فراشپز- سجوق از شیره انگور یا همان دوشاب تهیه میشود و با مغز بادام و پسته و گردو یا هسته زردآلو شیرین به همراه گلاب و هل تهیه میشود و در اواسط آذر ماه تهیه سجوق مراغه آغاز میشود. در ادامه دستور پخت شیرینی سجوق آمده است.
شیره انگور (دوشاب) دو پیمانه
نشاسته نصف پیمانه
مغز گردو یا بادام به تعداد لازم
گلاب نصف پیمانه
هل ۲ عدد (پودر شده)
پودر نارگیل یا پودر قند (برای تزئین)
ابتدا نشاسته را در مقداری آب سرد حل کنید تا کاملا یکدست شود.
شیره انگور را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی گرم شود.
محلول نشاسته را به تدریج به شیره انگور اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
گلاب و هل را نیز به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود.
وقتی مخلوط به غلظت مناسب رسید، از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
مغز گردو یا بادام را به مخلوط اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مقداری از مخلوط را بردارید و به شکل دلخواه (رول، گرد یا …) درآورید.
شیرینیهای آماده شده را در پودر نارگیل یا پودر قند بغلتانید تا کاملا پوشانده شوند.
شیرینیها را در ظرف مناسب بچینید و در یخچال قرار دهید تا خنک و سفت شوند.
میتوانید به جای شیره انگور از شیره خرما یا شیره توت نیز استفاده کنید.
مقدار مغز گردو یا بادام را میتوانید بر اساس سلیقه خود تغییر دهید.
برای طعم بهتر، میتوانید از کمی زعفران نیز در تهیه شیرینی استفاده کنید.
شیرینی سجوق را میتوانید برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.
امیدوارم از این شیرینی خوشمزه لذت ببرید.
منبع: دلگرم
فراشپز- ماه مبارک رمضان فرصتی است برای تقویت روح و جسم. در این ماه، انتخاب…
فراشپز- دونات لقمهای یک مدل دونات فوری است. دونات در اصل یک شیرینی خوشمزه و…
فراشپز- پیراشکی گوشت بخارپز یا دامپلینگ گوشت یک غذای خوشمزه و متفاوت از آسیای شرقی…
فراشپز- خورشت بادمجان یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که با ترفندهای مختلف و چندین…
فراشپز- “پیراشکی مرغ” از مواد اصلی زیادی تشکیل میشود که نبود هر کدوم از اینها…
فراشپز- شیش برک یک نوع غذای اصیل لبنانی است. که از پیراشکیهای کوچولوی گوشت تشکیل…
View Comments
چقد خوب وبجا وشیرینی سالم و در ضمن خیلی راحت وبی دردسر میشه تهیه کرد ممنون از شما حتما حتما این شیرینی رومیپزم