فراشپز- کپک زدن مربا یکی از مشکلات رایج است و عوامل مختلفی میتوانند باعث کپک زدن مربا شوند، اما با رعایت برخی نکات ساده میتوانید از کپک زدن مربای خانگی خود جلوگیری کنید.
تهیه مربا یکی از راههای نگهداری میوه است، از قدیم برای اینکه میوههای تابستانی را بتوانند در فصلهای دیگر سال نیز مصرف کنند، به همراه شکر میجوشاندند تا تبدیل به مربا شود. ایرانیها از این دسرو خوراکی خوشمزه که در تمام دنیا پخته و سرو میشود، برای تزیین میز صبحانه و پذیرایی از مهمان استفاده میکنند. اگر به تهیه انواع مرباهای خانگی علاقه مندید، اما نکات تهیه مربای خانگی را نمیدانید و مرباهایتان بعد از مدتی کپک میزند، با این بخش همراه شوید تا با دلایل کپک زدن مربا و ترفندهایی برای جلوگیری از کپک زدن مربای خانگی آشنا شوید.
کپک زدن مربای یکی از مشکلاتی است که برای بسیاری از افراد پیش میآید، علت کپک زدن مربا توت فرنگی و انواع مرباهای دیگرعبارتند از:
یکی از علتهای پک زدن مربا به پخت آن مربوط میشود. اگر مربا رقیق و آبکی باشد و درست پخته نشده و قوام نیابد، خیلی زود کپک خواهد زد.
علت دیگر کپک زدن مربا به ظرف نگهدارنده آن مربوط است، اگر هوا و اکسیژن بتواند درون ظرف مربا به راحتی نفوذ کند، مربا کپک خواهد زد.
اگر برای برداشتن مربا از یک قاشق تمیز و خشک استفاده نکنید، مربا کپک میزند. توصیه میشود برای سرو و میل کردن مربا از قاشق چوبی استفاده کنید.
ظرف نگهداری مربا باید خشک باشد، زیرا زیاد بودن آب در مربا یکی از دلایل کپک زدگی آن است، مربا را در ظرف خشک و تمیز بریزید و برای سرو آن از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
در ادامه به یکی از شایعترین سوالات چه کنیم که مربا کپک نزند پاسخ دادهایم. برای کپک نزدن مربا از روشهای زیر استفاده کنید، راهکارهای جلوگیری از کپک زدن مربای خانگی عبارتند از:
برای جلوگیری از کپک زدن مربا مقداری دارچین به آن اضافه کنید. دارچین خاصیت ضدعفونی کننده دارد و مانع کپک زدن مربا میشود. شما میتوانید به جای استفاده از دارچین در مربا روی شیشه مربا را با یک کاغذ دارچینی پوشانده و درب شیشه را سفت و محکم کنید.
همانطور که گفتیم یکی از دلایل کپک زدن مربا رقیق بودن آن است، برای جلوگیری از کپک زدن مربا باید آن را خوب بپزید تا به غلظت مناسبی برسد. اگر مربا را خوب بجوشانید و محلول غلیظی درست کنید، هرگز کپک نخواهد زد.
بهتر است مرباها را در یک شیشه تمیز و استرلیزه بریزید. ظرف نگهداری مربا باید دربدار و خشک و تمیز باشد. برای ضدعفونی کردن شیشه مربا بهتر است آن را خوب بشویید و خشک کنید و سپس به مدت ۱۰ دقیقه در فر ۵۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
برای اینکه مربا کپک نزند، آن را درون یک شیشه بریزید و درب شیشه را محکم ببندید، سپس با یک پلاستیک یا ورقی آلومینیومی شیشه مربا را بپوشانید تا از ورود هوا به شیشه مربا جلوگیری شده و مربا کپک نزند.
در پاسخ به این سوال که مربای کپک زده را دور بریزیم یا خیر، باید بگوییم بهتر است مربای کپک زده را دور بریزید و از آن استفاده نکنید.
برخلاف تصور شما کپک مربا با جوشاندن از بین نمیرود و دمای بالا قادر به از بین بردن کپکها نیست بلکه گرما و رطوبت بالا باعث میشود که رشد کپکها تسریع شود.
خوردن مربای کپک زده با مسمومیت همراه بوده و در دراز مدت موجب ابتلا به سرطان میگردد. در صورت مصرف مربای کپک زده ممکن است با عوارض زیر روبهرو شوید:
استفراغ
حالت تهوع
از دست دادن اشتها
ضعف
منبع: نمناک
فراشپز- نوشیدن شیر در شب اغلب به عنوان یک عادت سالم در نظر گرفته میشود.…
فراشپز- سالاد الویه یکی از معروفترین غذاهای بین اللمللی است که در ایران نیز محبوبیت…
فراشپز- ذرت مکزیکی با طعم و عطری خوشمزه یک عصرانه فوق العاده برای شما و…
فراشپز- وقتی صحبت از رژیم غذایی گیاهخواری یا همان وگان به میان میآید، بسیاری از…
فراشپز- برای غذاهای مختلف سسهای مختلفی وجود دارد. یکی از این سس ها، سس ماست…
فراشپز- برگر مرغ خانگی میتواند یک غذای محبوب برای بچهها و جایگزین فست فودهای ناسالم…