فراشپز- تعصیلات عید نوروز پس از یک سال کاری، فرصتی مناسب و ایدهآل برای مسافرت ایجاد میکند و طبق رسم هرساله مردم سال جدید را با مسافرت به اقصی نقاط کشور آغاز میکنند و برخی نیز به سفرهای حارجی میروند. اما برای لذت بردن از مسافرت در طول تعطیلات رعایت نکات بهداشتی را باید در اولویت قرار داد.
خود سفر نیز مزایای بهداشتی و درمانی به ویژه برای آرامش و آسایش روح و روان دارد. نتیجه یک مطالعه اخیر نشان میدهد که افرادی که مرتبا سفر میکنند، نسبت به افرادی که در خانه میماندند، سلامت روانی، جسمی و عاطفی بهتری دارند. به گزارش اوری دی هلت، در طول سفر هم مانند زندگی روزمره باید یک سری نکات بهداشتی در زمینه تغذیه را رعایت کرد.
افرادی که سفر میروند بهتر است از نوشیدن آبهایی که از سالم بودن آن مطمئن نیستند خودداری کنند چرا که خیلی از عوامل بیماری زا از طریق آب آلوده، خوردن پنیر محلی، شیر محلی و غذاهای محلی منتقل میشوند، بنابراین باید نسبت به سالم بودن غذاهای محلی اطمینان حاصل کرد و بعد از آن غذاها را مصرف کرد؛ چراکه سیستم دفاعی بدن ما از عملکرد لازم برای مقابله با این آلودگیهای اولیه و ثانویه برخوردار نیست.
هیلی پرلوس، روانشناس ورزش و عملکرد از شهر دنور درباره نقاط تغذیهای سفر میگوید: یکی از مواردی که میتواند فرد را در حین رانندگی در طول سفر از این شهر به آن شهر واقعا آزار دهد، نفخ و گاز شکم است. نوشیدنیهای گازدار و تنقلات شور به دلیل ماندگاری بیشتر را در سفر راحت تر از میوههای تازه یا هویج میتوان همراه برد.
پرلوس در ادامه توضیح میدهد: اما باید دانست این تنقلات هم برای سلامت و هم از جهت ایجاد نفخ مضر هستند. تنقلات نمکی و نوشیدنیهای گازدار میتوانند باعث نفخ ناراحتکننده شوند که در مسافرت و تعطیلات به ویژه در طول مسیر و در حین رانندگی میتوانند شما را آزار دهند.
او توصیه میکند: در عوض، یک بطری قابل استفاده مجدد همراه خود داشته باشید تا در طول تعطیلات دوباره پر کنید تا نوشیدن آب راحت تر شود. در صورت عدم دسترسی به آب معدنی اب را بجوشانید و بعد از سرد شدن آن را در بطری بریزید و همراه خود داشته باشید. وقتی نوبت میان وعده میشود، به دنبال میان وعدههایی باشید که پروتئین دارند. پرلوس می گوید: پروتئین به سیری کمک می کند، قند خون را تثبیت میکند و میل به غذا را کاهش میدهد. او گزینههایی مانند ماست یونانی، گوشت گاو با سبزیجات، آجیل و تخم کدو را گزینههای مناسبی میداند. این متخصص همچنین توصیه میکند: قبل از تهیه یا خوردن غذا دست های خود را بشویید و فقط غذاهایی بخورید که خوب پخته شده و گرم سرو می شوند.
دکتر لارن ماناکر متخصص تغذیه در چارلستون، کارولینای جنوبی، نیز میگوید: فقط در صورتی که نمیتوانید آن گزینههای خوراکی را پیدا کنید، میان وعدههایی را در دسترس داشته باشید. گزینههای با فیبر بالا برای میان وعده به خصوص اگر در اواخر شب یا صبح زود سفر می کنید در دسترس داشته باشید. او میگوید مقدار زیادی آلو خشک ترجیحا خیس خورده همراه خود داشته باشد تحقیقات نشان میدهد که آلو خشک با فیبر بالا ممکن است حتی از پودرهای فیبر در تسکین یبوست موثرتر باشد. او می گوید: آلو خشک، فضای زیادی را در چمدان اشغال نمیکند و به حمایت از حرکات روده سالم کمک میکند.
دکتر ماناکر میگوید: حتی موارد خفیف از دست دادن آب بدن میتواند باعث اتفاقات ناخوشایند و همچنین عوارض بالقوه خطرناک شود. کمبود آب بدن میتواند دمای بدن، فشار خون و ضربان قلب را افزایش داده و سطح انرژی را کاهش دهد و باعث سردرد و گرفتگی عضلات شود. میگوید: کمآبی یک خطر است، زیرا مسافرت هوایی اغلب برای پوست ما بسیار خشککننده است .مهم نیست کجا و چگونه سفر میکنید، هر روز را با یک لیوان آب شروع و به پایان برسانید.
منبع: همشهری
فراشپز- سمنو یکی از خوراکیهای سنتی و مغذی ایرانی است که معمولاً در مراسمهای خاص…
معمولا مردم شهرهای مختلف کشور ایران در شب عید نوروز اقدام به پخت غذای محلی…
فراشپز- سبزی پلو با ماهی یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی و غذایی خوشمزه برای ناهار…
فراشپز- ساندویچ مرغ و بادمجان نوعی ساندویچ سرد بسیار خوشمزه است که از ترکیب مرغ…
فراشپز- سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای پر طرفدار و مناسبتی برای ما ایرانیها…
فراشپز- شیرینی بهار نارنج نوعی شیرینی آردی با عرق بهار نارنج است که عطر و…