آشپزی

آموزش پخت حلوا کفگیری تبریز

فراشپز- حلوا کفگیری تبریز که یکی از حلواهای بسیار متنوع و بینظیر تبریز است، طرفدار زیادی دارد و یکی از خوشمزه ترین حلواهایی است که در شهر تبریز طبخ می‌شود.

حلوا کفگیری تبریز یکی از حلواهای خوش طعم و بی‌نظیر شهر تبریز است که از آن در سفره‌های افطار و همچنین در نذری‌های استفاده می‌شود که طرفداران زیادی دارد به طوری که هر زمان به شیرینی فروشی‌های تبریز بروید این حلوا را پیدا می‌کنید.

حلوا کفگیری مدل‌های طبخ متفاوتی دارد. بعضی افراد برای طبخ آن از آرد نخود چی و برخی دیگر از ترکیب هل و زنجبیل استفاده می‌کنند. میزان تفت دادن آرد نیز سلیقه‌ای است.

مواد لازم برای تهیه حلوا کفگیری تبریز

آرد الک شده ۲۵۰ گرم
پودر قند الک شده ۲۵۰ گرم
کره ۸۰ گرم
روغن جامد ۸۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزئین
پودر زنجبیل ۳ قاشق غذاخوری
گردو کوبیده شده نصف لیوان
زعفران به میزان لازم

مراحل پخت حلوا کفگیری تبریز

مرحله اول

آراد را سه بار الک کنید تا بافتش حسابی باز شود. آراد الک شده را در تابه‌ای بریزید و با حرارت ملایم به طور مداوم ۱۰ دقیقه تفت دهید. آرد را کنا بگذارید تا کمی خنک شود، سپس دوباره آرد را الک کنید. الک کردن آرد به بالا بردن کیفیت حلوا کمک شایانی می‌کند پس از سر نندازید.

مرحله دوم

بعد از تفت دادن ۶_۵ دقیقه‌ای روغن و کره را به آرد اضافه کنید. برای این مرحله بهتر است که از ترکیب کره و روغن استفاده شود ولی درصورت نبودن کره یا روغن می‌توان از یکی از این موارد استفاده کرد. کره و آرد را خوب تفت دهید تا کره درون آرد خوب هل شود و رنگ کره راه به خود بگیرد.

مرحله سوم

مواد را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی خنک شود. خنک که شد پودر قند الک شده را به مواد اضافه کنید. حواستان باشد هنگامی که آرد داغ بود پودر قند را درون آن نریزید زیرا پودر قند در اثر حرارت آب می‌شود. آرد را با پودر قند ترکیب کنید. در این مرحله حواستان به شیرینی حلوا باشد. پودر قند را کم کم اضافه کنید و بچشید تا بیش از اندازه شیرین نشود.

مرحله چهارم

شما می‌توانید زعفران هل و زنجبیل را اضافه کنید. در این مرحله نیز باید به اندازه هل و زنجبیل دقت کنید و به یکباره مواد را اضافه نکنید. با چشیدن میزان مناسب آن را تشخیص دهید. اضافه کردن زعفران اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید یا اینکه حلوا را در این مرحله به دو قسمت تقسیم کنید به یک قسمت پودر زنجبیل اضافه کرده و به یک قسمت دیگر زعفران تا حلوا با دو طعم داشته باشید.

مرحله پنجم

گردوهایی که آسیاب کرده‌اید را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.حلوا را در گوشه تابه جمع کنید.

مرحله ششم

با کفگیر از روی مواد برداشته و درون بشقاب برگردانید. برای تزئین روی حلوا می‌توانید از پسته استفاده کنید.

نکات تکمیلی

زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۵۰دقیقه می‌باشد.

حلوا کفگیری تبریز را می‌توانید در وعده دسر سرو کنید.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب می‌باشد.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

پاستیل‌های ویتامینه؛ مفیدند یا مضر؟

فراشپز- پاستیل یکی از خوراکی‌های محبوب و پرطرفدار در بین کودکان و بزرگسالان است که…

5 ساعت ago

۲۳ نکته ضروری قبل از مصرف نخود

فراشپز- یکی از حبوبات پرمصرف و مغذی است که علاوه بر فواید متعدد برای سلامتی…

5 ساعت ago

(ویدیو) گنوچی: یک پاستانی لذیذ به سبک ایتالیایی‌ها

فراشپز- گنوچی یک نوع پاستای نرم و خوشمزه ایتالیایی است که معمولاً از سیب‌زمینی، آرد…

6 ساعت ago

چطور با جوانه گندم کوکو درست کنیم؟

فراشپز- کوکو جوانه گندم یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین کوکوهاست که خوردن آن به خصوص…

7 ساعت ago

سالاد اسفناج و گردو؛ یک میان وعده ساده و فوری

فراشپز- این سالاد با اسفناج و پنیر‌های خوشمزه باب طبع شما و مهمانانتان خواهد بود.…

7 ساعت ago

(ویدیو) دستور پخت لول کباب ارمنی

اگر می‌خواهید طعم لول کباب ارمنی را تجربه کنید، این ویدیو تمام نکات لازم برای…

8 ساعت ago