آشپزی

املت انار یا انار تیم خرشت؛ غذای خوشمزه شمالی

فراشپز- املت یکی از غذا‌های ساده، خوشمزه و بسیار محبوب بین ما ایرانی‌هاست که برای تمام وعده‌های غذا در طول شبانه‌روز مناسب است و این روز‌ها در منوی قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ها هم جایگاه ویژه‌ای دارد. املت در عین حال که غذای ساده‌ای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا می‌شود، نکات و فوت و فن‌های زیادی دارد. املت در ایران به روش‌های متفاوت و با مواد اولیه گوناگونی طبخ می‌شود که می‌توان گفت تخم مرغ در همه آنها ثابت است.

املت گوجه فرنگی، املت تخم مرغ، املت لوبیا شاهپوری، املت تن ماهی، املت سبزیجات، املت سیب زمینی و… از جمله املت‌های خوشمزه و مرسومی است که در کشورمان طبخ می‌شود. املت انار یا انار تیم خرشت یکی از غذا‌های خوشمزه شمالی است که دستور پخت بسیار آسانی دارد. شمالی‌های عزیز این غذا را همراه با برنج و به خصوص در کنار کهی پلا و یا همراه با نان و به صورت املت سرو می‌کنند. اگر به غذا‌های شمالی علاقه دارید، با طرز تهیه املت انار همراه ما باشید.

مواد لازم

انار دانه شده: ۱ پیاله متوسط
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
رب انار ملس: نصف قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این املت خوشمزه ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود، سپس سیر رنده شده را همراه با کمی نمک و فلفل سیاه روی پیاز داغ بریزید و سی ثانیه بعد رب انار را اضافه کنید. بعد از اینکه رب انار را کمی تفت دادید، انار دانه شده را داخل ماهی تابه بریزید و مواد را خوب هم بزنید. اجازه بدهید مواد ۵ دقیقه با هم تفت بخورند، سپس تخم مرغ‌ها را با فاصله از هم روی مواد املت بشکنید و اجازه بدهید تخم مرغ ببندد و بپزد. حالا املت انار خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه املت انار سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

منبع: فرارو

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه تی تاپ خانگی؛ لذت یک طعم نوستالژیک

فراشپز- کیک تی‌تاپ یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…

8 ساعت ago

ونوشک پلو؛ غذایی محلی با خاصیت درمانی

فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذا‌های محلی استان کرمانشاه با عطر…

8 ساعت ago

طرز تهیه سالاد ماکارونی با یک سس رژیمی

فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…

9 ساعت ago

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…

10 ساعت ago

کوکو تن ماهی؛ یک شام فوری و لذیذ

فراشپز- کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…

11 ساعت ago

پخت انار پلو شیرازی به دو روش

فراشپز- انار پلو یکی از غذا‌های معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…

11 ساعت ago