فراشپز- خورشت بامیه یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی جنوبی است که با طعمی خاص و دلپذیر محبوبیت زیادی دارد، اما یکی از مشکلات در طبخ خورشت بامیه لیز شدن بامیه در خورشت است راز جلوگیری از لیز شدن خورشت بامیه را در مطلب زیر برایتان آماده کرده ایم.
اگر تجربه پخت خورش بامیه با مرغ یا گوشت را داشته باشید، حتما میدانید که لیز و لزج شدن خورشت بامیه مشکلی است که نتیجه کار را متفاوت با انتظار شما میسازد برای همین از پخت آن منصرف می شوید ولی برای این مشکل، راهکاری داریم که در ادامه این بخش از آموزش آشپزی نمناک به آن پرداخته شده است که میتوان آن را در غالب راز خوشمزگی خورشت بامیه هم در نظر گرفت.
برای جلوگیری از لزج شدن خورش بامیه نکات زیر را رعایت کنید:
1. بامیههای ریز و قلمی تهیه کنید زیرا بافت محکمتری دارند و در هنگام پخت کمتر باز میشوند.
2. بامیه های درشت را خیلی ریز خرد نکنید،بامیه ها را به تکه های خیلی درشت خرد کنید تا خورشت بامیه تان لیز نشود.
3. بامیه یخ زده در تهیه خورشت بهتر از بامیه تازه است زیرا بافت بامیه تازه، نرم است و پس از پخته شدن می تواند لزج شود.
4. هنگام تمیز کردن بامیهها، به بافت بدنه آنها ضربه نزنید زیرا باعث شکستن بافت بامیه و لزج شدن آن می شود.
5. خورشت بامیه را با حرارت زیاد نپزید زیرا حرارت زیاد باعث از بین رفتن بافت بامیه و لزج شدن آن می شود.
6. بامیهها پس از پخت نرم و حساس میشوند بنابراین پس از پخت خورش، آن را زیاد و با شدت هم نزنید.
7. افزودن نخودفرنگی به خورش بامیه احتمال لزج شدن بامیه را کاهش می دهد.
8. هنگام پاک کردن بامیهها کمی ساقه آنها را بریده ولی توجه داشته باشید که ساقهها را از ته بامیه جدا نکنید تا خورشت لزج نشود.
انتخاب بامیههای ریزتر و جوانتر با رنگ سبز تیره در خوشمزه شدن خورشت تاثیر فراوان دارد.اطمینان حاصل کنید که بامیهها هیچ لکههای سیاه یا قهوهای ندارند.
اگر می خواهید خورشت بامیه تان خوشمزه تر از همیشه شود و بوی زهم گوشت آن کاهش یابد، در طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی و … حتما از زعفران استفاده کنید،زعفران به عنوان چاشنی معطر و محبوب به غذا طعم و رنگ ممتازی میبخشد.
خورشت بامیه را می توان با گوشت مرغ، گوساله و گوسفندی تهیه نمود. برای لذیذ شدن خورشت بامیه از ماهیچه گوسفند استفاده کنید.
بامیهها را قبل از اضافه کردن به گوشت، برای مدت کوتاهی تفت دهید تا رنگ و طعم بهتری به آنها ببخشید.
در شهرهای جنوبی کشور برای طعم دهی به خورش بامیه از تمبرهندی استفاده میشود. برای استفاده از تمرهندی، میتوانید ۵۰ گرم آن را با کمی آب جوش رقیق کرده و سپس آن را صاف کرده و به خورش اضافه کنید.
برای خوشمزه شدن خورشت بامیه از لیموعمانی استفاده نمایید زیرا با خاصیت اسیدی ملایم خود، طعم و عطر فوقالعادهای به خورشت بامیه میبخشد. لیموعمانی باعث ترد شدن گوشت و متعادل شدن طعمهای شیرین و چرب موجود در خورشت میشود.
برای اینکه خورشت بامیه شما خوشمزه شود، پیاز و سیر را خرد کرده و تفت دهید و سپس باقی مواد را به آن اضافه کنید.
برای تهیه تفت مواد اولیه و اضافه کردن مواد چاشنی میتوان از روغن گیاهی مانند روغن زیتون یا کره استفاده کرد. استفاده از کره طعم خورشت بامیه را دلپذیرتر می کند.
برای خوشمزه شدن خورشت بامیه میتوانید از یک تا دو قاشق رب گوجه استفاده کنید. رب گوجه فرنگی به غذا رنگ و لعاب و طعم ملس میدهد. در انتخاب رب گوجه فرنگی دقت کنید که از رب با کیفیت و رنگ طبیعی استفاده کنید.همچنین، میتوانید به جای رب گوجه پوره شده را همراه با پیاز و گوشت تفت دهید تا به خورشت بیشتری طعم و مزه بدهد.
برای خوشمزه شدن خورشت بامیه استفاده از نمک و ادویه ها به میزان مناسب از اهمیت بسیاری در بهبود طعم و مزه خورشت برخوردارند. با دقت از آنها استفاده کنید تا طعم مطلوبی به غذا داده شود.
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…