فراشپز- سمنو یکی از مقوی ترین دسر های ایرانی است که پروسه طولانی برای آماه شدن دارد، از این رو همه به دنبال راهی برای نگهداری و مصرف طولانی تر سمنو هستند بهترین ترفند نگهداری سمنو را در این مطلب بخوانید.
سمنو یکی از نمادهای سفره هفتسین است که بسیاری از ایرانیان قبل از عید نوروز آن را تهیه کرده و بر سر سفره هفت سین خود می گذارند و سمبل قدرت، خیر و برکت میدانند. بسیاری از شیعیان نه تنها قبل از نوروز بلکه در مراسم مذهبی سمنو می پزند و این خوراکی خوشمزه را منسوب به حضرت فاطمه (س) میدانند. اگر شما هم قبل از عید نوروز سمنو تهیه کرده اید و می خواهید این دسر خوشمزه را برای مدت طولانی نگهداری نمایید، با این بخش همراه شوید.
برای نگهداری طولانی مدت سمنو نکات زیر را رعایت کنید.
پس از تهیه سمنو خانگی، اجازه دهید که سرد شود و آن را در ظرفی تمیز و خشک بریزید که درب داشته باشد. ریختن سمنو در ظرف مرطوب و بدون در سبب خراب شدن زودتر سمنو می شود.
اگر می خواهید خیلی زود سمنو را مصرف کنید، روش نگهداری سمنو بیرون از یخچال این است که دسر خوشمزه را در جای خشک و خنک قرار دهید. سمنو در زمستان یک یا دوز در دمای محیط و جای خشک و خنک خراب نخواهد شد.
برای نگهداری طولانی مدت سمنو، آن را در ظرف مناسب ریخته و در یخچال قرار دهید. در پاسخ به این سوال که سمنو تا چند روز در یخچال میماند؟ باید گفت اگر درجه ی یخچال بین ۲ تا ۵ درجه ی سانتیگراد باشد، سمنو بین ۵۰ روز و حداکثر ۲ ماه قابلیت استفاده دارد. برای قرار دادن سمنو در یخچال ظرف باید درب دار باشد تا بوی مواد غذایی را به خود نگیرد.
برای نگهداری طولانی مدت (حداکثر ۳ ماه) سمنو، آن را در ظرف مناسب یا کیسه مخصوص فریزر بریزید. بهترین روش نگهداری از سمنو داخل فریزر است که سمنو را در کنار مرغ و ماهی و سبزیجات قرار ندهید.
برای گرم کردن دوباره سمنو هرگز کل آن را یکباره داغ نکنید بلکه به میزان مورد نیاز، سمنو را در ظرف جداگانه گرم کرده و مصرف کنید. اگر سمنو چندین بار گرم شود، سریع ترش شده و خراب می شود.
برای هر بار استفاده از سمنو از قاشق خیس استفاده نکنید.
سمنوی سالم بوی ملایم و شیرینی طبیعی دارد.
سمنوی فاسد بوی ترش، تند یا نامطبوع و رنگ تیرهتر یا کدرتر از حالت معمول دارد.
سمنوی ترش شده آبکی، چسبناک یا دانهدار و مزه ای غیر عادی دارد.
منبع: نمناک
فراشپز- نان چای شیرینی سنتی قزوین، جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل…
فراشپز- دسر زعفرانی یکی از انواع دسر ایرانی است که طعم خوبی دارد. مواد این…
فراشپز- بسیاری از رستورانهای بینالمللی تهران هم این غذا را سرو میکنند؛ اما طعمهای خانگی…
فراشپز- قرمهسبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا میکند بهترین نوعش را درست…
فراشپز- این گزارش را مو به مو بخوانید و اجرا کنید؛ قطعا از طعمی که…
فراشپز- ترشی عناب خوشمزه و متفاوت و مقوی است و میتواند طعمی دلچسب به سفرههای…