فراشپز- اوجی پلو؛ یکی از انواع پلوها میباشد که برای مازندران میباشد که بسیار پرخاصیت و خوشمزه است برای تهیه این غذا از اردک استفاده میشود که این پلو با سبزی محلی عطر و بوی فوق العاده دارد پس بهتر است حتما سبزیهای محلی را تهیه کنید تا به رسپی اصلی غذا نزدیکتر باشید. اما دلیل اصلی اسم این غذا سبزی به نام اوجی میباشد که به پونه کوهی نیز معروف است این گیاه به وفور در اویل بهار و اواخر تابستان در مازندران یافت میشود و از خانواده نعناها میباشد به همین دلیل خیلی خوش عطر و بو میباشد، اما جدا از عطر آن برای سرماخوردگی نیز مفید است، اما این پلو بیشتر با اردک تهیه میشود و اگر در دسترس ندارید میتوانید از مرغ نیز استفاده کنید. با طرز تهیه اوجی پلو همراه ما باشید.
مرغ یا اردک محلی ۱ عدد
برنج ۴ پیمانه
اوجی ۴ خرد شده ۴ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
پودر عصاره مرغ ۱ عدد
زعفران به مقدار لازم
کره به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
ابتدا اوجی را پاک کنید و بشورید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید، چون قرار است با برنج دم بکشد ریز یا زیاد درشت نباشد. برنج را با کمی آب بشورید و نمک ریخته و خیس کنید سپس مرغ یا اردک محلی را بشورید.
داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس کره را اضافه کنید تا کره ذوب شود سپس پیازها را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس در ادامه سیر خرد شده را نیز اضافه کنید و کمی تفت داده تا عطر سیر بلند شود.
در ادامه مرغ یا اردک اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس کمی زعفران روی آن بریزید و نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بعد عصاره مرغ را نیز خرد کرده و داخل قابلمه بریزید و با چند پیمانه آبجوش بگذارید تا مرغ خوب پخته شود.
وقتی مرغ یا اردک پخته شده آن را از قابلمه خارج کنید و اوجی خرد شده را به همراه کمی کره و زعفران اضافه کنید و برنج خیس خورده را نیز بریزید و اجازه دهید تا برنج به جوش بیاد و نرم شود سپس برنج را دم بگذارید و در انتها مرغها را روی برنج چیده و به همراه کمی زرشک تفت خورده سرو کنید نوش جان.
اگر از مرغ یا اردک محلی استفاده میکنید زمان پخت کمی طولانیتر است.
میزان اوجی را میتوانید تغییر دهید.
از کره محلی استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشید.
پخت برنج با آب مرغ یا اردک فوق العاده خوشمزه میشود.
منبع: پارسی دی
فراشپز- شاید از آن دست افرادی باشید که صبحانه خود را با نوشیدن قهوه تمام…
فراشپز- پرپین گیاهی است که بیشتر در جنوب کشور کشت میشود؛ به همین دلیل تهیه…
فراشپز- غذاهای ساندویچی جزء دسته غذاهای بسیار پر طرفدار هستند که شما میتوانید به سادگی…
فراشپز- هر فردی که از خوردن میوه به لذت برده باشد، بدون شک از طعم…
فراشپز- “مرغ مارپیچی” یک سالاد خوشمزه و دلچسب با ظاهری زیبا ویژهی مجالس و میهمانیهای…
فراشپز- درست کردن غذاهای بین المللی و جدید همیشه یه حس خوب و خلاقانه رو…