فراشپز- اگردک نام یک نان محلی همدان است که بی نهایت خوشمزه است. البته قزوین و یک بخشهایی از نجف آباد هم این نان را با سبکی متفاوت درست میکنند. همدانیها معمولا این نان محلی را در مراسم عزا پخت میکنند و در عید اول فرد فوت شده بر سر مزار او میبرند و به این طریق از مهمانان پذیرایی میکنند.
نان سنتی اگردک با بافت نرم و طعم دلپذیرش، نه تنها در سفرههای همدانیها بلکه در دل همه ایرانیها جا دارد. در این مقاله به شما مراحل تهیه این نان خوشمزه را آموزش میدهیم تا رازهای پخت آن را کشف کنید.
آرد ۳ پیمانه
شکر ۱.۲ پیمانه
مخمر ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱.۲ قاشق چایخوری
زعفران ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱.۴ قاشق چایخوری
شیر ولرم ۱ پیمانه
روغن مایع ۱.۳ پیمانه
روغن برای سرخ کردن
ابتدا آرد گندم را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم. بهتر است که از آرد شیرینی استفاده نکنیم. در ادامه شکر، زردچوبه و نمک را به آرد اضافه میکنیم. وسط مواد یک حفره ایجاد میکنیم و مخمر را وسط آرد میکنیم و شیر ولرم و بیکینگ پودر را نیز وسط همان چالهای که ایجاد کردیم اضافه میکنیم. یک عدد تخم مرغ کامل، زعفران دم کرده و روغن مایع یا کره آب شده هم اضافه میکنیم و مواد را خوب هم میزنیم تا مواد کاملا خمیر شوند.
اگر خمیر شل و چسبنده بود دو قاشق به آرد اضافه میکنیم البته اندازه آرد به میزان چسبندگی مواد شما بستگی دارد. زمانی که خمیر خود را کمی جمع کرد آن را روی یک جای مسطح مانند میز ناهار خوری ورز دهید. ابتدا کمی آرد روی میز بپاشید و خمیر را روی میز بریزید و کمی آرد روی آن بپاشید و دوباره خمیر را ورز دهید.
تا جایی ورز دهید که چسبندگی خمیر کم شود تقریبا حدود ۱۰ دقیقه و بعد با کاردک روی خمیر علامت + بذارید و آن را در کاسه قرار دهید.
البته قبل از اینکه خمیر را در کاسه قرار دهید داخل آن را با فرچه روغنی کنید تا خمیر به کاسه نچسبد. روی خمیر را نیز با فرچه چرب کنید تا رطوبت خمیر حفظ شود و بیرون نیاید و خمیر خشک نشود.
روی کاسه یک دستمال میاندازیم و اجازه میدهیم یک تا دو ساعت استراحت کند. زمان استراحت باید تا حدی باشد که حجم خمیر دو برابر شود. دقت کنید که خمیر را جای خیلی گرم نگذارید و اجازه دهید آرام آرام پف کند. بعد از استراحت خمیر را به چانههای کوچک تقسیم میکنیم تقریبا هر چانه اندازه یک نارنگی شود خوب است. با مقدار مواد بالا حدود ۱۰ چانه میشود.
روی میز کمی آرد بپاشید و چانهها را روی آن قرار دهید، اما حواستان باشد خیلی آرد به خورد خمیرتان ندهید. روی چانهها یک دستمال بیاندازید که خمیرها هوا نخورند و خشک نشوند. هر چانه را جدا جدا بر میداریم و با وردنه پهن میکنیم و به شکل گرد و نازک در میآوریم و به چهار قسمت تقسیم میکنیم و داخل روغن با دمای متوسط سرخ میکنیم. چون خمیر نازک است زود سرخ میشود پس حواستان باشد که نسوزد. خمیرها را با هر شکلی که دلتان بخواهد میتوانید سرخ کنید. نوش جان.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ممکن است هواپز، به…
فراشپز- آیا تا به حال به نوشیدنیای فکر کردهاید که علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار…
فراشپز- برای تجربه تندترین غذای دنیا باید راهی اسکاتلند شد، جایی که «کیسموت کیلر» منتظر…
فراشپز- رول آجیلی شکلاتی را با یک بطری پلاستیکی به راحتی درست کنید: منبع:دلگرم
فراشپز- با این دستورالعمل آسان، بستنی خانگی بدون شکر و فوق العاده خوشمزه را در…
فراشپز- برنج یک غذای اصلی و پایهای در کشورمان ایران است و ما اغلب این…