آشپزی

این خورش را درست کنید، مشتری دائم آن میشوید!

فراشپز- «گل کلم مگه مال شوری و ترشی نیست؟! تو خورش چیکار می‌کنه؟!» یکی از سبزیجات پرفایده و کم ادعا گل کلم است. شاید کمتر به نظر برسد، اما خورش این سبزی آنقدر جذاب است که اگر یک بار آن را امتحان کنید تمام ذهنیتتان به هم خواهد ریخت!

خورش گل کلم بین طرفدارانش جایگاه ویژه‌ای دارد! با توجه به اینکه همه افراد حاضر به امتحان کردن طعم‌های جدید نیستند شاید هنوز آنقدر که باید به حق خود نرسیده است! اما از فواید آن و خوشمزگی‌اش هرچه بگوییم کم است!

گل کلم سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است و سیستم ایمنی شما را خوب تقویت خواهد کرد.

برای اینکه از جذابیت‌های این خورش بی نصیب نمانید مواد لازم را ذخیره کنید تا طرز تهیه آن را هم بگوییم!

مواد لازم

طرز تهیه

قدم اول

برای هر خورشی در ابتدا چه باید کرد؟! درست حدس زدید! سراغ پیاز بروید و آن را به شکل نگینی ریز خرد کنید یا اگر دوست ندارید پیاز در غذا مشخص باشد و ظاهر غذای شما شیک‌تر به نظر برسد آن را رنده ریز کنید.

گل‌کلم‌ها را هم به قطعات مناسب خرد کنید. حواستان به این قسمت باشد. گل کلم اگر خیلی ریز بشود در خورش له خواهد شد. پس اندازه‌های آن را خوب در نظر بگیرید و نه گل‌های خیلی درشت باشد که توی ذوق بزند و نه خیلی ریز که از چشم دور بماند!

گوشت هم که مانند هر خورش دیگر باید به قطعات مکعبی برش بخورد.

قدم دوم

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت بدهید. در حدی که رنگ آن عوض شود و سبک گردد کافی است. پیاز را هیچوقت در حد سرخ شدن تفت ندهید که رنگ قهوه‌ای آن زیبا نخواهد بود.

زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و بعد از یک هم زدن کوچک به سراغ گوشت‌ها بروید. گوشت را تا حد تغییر رنگ تفت بدهید.

رب گوجه فرنگی را هم در قابلمه بریزید تا خوب رنگ باز کند. دارچین و فلفل سیاه را هم اضافه کنید تا همه مواد طعم‌دار بشوند.

حالا باید آب جوش را در خورش بریزید تا گوشت بپزد. حرارت گاز ملایم باشد و این مرحله به آرامی طی شود تا گوشت هم پخته شود هم طعم ادویه‌ها با گوشت ترکیب گردد.

قدم سوم

گل کلم‌های خرد شده را در یک تابه با مقداری روغن تفت بدهید. کمی که گل‌کلم‌ها طلایی بشود کافی است.

قدم چهارم

گوشت که پخته شد به مرحله آخر کار رسیده‌اید. گل کلم‌ها را به گوشت اضافه کنید و نمک و آبغوره را هم در قابلمه ریخته تا خورش جا بیفتد. این مرحله تا زمان سرو نباید خیلی طول بکشد، چون گل کلم‌ها بافت نرمی دارند و اگر زیاد روی حرارت بمانند شل شده و له خواهند شد.

با خوردن این خورش به این نتیجه خواهید رسید که گل‌کلم‌هایش خوشمزهتر از گوشت است! مطمئن باشید عاشقش خواهید شد!

نکته قابل توجه

اگر خورش ترش‌تری باب میلتان است مقداری پودر لیمو عمانی در آن بریزید.

به جای گوشت قرمز می‌توانید از مرغ هم استفاده کنید که با این کار خورش شما سریعتر هم حاضر خواهد شد.

منبع: برترین ها

فراشپز

Recent Posts

کافئین و قهوه باعث خستگی می‌شود؟

فراشپز- بی حالی، قند خون و کم آبی بدن تا حدودی تأثیرات متناقض قهوه بر…

36 دقیقه ago

طرز پخت کبه سیب زمینی

فراشپز- کبه سیب زمینی یکی از انواع کبه‌ها می‌باشد که برای کشور لبنان و عراق…

1 ساعت ago

کوکو نخود فرنگی؛ شام گیاهی و لذیذ بدون گوشت

فراشپز- کوکو نخود فرنگی یکی دیگر از انواع کوکو می‌باشد که به روش‌های متفاوتی تهیه…

2 ساعت ago

طرز تهیه آغوز مسما گیلانی؛ لذت یک طعم متفاوت

فراشپز- آغوز مسما یه غذای درست شده با گوشت اردک و مخصوص استان‌های شمال کشور…

2 ساعت ago

زیر برنجی؛ چلو گوشت لری مجلسی و سنتی

فراشپز- زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از سنتی‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های لری است،…

3 ساعت ago

مرجو خورشت گلپایگان؛ ساده و خوش طعم

 اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت اصیل ایرانی میگردید پیشنهاد میکنیم این خورشت…

4 ساعت ago