آشپزی

آش جوشواره بجنورد؛ لذیذ و مقوی

فراشپز- همه استان‌ها و شهرهای ایران در کنار اماکن تاریخی و دیدنی و جاذبه های گردشگری، غذاهای‌ منحصربه‌فردی دارند که با شنیدن نام آن شهر ناخواسته یاد آن غذا می افتیم. در شمال شرق ایران در منطقه خراسان شمالی منطقه بجنورد، آش جوشواره غذایی سنتی است که برای آن سر و دست می شکنند. آش جوشواره خراسان شمالی با طعم گوشت و اسفناج و نعنا و حبوبات خاطره‌ای به‌یادماندنی براتون می‌سازد و به گفته محلی ها برای سلامتی بسیار مفید است. آشی شناخته‌شده و بومی که وعده‌ای مقوی و خوشمزه‌ به حساب می‌آید. به شما پیشنهاد می کنیم حتما این آش پر خاصیت و مقوی را که به خاطر خمیر پیراشکی موجود در آن شباهت زیادی به غذای راویولی ایتالیایی دارد را درست کنید تا مشتری پرو پا قرص همیشگی آن شوید.

مواد لازم برای آش جوشواره بجنورد:

گوشت چرخ شده : ۲۰۰ گرم

عدس پخته : یک و نیم لیوان

اسفناج پخته‌شده : یک فنجان

پیاز داغ : ۴ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

رازیانه : دو قاشق مرباخوری

تخم گشنیز : دو قاشق مرباخوری

جوز هندی (ساییده شده) : دو قاشق مرباخوری

خمیر پیراشکی یا خمیر آماده‌ی فیلو

طرز تهیه آش جوشواره بجنورد

برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا یک پیاز داغ را با کمی روغن تفت داده و به آن گوشت چرخکرده، نمک و زردچوبه را اضافه کنید پس از کمی تغییر رنگ، کمی آب داخل آن بریزید تا بپزد.

پس از چند دقیقه عدس و اسفناجی که از قبل پخته اید را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و فقط نیمی از ادویه ها که شامل، تخم گشنیز، رازیانه، فلفل و جوز هندی است را به آن اضافه کنید. پس از جا افتادن این مواد را که همان مواد میانی ما می باشد را داخل غذاساز یا میکسر بریزید تا کاملا له شود. این مواد را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود و در این مدت جوشواره ها را درست کنید.

ابتدا مقداری از خمیر را به شکل لواش نازک باز کرده و قالب بزنید و با مقداری از مواد به اندازه دلخواه داخل آنها را پر کنید و با یک لواش دیگر روی آنها را پوشانده و با استفاده از چنگال روی آنها چین بیندازید یا اینکه خمیر را به صورت لواش نازک باز کرده و به صورت فاصله دار مواد روی آنها بگذارید و یک لواش دیگر روی آنها گذاشته و برش بدهید.

اکنون زمانی است که باید یک قابلمه را پر از آب کرده و روی شعله گاز بگذارید تا بجوشد و جوشواره ها را داخل آن بگذارید تا بپزند. ولی نباید بیش از حد پخته شود چون له می‌شوند، آنها را داخل آبکش ریخته و در گوشه‌ای بگذارید.

پس از کنار گذاشتن گوشواره ها در قابلمه ای یک نصف پیاز را در میزان کمی روغن تفت دهید و به آن اسفناج خام خورد شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید پس از چند دقیقه یک لیوان آب به بقیه ادویه ها اضافه کنید و اجازه دهید که با یک لیوان آب اسفناج بپزد و جا بیفتد و سپس جوشواره ها را داخل آن بریزید و وقتی که دو جوش خورد غذای شما آماده شده و می توانید در ظرف دلخواه سرو کرده و نوش جان کنید.

منبع: همشهری آنلاین

فراشپز

Recent Posts

دمنوش بابونه برای چی خوبه ؟؛ روش تهیه دمنوش بابونه

فراشپز- بابونه گیاهی است که برای بهبود گوارش و کاهش مشکلات معده نیز فواید بسیاری…

13 ساعت ago

همه فوت و فن تهیه یک میگو پلوی خوشمزه

فراشپز- غذاهای دریایی از دیگر غذاهای نسبتا پرطرفدار بین ایرانی هاست که برخی از آنها…

13 ساعت ago

خاص‌ترین پاستای دنیا را با این روش درست کنید

فراشپز- پاستا از آن جمله غذاهایی است که در بین کودکان و جوانان طرفداران زیادی…

14 ساعت ago

سالاد ویژه با ترکیب خاص مرغ و انگور

وقتی از شب قبل مرغ پخته دارید یا اینکه می‌خواهید برای ظهر ناهار زرشک‌پلو با…

14 ساعت ago

همه با این سس عاشق میگو می‌ شوند

فراشپز- اگر از وعده قبلی غذایتان مقداری پلوی سفید باقی مانده است و مقداری هم…

15 ساعت ago

این قیمه با همه قیمه‌هایی که خوردید فرق دارد

فراشپز- قیمه‌پلو یکی از نذری‌های معمول است که مشابه آن را اردبیلی‌ها هم دارند، البته…

16 ساعت ago