آشپزی

آموزش تهیه شیرینی سجوق یخچالی؛ مناسب افطاری

فراشپز- سجوق از شیره انگور یا همان دوشاب تهیه می‌شود و با مغز بادام و پسته و گردو یا هسته زردآلو شیرین به همراه گلاب و هل تهیه می‌شود و در اواسط آذر ماه تهیه سجوق مراغه آغاز می‌شود. در ادامه دستور پخت شیرینی سجوق آمده است.

مواد لازم برای تهیه شیرینی سجوق

شیره انگور (دوشاب) دو پیمانه

نشاسته نصف پیمانه

مغز گردو یا بادام به تعداد لازم

گلاب نصف پیمانه

هل ۲ عدد (پودر شده)

پودر نارگیل یا پودر قند (برای تزئین)

طرز تهیه شیرینی سجوق

ابتدا نشاسته را در مقداری آب سرد حل کنید تا کاملا یکدست شود.

شیره انگور را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی گرم شود.

محلول نشاسته را به تدریج به شیره انگور اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.

گلاب و هل را نیز به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود.

وقتی مخلوط به غلظت مناسب رسید، از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.

مغز گردو یا بادام را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

مقداری از مخلوط را بردارید و به شکل دلخواه (رول، گرد یا …) درآورید.

شیرینی‌های آماده شده را در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید تا کاملا پوشانده شوند.

شیرینی‌ها را در ظرف مناسب بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک و سفت شوند.

نکات مهم جهت تهیه شیرینی سجوق

می‌توانید به جای شیره انگور از شیره خرما یا شیره توت نیز استفاده کنید.

مقدار مغز گردو یا بادام را می‌توانید بر اساس سلیقه خود تغییر دهید.

برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی زعفران نیز در تهیه شیرینی استفاده کنید.

شیرینی سجوق را می‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.

امیدوارم از این شیرینی خوشمزه لذت ببرید.

منبع: دلگرم

فراشپز

View Comments

  • چقد خوب وبجا وشیرینی سالم و در ضمن خیلی راحت وبی دردسر میشه تهیه کرد ممنون از شما حتما حتما این شیرینی رومیپزم

Recent Posts

لیمو عسلی با زنجبیل و دارچین؛ نوشیدنی ضد ویروس

فراشپز- لیمو عسلی یکی از معجون های بسیار خوشمزه پاییزی و زمستانی می باشد این…

9 ساعت ago

طرز تهیه سان شاین مخصوص به روش کافی شاپ‌ها

فراشپز- سان شاین یک دسر شیک و مجلسی است که در لیوان یا جام‌های بلند…

10 ساعت ago

زیتون و پنیر؛ چاشنی ساده و خوشمزه برای انواع غذا و سالاد

فراشپز- یکی از انواع چاشنی ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و…

11 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه شیرینی زنجبیلی با سه نوع آرد و ماندگاری بالا

مواد لازم: ارد سفید قنادی ۲۰۰ گرم. آرد نخودچی ۱۲۵ گرم. آرد برنج: ۱۲۵ گرم.…

12 ساعت ago

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا خیلی خوشمزه و راحت

فراشپز- لوبیا پلو با سویا یکی از انواع پلو های بسیار خوشمزه و راحت است…

13 ساعت ago

راز‌های جالب تیره و سیاه شدن قورمه سبزی رستورانی

فراشپز- قورمه سبزی یکی از خورش‌های محبوب ایرانیان است که رنگ این غذا در خوشمزگی…

13 ساعت ago