آشپزی

این قیمه با همه قیمه‌هایی که خوردید فرق دارد

فراشپز- قیمه‌پلو یکی از نذری‌های معمول است که مشابه آن را اردبیلی‌ها هم دارند، البته بدون سیب زمینی سرخ کرده و طرز تهیه متفاوت‌.

در بین خورش‌های ایرانی قیمه از طرفداران زیادی برخوردار است، خورشی که در ماه محرم نیز به عنوان یک غذای نذری جا افتاده است.

قیمه زرشک اردبیل

و اما قیمه؛ رکن رکین خورش‌های ایرانی، نوستالژی ایرانی‌ها. این بار قیمه را مهمان اردبیل هستیم و یک مقدار متفاوت تر از قیمه معمول. سیب زمینی ندارد و البته بی‌آب است.

۱. پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید. بعد گوشت را به آن اضافه کنید. در حین تفت دادن گوشت، سیر رنده شده و ادویه (نمک و فلفل، زردچوبه و زنجبیل) را اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد رب، لپه، آبلیمو و زرشک را بیفزایید و خوب تفت دهید.

۲. حالا نوبت دو لیوان آب است. در ظرف را بگذارید تا خورش به مدت نیم ساعت بپزد و آبش را از دست بدهد. در آخرین مرحله، دارچین و زعفران را به خورش بیفزایید و کاملا بهم بزنید. خورش قیمه زرشک شما آماده سرو شدن با یک دیس پلوی زعفرانی اعلاست.

مواد لازم:

یک عدد پیاز
۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
۴ /۳ پیمانه لپه
یک ق. س روغن
یک حبه سیر
۴ ق. س رب
یک ق. س آبلیمو
۲ /۱ پیمانه زرشک
یک ق. چ زرد چوبه
۴ /۱ ق. چ دارچین
۲ ق. ‌س زعفران دم کرده
۲ لیوان آب
نمک و فلفل و زنجبیل
زرشک

زرشک مانند بسیاری از خوراکی‌های ترش سرشار از ویتامین C است. طعم ترش آن که ناشی از وجود اسیدهای طبیعی است آن را به دارویی گیاهی برای کاهش چربی خون تبدیل کرده‌است. این خاصیت به ویژه در زرشک آبی بسیار بارز است. زرشک علاوه بر ویتامین C، سرشار از ویتامین A است.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

1 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

58 دقیقه ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

8 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago