آشپزی

بادام یا بادام زمینی، کدامیک مغذی‌ترند

فراشپز- بادام و بادام زمینی دو گزینه محبوب در دنیای آجیل‌ها هستند و در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارند. آن‌ها همچنین به دلیل بافت ترد، طعم لذیذ و محتوای پروتئین بالا، میان وعده‌ای محبوب در میان افراد مراقب سلامتی هستند.

اما کدام یک از این دو نیروگاه تغذیه‌ای گزینه بهتری است؟ برای اینکه بدانیم کدام آجیل ارزش غذایی بیشتری برای سلامتی شما دارد، حقایقی را در این باره بررسی می‌کنیم.

ویتامین B و E

بادام زمینی و بادام دارای سطوح متفاوتی از ویتامین‌های B و E هستند. اگر نیاز به افزایش مصرف آنتی اکسیدان ویتامین E دارید، باید بادام بیشتری بخورید زیرا ۲۸ گرم بادام حاوی ۴۵ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه شما است.

پروتئین

بادام زمینی و بادام هر دو سرشار از پروتئین هستند. اگر بدانید کدام آجیل حاوی پروتئین بالایی است، شگفت زده خواهید شد. بادام دارای مقدار کمی متیونین و لیزین دو اسید آمینه حیاتی است. برعکس، بادام زمینی منبع خوبی از لیزین و متیونین است. در مقایسه با بادام که در هر ۱۰۰ گرم ۲۱.۲ گرم پروتئین دارد، بادام زمینی ۲۴.۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم پروتئین دارد که ۱۵ درصد پروتئین بیشتری دارد.

چربی اشباع شده

وقتی صحبت از چربی‌های اشباع شده به میان می‌آید، هر دو آجیل کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است. با این حال، چربی اشباع شده بادام ۵۱ درصد کمتر از بادام زمینی است. بادام زمینی در هر ۱۰۰ گرم ۷.۷ گرم چربی اشباع شده دارد در حالی که بادام ۳.۸ گرم دارد.

کالری

هم بادام زمینی و هم بادام کالری بالایی دارند. بادام هایی که دارای مواد مغذی بیشتری هستند ذاتا دارای کالری بیشتری هستند. یک سهم ۱۰۰ گرمی بادام زمینی ۵۶۷ کالری دارد، در حالی که یک سهم ۱۰۰ گرمی معادل بادام ۵۷۹ کالری دارد.

ویتامین‌ها

اکثر ویتامین‌های گروه B، مانند ویتامین های B۱، B۳، B۵، B۶ و نسخه فولات ویتامین B۹، در بادام زمینی به وفور یافت می‌شوند. در مقابل، بادام حاوی ویتامین B۲ و ویتامین E بیشتری است. بادام زمینی تقریبا عاری از ویتامین A است، در حالی که بادام دارای میزان کمی از این ویتامین است. ویتامین C، ویتامین D، ویتامین K و ویتامین B۱۲ در بادام یا بادام زمینی یافت نمی‌شوند.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه بیج بیج؛ کباب تابه‌ای خوشمزه مازندرانی!

فراشپز- بیج بیج یا بیج کباب یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه استان مازندران است…

22 دقیقه ago

طرز تهیه خورشت انار و بادمجان؛ غذای مخصوص شب یلدا

فراشپز- ترکیب بادمجان و انار یکی از جذاب‌ترین طعم‌ها است. خورشت بادمجان و انار با…

51 دقیقه ago

شیرین خورش گیلانی را با این روش ویژه بپزید

فراشپز- شیرین خورش یا شیرین قاتوق یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل گیلانی است که…

1 ساعت ago

کاسرول فرانسوی، یکی از بهترین غذا‌های بین‌المللی

فراشپز- کاسرول نوعی غذای بین‌المللی خوشمزه و محبوب است که از ترکیب سیب زمینی پخته…

2 ساعت ago

طرز تهیه باقالی پلو با قیمه نخود خوزستانی؛ خوشمزه و مخصوص

فراشپز- امروز طرز تهیه باقالی پلو با قیمه را به شما آموزش خواهیم داد. باقالی…

2 ساعت ago

طرز تهیه پرده پلو ترکیه‌ای به روش سنتی

فراشپز- پرده پلو یک پلوی قاطی ترکیه‌ای و متعلق به یکی از شهر‌های جنوب شرق…

3 ساعت ago