آشپزی

اگر عاشق عدس پلو هستید، این دستور ویژه را از دست ندهید!

فراشپز- عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که از ترکیب پلو با عدس تهیه و همراه با مخلفاتی مانند گوشت، تخم مرغ، پیازداغ و کشمش سرو می‌شود.

به گزارش فرارو، پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و… را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد.

عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکه‌ای، مرغ، کشمش و خرما تهیه می‌کنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است. عدس پلویی که در این روش می‌خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، نوعی روش پخت عدس پلو است که با ترکیبی از گوشت چرخ کرده، گردو و تخم مرغ نیمرو سرو می‌شود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید این‌بار یک بشقاب عدس پلو متفاوت و خوشمزه را برای اعضای خانواده بپزید، در ادامه این مطلب با آموزش این عدس پلو هیجان‌انگیز همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن: به میزان لازم
پودر گردو: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا برنج را همراه با آب و نمک خیس کنید و حدود ۳ ساعت کنار بگذارید. عدس را جداگانه بپزید و کنار بگذارید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه ته‌دیگ موردنظرتان را قرار بدهید و ترکیب برنج و عدس پلو را داخل قابلمه بریزید و در آخر مقداری کره و زعفران دم کرده روی برنج بریزید و دمکنی بگذارید. در این فاصله که برنج دم می‌کشد، پیاز را خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و تفت بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود.

حالا سیر رنده شده را همراه با گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر دارچین بریزید و گوشت را چند دقیقه تفت بدهید. حالا به اندازه یک ته استکان آب جوش داخل گوشت بریزید و درب ماهی تابه را ببندید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا گوشت با حرارت کم بپزد. در مرحله بعد کمی زعفران دم کرده و پودر گردو بریزید و مواد را هم بزنید. حالا تخم مرغ‌ها را وسط گوشت بشکنید و اجازه بدهید تخم مرغ ببندد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. عدس پلوی آماده را داخل دیس بکشید و ترکیب گوشت و تخم مرغ را کنار دیس بگذارید و سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

فراشپز

Recent Posts

13 فایده شگفت‌انگیز چای دارچین

فراشپز- مصرف هر روزه چای دارچین، قند خون را به مقدار قابل اعتنایی کاهش می‌دهد.…

21 دقیقه ago

این سالاد خیار جذاب را از دست ندهید!

فراشپز- سالاد خیار یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب خیار با پیاز،…

51 دقیقه ago

طرز تهیه ساندویچ ران مرغ لذیذ با سالاد کلم

فراشپز- ساندویچ ران مرغ یک ساندویچ خوشمزه است که سالاد کلم طعم آن را بهتر…

1 ساعت ago

راز ترشی و لعابدار شدن خورشت کرفس؛ کنارش چی میچسبه؟

فراشپز- یکی از دلایلی که خورشت کرفس را به غذایی خوشمزه و مجلسی تبدیل می‌کند،…

2 ساعت ago

آموزش کباب کوبیده رستورانی با دل مرغ به 3 روش + ترفند

فراشپز- کباب کوبیده یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که معمولاً با گوشت چرخ‌کرده تهیه…

2 ساعت ago

لیست غذا و پیش غذای خوشمزه برای مهمانی شام

فراشپز- با وجود جایگاه ویژه مهمانی در اقوام ایرانی آن هم به صرفه وعده‌های غذایی…

3 ساعت ago