فراشپز- انار پلو یکی از غذاهای معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت بوده و شما میتوانید با در دست داشتن وسایل موردنیاز خیلی راحت این غذای خوشمزه را آماده کنید. طرز تهیه انار پلویی که در ادامه برایتان آموزش خواهیم داد برای تعداد ۴ تا ۵ نفر میباشد و شما بسته به تعدادتان میتوانید مواد را بیشتر یا کمتر کنید.
برنج (۴ پیمانه)
انار دون شده (۲ پیمانه)
کشمش (یک چهارم پیمانه)
پیاز (۱ عدد متوسط)
خلال پسته (۴ قاشق غذاخوری)
گشنیزخرد شده (۴ قاشق غذاخوری)
زعفران دم کرده (۲ قاشق غذاخوری)
نمک و فلفل و ادویه پلویی (به مقدار لازم)
برنج را برای چند ساعت در آب خیسانده سپس برنجتان را در آب جوش آمده همراه با مقدار لازم نمک روی حرارت قرار دهید، پس از ده دقیقه که برنجتان کمی نرم شد آن را آبکش کنید.
در مدت زمانی که برنجتان را روی گاز قرار دادهاید و هنوز آبکش نکردهاید، یک پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید.
بعد از آماده شدن پیاز حرارت را کم کنید و کشمش را همراه خلال پسته، گشنیز، ادویه پلویی و زعفران به پیاز اضافه کنید.
کف قابلمه مورد نظرتان کمی روغن ریخته و یک تکه نان را به عنوان ته دیگ قرار دده و برنح را همراه با مواد به صورت لایه لایه در قابلمه ریخته، دم کنی را روی قابلمه گذاشته و با حرارت کم اجازه دهید نیم ساعت دم بکشد.
میتوانید انار پلو را همراه با مرغ سرخ کرده نیز سرو نمایید.
برنج ۲ پیمانه
دانه انار ۲ پیمانه
مرغ ۵۰۰ گرم
رب انار ۱ قاشق غذاخورییاز ۲ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
خلال پسته ۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاع به میزان لازم
روغن و زردچوبه به میزان لازم
برای تهیه انار پلوی مجلسی در ابتدا برنج را به نسبت نوع آن بخیسانید و در قابلمهای مناسب که تا نیمه از آب پر شده است روی حرارت زیاد قرار دهید و ۱ قاشق سوپ خوری نمک اضافه کنید.
بعد از به جوش آمدن آب، برنج را درون آب جوش بریزید و صبر کنید تا دانههای برنج نرم شود و سپس آن را آبکشی کنید و در قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید.
مقداری روغن در قابلمه بریزید و به انتخاب خود نان لواش یا سیب زمینی ورقهای برای ته دیگه استفاده کنید و برنج را روی آن بریزید و سپس یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید تا برنج دم بکشد.
در ادامه گوشت مرغ را با ۲ لیوان آب، ۱ عدد پیاز، ۲ عدد سیر و کمی نمک و زردچوبه درون قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گوشت مرغ پخته شود و سپس آن را از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید.
باقی پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه تفت دهید و سپس مرغ ریش ریش شده را با رب انار، نصف دانههای انار و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کنید و تفت دهید.
سپس خلال بادام و خلال پسته را اضافه کنید و باز تفت دهید تا مواد یکدست شوند. بعد از دم کشیدن برنج آن را با زعفران مخلوط کنید.
حالا میتوانید مرغ را با مخلوط برنج ترکیب کنید و یا اینکه روی برنج به صورت تزیینی بریزید. از گوشت مرغ و دانههای انار پلو میتوانید برای تزیین غذا استفاده کنید تا غذا ظاهری مجلسی و زیبا داشته باشد.
انار یک میوه غنی و مفید است که دارای خواص متعددی است. در اینجا ده مورد از مهمترین خواص انار آورده شده است:
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم اسید آسیتیک که به تقویت دستگاه ایمنی کمک میکند.
بالغ بر ۳۰۰۰ میکروگرم آنتیاکسیدان که عمل آزاد کننده آزاد رادیکالها را مهار میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم فیتوسانتین که به تقویت سلولهای عصبی کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم آهن که برای تجویز و تقویت سلولهای خون کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین C که برای تقویت دستگاه ایمنی و تجویز سلولهای جدید کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین E که به تقویت دستگاه ایمنی و تجویز سلولهای جدید کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین K که برای تجویز سلولهای جدید و تقویت سلولهای خون کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم کالسیم که برای تقویت استخوانها و سلولهای عضلانی کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم مواد معدنی که برای تقویت سلولهای خون و تجویز سلولهای جدید کمک میکند.
بالغ بر ۱۰۰۰ میکروگرم آب که به ترمیم و تجویز سلولهای جدید کمک میکند.
منبع: روزانه
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…
فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکیهای بسیار خوشمزه و ساده است که میتوانید برای صبحانه…
فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذاهای ساده و خوشمزه کشور…
املت قیساوا، یکی از انواع املتهای سنتی و خوشطعم ترکی است که با استفاده از…
فراشپز- کیک تیتاپ یکی از انواع کیکهای خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…