آشپزی

بدترین خوراکی‌ها برای افزایش کلسترول خون کدامند؟

فراشپز- تحقیقات جدید ارائه شده به «کنفرانس بین‌المللی انجمن آلزایمر در فیلادلفیا» نشان می‌دهد که کلسترول بیش از حد در حال حاضر به عنوان یکی از ۱۴ عامل خطر زوال عقل شناخته شده است.

کلسترول ماده‌ای است که به طور طبیعی توسط کبد تولید می‌شود و نقش‌های اساسی در بدن ایفا می‌کند، اما کلسترول بد خیلی زیاد می‌تواند منجر به انسداد عروق، افزایش خطر زوال عقل، حمله قلبی و سکته شود.

رژیم غذایی نقش مهمی در افزایش سطح کلسترول دارد و شش غذا به عنوان مقصر اصلی آن شناخته می‌شوند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر

نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار عموما به عنوان نوشیدنی ناسالم شناخته می‌شوند، اما علاوه بر آن می‌توانند بر سطح کلسترول نیز تأثیر منفی بگذارند. این به دلیل متابولیسم قند اضافی بدن، به ویژه فروکتوز است که به دلیل کم هزینه بودن، مقادیر زیادی از آن در این نوشیدنی‌ها یافت می‌شود.

مصرف بیش از حد الکل نیز می‌تواند مجموع سطح کلسترول را افزایش دهد، چرا که الکل در کبد تجزیه می‌شود و سپس در قالب کلسترول بازسازی می‌شود.

روغن نارگیل و شیر نارگیل

روغن نارگیل و شیر نارگیل سرشار از چربی‌های اشباع شده هستند که بدن، آنها را به کلسترول تبدیل می‌کند. مشاوران تغذیه توصیه می‌کنند که باید کمتر از ۳۰ گرم چربی اشباع شده در روز مصرف شود، کما اینکه روغن نارگیل ۸۶ درصد چربی اشباع‌شده دارد که یک سوم بیشتر از کره است.

غذا‌های سرخ شده

انواع غذا‌های سرخ شده مانند سیب‌زمینی سرخ کرده، پیاز سوخاری، مرغ سوخاری و دونات از نظر چربی‌های اشباع شده و همچنین چربی‌های ترانس غنی هستند.

بستنی فوق‌فرآوری شده

بستنی فوق‌فرآوری شده اغلب حاوی چربی شیر، شربت با فروکتوز بالا، قند‌های مایع مختلف و روغن نارگیل است که طعم آن را بهتر می‌کند، اما سطح کلسترول را نیز افزایش می‌دهد.

قهوه صاف نشده

به طور کلی، قهوه برای سلامتی شما بسیار مفید است، مگر اینکه همیشه مانند قهوه‌های باریستا مثل فراپوچینو، بخواهید شکر، شیر و خامه به آن اضافه کنید.

گوشت فرآوری شده

درست مانند غذا‌های سرخ شده، بسیاری از گوشت‌های فرآوری شده معمولاً سرشار از چربی‌های اشباع هستند و توصیه می‌شود که مصرف بیکن، سوسیس و کالباس را به حداقل برسانید. کارشناسان تغذیه می‌گویند که شما باید میزان خوردن این خوراکی‌ها را محدود کنید.

منبع: خبرآنلاین

فراشپز

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

4 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

4 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

5 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

5 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

6 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

7 ساعت ago