فراشپز- تا به حال «توفو» به گوشتان خورده؟ اگر گوشتخوار هستید، «توفو» را شاید از کسانی شنیدهاید که گیاهخواری میکنند و اگر گیاهخوار هستید احتمالا یکبار آن را امتحان کردهاید. «توفو» یا همان پنیر سویا، گوشت گیاهخواران است.
توفو پنیری است که از دلمهبستن شیر سویا درست میشود و آنقدر خواص و ویتامین دارد که میتواند حداقل هفتهای یکبار خودش را در برنامه غذایی گوشتخواران جا بدهد. از پیشگیری از ابتلا به سرطانهای پروستات و سینه گرفته تا کمک به کاهش قند خون و درمان کلسترول. علاوه بر این گفته میشود این پنیر برای جوانسازی پوست و مو، درمان ریزش مو، کاهش بیماریهای مزمن کلیه، پوکی استخوان، تقویت حافظه، کمخونی، لاغری و کاهش وزن و .. کاربرد دارد و بهترین منبع گیاهی پروتئین است. به همین دلیل است که گفته میشود میتواند جای گوشت و مرغ را بگیرد و خودش را در برنامه غذایی گوشتخوارها بگنجاند.
«توفو» به تنهای مزه خاصی ندارد و باید متناسب با غذایی که درست میکنیم آن را مزهدار کنیم؛ از این پنیر برای تهیه انواع غذا از جمله توفو سوخاری، توفو سرخکرده، خوراک توفو با سبزیجات، سوپ سبزیجات با توفو، سالاد، املت، سوسیس و همبرگر توفو استفاده کرد. حتی برای درست کردن شیرینی و دسر هم از «توفو» استفاده میشود. این پنیر انواع مختلفی دارد که متناسب با نوع آن باید در انواع غذاها استفاده شود.
توفو صاف و نرم: به عنوان توفو ژاپنی شناخته میشود و مقادیر بالایی آب دارد. از این نوع توفو برای تهیه انواع کوکی، پودینگ، شیرینی، اسموتی و دسر استفاده میشود
توفو سخت: دارای یک بافت اسفنجی است و آن را به صورت کبابی و سرخ شده استفاده میکنند. بهتر است قبل از مصرف آن را مرینیت کنید.
توفو دودی: بیشتر به صورت خام استفاده میشود و با آن سالاد درست میکنند.
توفو تخمیر شده: برای تهیه خوراک سبزیجات و در کنار برنج و فرنی استفاده میشود.
توفو ابریشمی: بیشتری میزان رطوبت را دارد و بهترین گزینه برای درستکردن دسرهای کمکالری و پودینگها است.
توفو ورقهای: برای درستکردن رولهای غذایی، نودل و انواع دیگر غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر سابقه سنگ کلیه اگزالاتی دارید، نباید سویا مصرف کنید، زیرا سویا مقدار زیادی اگزالات دارد. علاوه بر این زنان باردار و زنانی که تومورهای حساس به استروژن در سینه خود دارند هم نباید سویا مصرف کنند. پیشنهاد میشود که به کودکان هم بیشتر از یک اندازه منطقی، از این پنیر داده نشود.
همانطور که پیش از این گفته شد، از این پنیر میشود در انواع غذاها استفاده کرد. یکی از این غذاها کتلت توفو است که «ایرنا زندگی» به چگونگی و طرز تهیه پخت آن پرداخته است.
پیاز رنده شده: دو عدد
جعفری: به مقدار دلخواه
پودر سوخاری: ۱۰۰ گرم
خردل: تا ۴ قاشق چایخوری
توفو: ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه و پودر سیر: به مقدار کافی
۱. ابتدا جعفری خرد شده و پیاز رنده شده را با هم مخلوط میکنیم و پنیر توفو را به مخلوط اضافه و له میکنیم.
۲. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و سس خردل را به مخلوط اضافه میکنیم.
۳. پودر سوخاری را هم اضافه میکنیم و پس از اینکه مخلوط کاملا یکدست شد، در اندازههای دلخواه آن را سرخ میکنیم.
منبع: ایرنا
فراشپز- سوهان عراقی که به دلیل طعم شیرین و مقوی خود به عنوان یک میان…
فراشپز- در این مقاله لیستی از ۲۰ غذای ساده و کم هزینه و خوشمزه بدون…
فراشپز- مواد غذایی که در دوران بارداری مصرف میکنید برای سلامت جنین بسیار مهم است.…
فراشپز- نانها بهترین گزینه برای عصرانه و صبحانه هستند بخصوص نانهای شکلاتی که طرفداران زیادی…
فراشپز- اگر دچار بیماری گلو درد و سرفه شدهاید میتوانید با تهیه نشاسته و مصرف…
فراشپز- به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس…