آشپزی

برنج پخته‌شده را چند بار می‌توان گرم کرد؟

فراشپز- برنج از مواد پایه در آشپزی ایرانی، و اغلب اوقات در سفره غذای ما حاضر است. گرچه نحوه پخت آن ممکن است در مناطق مختلف تفاوت‌هایی داشته باشد، چه به صورت کته و چه آبکش‌شده، اگر از وعده غذایی که برای آن تهیه ‌شده است اضافه‌تر باشد، گرم کردن دوباره‌اش به توجه و دقت نیاز دارد تا سلامت ما را به خطر نیندازد.

به نقل از ایندیپندنت، برخی از کارشناسان معتقدند خوردن برنج پخته‌شده پس از مدتی ماندن، خطرناک است؛ مگر اینکه بلافاصله سرد شده باشد. اما کسانی نیز با تکیه به مصونیت ظاهری، این هشدارها را نادیده می‌گیرند و مشکلی هم ندارند.

آیا برنج دوباره گرم‌شده می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود؟ پاسخ کوتاه به این پرسش مثبت است. البته معمولا شیوه گرم کردن مجدد نیست که مشکل‌ساز است، بلکه شیوه‌های بد نگهداری را باید مقصر دانست.

برنج خام تقریبا همیشه حامل هاگ‌های خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید می‌کند و می‌تواند باعث مشکل شود؛ هرچند، خوشبختانه در مقایسه با سایر انواع مسمومیت غذایی عوارض نسبتا خفیفی دارد.

این هاگ‌ها حتی می‌توانند در فرایند پخت هم زنده بمانند. بنابراین، هر چه برنج پس از پخت مدت طولانی‌تری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتری‌ها در آن افزایش می‌یابد.

برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها، برنج پخته‌شده را تا چهار ساعت پس از پخت سرد کنید.

همچنین می توانید هرچه سریع‌تر آن را خنک کنید و ظرف یک ساعت پس از پخت، در یخچال قرار دهید. برنج پخته‌شده را پس از ۲۴ ساعت دور بریزید و هنگام گرم کردن دوباره، مطمئن شوید که تمام قسمت‌های آن داغ می‌شود.

در حالت ایده‌آل، برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید. اگر آن را برای وعده دیگری آماده کرده‌اید، حتما در اسرع وقت خنک ‌کنید و در یخچال بگذارید.

برنج پخته‌شده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک ‌بار گرم نکنید.

تمام آنچه گفته شد، درباره بسیاری از غذاهای مشابه، از برنج تفت‌داده شده آسیای شرقی گرفته تا پلو دم‌کرده یا کته، صدق می‌کند.

نشانه‌های مسمومیت غذایی ناشی از برنج پخته

اگر برنج پخته‌شده‌ای که صرف می‌کنید حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا شش ساعت پس از صرف غذا احساس تهوع کنید، یا شش تا ۱۵ ساعت پس ‌از آن به اسهال دچار شوید.

این عوارض نسبتا خفیف است و معمولا حدود ۲۴ ساعت طول می کشد. در صورت ادامه عوارض و نشانه‌های مسمومیت احتمالی، به پزشک رجوع کنید.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

ترشی بادمجان کبابی با رب انار؛ بهترین ترشی‌ای که تابه‌حال خورده‌اید

فراشپز- ترشی بادمجان کبابی با رب انار نوعی ترشی بسیار خوشمزه و لذیذ است که…

4 ساعت ago

دستور فرنی فوق العاده مقوی برای سرماخورگی

فراشپز- فرنی انجیر یک دسر خوشمزه و مقوی است که با ترکیب انجیر و فرنی…

4 ساعت ago

آیا خوردن تخم‌مرغ کلسترول خون را بالا می‌برد؟

فراشپز- تخم مرغ یک نیروگاه تغذیه‌ای است که سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی…

4 ساعت ago

روش تهیه یک نوشیدنی رژیمی و مقوی

فراشپز- اگر آب هویج را با میوه‌ها، انواع سبزی و مواد مغذی دیگر ترکیب کنید…

4 ساعت ago

طرز تهیه اسکندر کباب اصیل ترکیه‌ای

فراشپز- آیا تا به حال به ترکیه سفر داشته‌اید؟ پس حتماً باید اسکندر کباب را…

4 ساعت ago

۱۰ غذای دلچسب و گرم برای روزهای سرد پاییز که در راه است

فراشپز- خورش فسنجان با ترکیب گردو و انار، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳…

5 ساعت ago