیم و اجازه می دهیم مواد با حرارت ملایم پخته شود و آش جا بیفتد. اگر آب آش کم بود می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
آش را می توانید با نعناع داغ و پیاز داغ چیپسی و دانه های انار تزیین کنید. پیشنهاد می کنم این آش انار خوشمزه با طعم دلپذیر را در این روزهای سرد پاییزی به ویژه شب یلدا تهیه کنید و در کنار اعضای خانواده با دل شاد نوش جان کنید.
منبع: همشهری
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…
“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…
فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…
View Comments
خیلی عالی بود
ممنون
غذاهای جدید و پرخاصیت...