آشپزی

با این غذای مازندرانی به جنگ کم‌خونی بروید

فراشپز- غذا‌های منحصربه فردی نظیر مالبیج، تو دل مازندرانی، بیج بیج، ترش سماق، نان آغوز، نازخاتون، باقلا وابیج، کدو بره، هلی آش فقط بخشی از تنوع غذایی لذیذ مازندران است که در هجوم غذا‌های آماده و سریع از یاد‌ها رفته است.

یکی از غذا‌های محبوب مازنی «کئی انار» است که از ترکیب انار و کدوحلوایی درست می‌شود؛ دو ترکیبی که هر دو سرشار از خواص درمانی هستند.

دانه‌های انار جنگلی، گردو، شیر، کره، ماست، دوغ، روغن‌های حیوانی، ماهی و… از مواد طبیعی هستند که در غذا‌های سنتی مازندران استفاده می‌شوند. تنوع غذا در این استان زیاد است به طوری که انواع غذا‌های نانی، خورشت، غذا‌های برنجی، آش و… در این استان پخته می‌شوند.

غذا‌های منحصربه فردی نظیر مالبیج، تو دل مازندرانی، بیج بیج، ترش سماق، نان آغوز، نازخاتون، باقلا وابیج، کدو بره، هلی آش فقط بخشی از تنوع غذایی لذیذ مازندران است که در هجوم غذا‌های آماده و سریع از یاد‌ها رفته است.

یکی از این غذا‌های لذیذ مازندرانی «کئی‌انار» است. چند سال پیش فرشته عابسی، کتاب غذا‌های سنتی مازندران را با تحقیق و تفحص در تمامی نقاط مازندران به عنوان اولین کتاب غذا‌ها و شیرینی سنتی مازندران به عنوان الگویی برای منوی رستوران‌ها و اماکن اقامتی به چاپ رساند.

مواد لازم

در این غذا از کدو، انار، لوبیا چیتی، عدس، سیر، پیاز، گردو، روغن و زردچوبه استفاده می‌شود.

طرز تهیه

لوبیا چیتی و عدس را نیم‌پز و بعد کدو حلوایی را ریزریز و با مواد نیم پز مخلوط می‌کنند تا با هم بپزند. بعد از بخار شدن آب و پخته شدن مواد آن را با گوشت کوب له می‌کنند. سیر، پیاز، دانهٔ انار و گردوی ساییده شده به همراه نمک و زردچوبه را تفت داده به مواد اضافه می‌کنند. مقدار کمی آب به مواد می‌افزایند تا کئی انار با حرارت ملایم جا بیفتد.

خواص

گفته می‌شود انار و کدوحلوایی دارای خواص درمانی است و «کئی انار» را محلی‌های مازندران برای رفع کم خونی پیشنهاد می‌کنند. کدو حلوایی حاوی مقدار فراوانی پتاسیم است، هم چنین انار به دلیل داشتن ویتامین C در افزایش جذب آهن موثر است.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه خوراک کدو با گوشت چرخ کرده

فراشپز- خوراک کدو با گوشت چرخ کرده یکی از غذا‌های محبوب و خوشمزه‌ای است که…

34 دقیقه ago

دستور پخت کیک ووپی شکلاتی با خامه فرم گرفته

فراشپز- کیک ووپی یکی از کیک های بسیار معروف و محبوب می باشد و تاریخ…

2 ساعت ago

طرز تهیه بیف استراگانف ایتالیایی؛ خوشمزه‌تر از رستوران

فراشپز- بیف استراگانف یکی از غذا‌های کلاسیک و محبوب بین‌المللی است که در نسخه‌های مختلفی…

3 ساعت ago

طرز تهیه ته چین گرمساری مجلسی ؛ غذای اصیل کوچ نشین ها

فراشپز- ته‌چین گرمساری پای ثابت سفره‌ گرمساری‌هاست، این غذا از گذشته تا امروز در مراسم…

4 ساعت ago

طرز تهیه یتیمچه + 8 نکته درباره یک “یتیمچه” کبابی خوشمزه

فراشپز- “یتیمچه” از جمله غذاهای به قول معروف دم دستی و آسان می باشد که…

6 ساعت ago

طرز تهیه “خوراک لوبیا چیتی” با گلپر

فراشپز- خوراک لوبیا همراه با کمی روغن زیتون و زیره و گلپر سرو بشه که…

8 ساعت ago