آشپزی

اوشی پلوی تاجیکستانی بخور و لذتشو ببر! یه غذای خوشمزه و ساده!

فراشپز- «غذای شاهانه دوست داری؟! اینو امتحان کن خب!» غذاهای بین‌المللی که با برنج طبخ می‌شوند با سلیقه‌ی ما ایرانی‌ها سازگار است. اگر در کنار برنج گوشت گوسفندی هم باشد که دیگر نور علی نور می‌شود!

به گزارش راهنماتو، اوشی پلو یکی از غذاهای محبوب تاجیکستان است که در آن کشور به 200 روش مختلف آماده می‌شود! طعم آن به خاطر داشتن هویج بی شباهت به هویج‌پلوی خودمان نیست ولی تفاوت اصلی آن در گوشت گوسفندی تکه‌ای است.

برای درست کردن این غذا به این مواد نیاز دارید:

گوشت گوسفندی: 250 گرم
پیاز بزرگ: یک عدد
هویج بزرگ:یک عدد
سیر:یک بوته!
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر کاری:به میزان لازم
زعفران دم کرده:به میزان سخاوت شما!

خب! آماده سفر به تاجیکستان هستید؟!

برای درست کردن این غذا اول باید پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت بدهید. همین که پیاز سبک بشود کافی است. گوشت‌های تکه‌ای را که به اندازه خورشی خرد کرده‌اید در قابلمه بریزید و تفت بدهید. گوشت رنگش که عوض شد مناسب است. این غذا عطر و طعم اصلی خودش را از سیر می‌گیرد برای همین چند حبه سیر درسته در ظرف بریزید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر کاری را هم اضافه کنید. بعد از مدتی که تفت دادید و عطر ادویه‌ها بلند شد در قابلمه آب بریزید. میزان آب را از ابتدا زیاد بریزید که کم نیاید. در قابلمه را بسته و بگذارید حدود 2 ساعت بپزد.

هویج را به صورت خلالی باریک برش بزنید و در یک تابه با مقداری روغن سرخ کنید. لازم نیست خیلی سرخ بشود.

برنج را هم به همراه نمک خیس کنید.

بعد از دو ساعت که گوشت پخته شد برنج و هویج سرخ شده را به آن اضافه کنید. قرار است این پلو به صورت کته دم بشود پس اگر آب آن کم است مقداری آب به آن اضافه کنید. درحدی که روی مواد یک بند انگشت آب داشته باشد. وقتی آب پلو کشیده شد زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. و باز هم به سیر رجوع کنید! چند حبه سیر درسته را داخل قابلمه بگذارید تا عطر سیر کل قابلمه را پر کند. 45 دقیقه که دم بشود غذا حاضر است.

اگر خواستید ته دیگ نون یا سیب زمینی داشته باشید کف یک قابلمه آنها را قرار دهید و بعد محتوای قابلمه پلویی را به آن منتقل کنید.

این غذا خیلی خوشمزه است و قطعا از طعم آن لذت خواهید برد. نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه ته چین گرمساری یک ته‌چین خاص و لاکچری

فراشپز- چلو گوشت، یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های اعیانی مناطق مرکزی ایران است. غذایی چرب و…

24 دقیقه ago

مرغ مجلسی با سس زرشک و انار؛ یکی از خوشمزه‌ترین مرغ‌هایی که می‌توانید بپزید

فراشپز- مرغ مجلسی با سس زرشک و آب انار یکی از روش‌های متفاوت طبخ مرغ…

58 دقیقه ago

طرز تهیه آش میوه مجلسی با میوه تازه و خشک

فراشپز- آش میوه یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین انواع آش در ایران است که در…

2 ساعت ago

نان سیر و گوجه فرنگی؛ یک نان خوشمزه با عطر و بوی خاص

فراشپز- نان سیر و گوجه فرنگی نوعی روش پخت نان سیر است که طی آن…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک لیمو شیرین خوشمزه؛ با آموزش مرحله به مرحله

فراشپز- لیمو شیرین یکی از میوه‌های پرخاصیت و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است که…

21 ساعت ago

طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه

فراشپز- آیا تا به حال طعم بی‌نظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کرده‌اید؟…

24 ساعت ago