آشپزی

بادام یا بادام زمینی، کدامیک مغذی‌ترند

فراشپز- بادام و بادام زمینی دو گزینه محبوب در دنیای آجیل‌ها هستند و در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارند. آن‌ها همچنین به دلیل بافت ترد، طعم لذیذ و محتوای پروتئین بالا، میان وعده‌ای محبوب در میان افراد مراقب سلامتی هستند.

اما کدام یک از این دو نیروگاه تغذیه‌ای گزینه بهتری است؟ برای اینکه بدانیم کدام آجیل ارزش غذایی بیشتری برای سلامتی شما دارد، حقایقی را در این باره بررسی می‌کنیم.

ویتامین B و E

بادام زمینی و بادام دارای سطوح متفاوتی از ویتامین‌های B و E هستند. اگر نیاز به افزایش مصرف آنتی اکسیدان ویتامین E دارید، باید بادام بیشتری بخورید زیرا ۲۸ گرم بادام حاوی ۴۵ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه شما است.

پروتئین

بادام زمینی و بادام هر دو سرشار از پروتئین هستند. اگر بدانید کدام آجیل حاوی پروتئین بالایی است، شگفت زده خواهید شد. بادام دارای مقدار کمی متیونین و لیزین دو اسید آمینه حیاتی است. برعکس، بادام زمینی منبع خوبی از لیزین و متیونین است. در مقایسه با بادام که در هر ۱۰۰ گرم ۲۱.۲ گرم پروتئین دارد، بادام زمینی ۲۴.۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم پروتئین دارد که ۱۵ درصد پروتئین بیشتری دارد.

چربی اشباع شده

وقتی صحبت از چربی‌های اشباع شده به میان می‌آید، هر دو آجیل کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است. با این حال، چربی اشباع شده بادام ۵۱ درصد کمتر از بادام زمینی است. بادام زمینی در هر ۱۰۰ گرم ۷.۷ گرم چربی اشباع شده دارد در حالی که بادام ۳.۸ گرم دارد.

کالری

هم بادام زمینی و هم بادام کالری بالایی دارند. بادام هایی که دارای مواد مغذی بیشتری هستند ذاتا دارای کالری بیشتری هستند. یک سهم ۱۰۰ گرمی بادام زمینی ۵۶۷ کالری دارد، در حالی که یک سهم ۱۰۰ گرمی معادل بادام ۵۷۹ کالری دارد.

ویتامین‌ها

اکثر ویتامین‌های گروه B، مانند ویتامین های B۱، B۳، B۵، B۶ و نسخه فولات ویتامین B۹، در بادام زمینی به وفور یافت می‌شوند. در مقابل، بادام حاوی ویتامین B۲ و ویتامین E بیشتری است. بادام زمینی تقریبا عاری از ویتامین A است، در حالی که بادام دارای میزان کمی از این ویتامین است. ویتامین C، ویتامین D، ویتامین K و ویتامین B۱۲ در بادام یا بادام زمینی یافت نمی‌شوند.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

1 دقیقه ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

31 دقیقه ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

2 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

2 ساعت ago

طرز تهیه شور گوجه سبز؛ یکی از خوشمزه ترین چاشنی‌ها

فراشپز- گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…

11 ساعت ago

رانی سیب خانگی: نوشیدنی خوشمزه و سالم برای تمامی فصل‌ها

فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…

12 ساعت ago