آشپزی

حلوا ارده را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسر‌های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به عنوان صبحانه یا شیرینی در کنار چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این حاوای خوشمزه به دلیل وجود موادی مثل کنجد، شیره خرما (یا شکر و عسل) و … بسیار مقوی است. با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می‌توانید برای ۲ نفر حلوا ارده تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقداری کمتر یا بیشتری حلوا ارده تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش تهیه دسر حلوا ارده با ما همراه باشید.

مواد لازم

کنجد ۱ فنجان

پودر گردو به اندازه کافی

پودر نارگیل به اندازه کافی

شیره خرما ۲ قاشق غذاخوری

پودر و خلال پسته به میزان لازم

کنجد بو داده ۲ قاشق سوپخوری

طرز تهیه حلوا ارده

۱ مرحله اول: مخلوط کردن مواد

برای تهیه حلوا ارده خانگی ابتدا یک فنجان کنجد خام را در آسیاب می‌ریزیم تا پودر و کاملا یکدست شود سپس کنجد پودر شده را در کاسه‌ای مناسب می‌ریزیم و شیره خرما را به آن می‌افزاییم و خوب با هم مخلوط می‌کنیمو اگر سفت شد به آن مقداری شیر اضافه می‌کنیم تا رقیق‌تر شود و کمی از آن را در ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم و روی آن کمی پودر نارگیل، پودر پسته، پودر گردو، کنجد بوداده و خلال پسته می‌پاشیم و مجددا لایه بعدی مخلوط شیره خرما و کنجد می‌ریزیم.

۲ مرحله دوم: لایه دوم

و لایه بعد مجددا پودر نارگیل و .. می‌ریزیم و لایه آخر خلال پسته می‌ریزیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را خوب بگیرد. البته می‌توانید برای اینکه حلوا ارده با رنگ روشن و سفید‌تر داشته باشید

۳ مرحله سوم: تهیه حلوا ارده‌

می‌توانید به جای استفاده از شیره خرما از عسل نیز استفاده کنید و یا می‌توانید شیره انگور را نیز جایگزین کنید. در آخر ظرف را از یخچال بیرون می‌آوریم و حلوا ارده را با چاقو برش می‌دهیم و مصرف می‌کنید. نوش جان

فوت فن‌های دستور تهیه حلوا ارده

برای شکلاتی شدن می‌توانید کمی شکلات را با ارده مخلوط کنید.

از گل محمدی و انواع خلال‌ها برای تزیین می‌توانید استفاده کنید.

در تهیه حلوا ارده می‌توانید به‌جای شکر از شیره خرما، شیره انگور یا عسل استفاده کنید.

*در حلوا ارده خانگی می‌توان از شکلات، قهوه، وانیل و گلاب هم استفاده کرد. در صورتی‌که به آن پسته، بادام، فندق یا دانه کنجد اضافه کنید، حلوا ارده‌ای که درست کرده‌اید، تردتر و خوش‌طعم‌تر خواهد بود.

حلوا ارده را در محلی خنک و به دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.

خواص مفید و مضرات حلوا ارده

حلوا ارده سرشار از پروتئین، چربی‌های اشباع نشده، کلسیم، آهن، منیزیم و استرول‌های گیاهی است.

طبع ارده کنجد گرم و‌تر است و برای افراد سردمزاج مناسب خواهد بود و از آنجایی که خاصیت انرژی‌زایی بالایی دارد، غذای بسیار خوبی برای فصل زمستان است. همچنین ارده سرشار از کلسیم بوده و سبب استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.

مصرف بیش از حد ارده و حلوا ارده برای افرادی که مزاج گرم دارند زیاد توصیه نمی‌شود، اما ارده و حلوا ارده برای سردمزاجان یک غذای عالی است.

منبع: پارسی دی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه خورش قیمه عربی: دستور پخت اصیل و خوشمزه

فراشپز- آیا تا به حال طعم بی‌نظیر و خاص خورش قیمه عربی را تجربه کرده‌اید؟…

34 دقیقه ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

3 ساعت ago

دستور پخت نان شیرمال به سبک نانوایی

فراشپز- نان شیرمال هم مثل فطیر، از جمله محصولات سنتی کشورمان است که در جایی…

4 ساعت ago

طرز تهیه کوکی خرما و گردو به روش قنادی ها

فراشپز- کوکی خرما یکی از کوکی‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید برای صبحانه…

5 ساعت ago

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل

فراشپز- پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل سیب زمینی یک از غذا‌های ساده و خوشمزه کشور…

5 ساعت ago

املت قیساوا؛ طعم متفاوت تخم مرغ با میوه‌های خشک

املت قیساوا، یکی از انواع املت‌های سنتی و خوش‌طعم ترکی است که با استفاده از…

6 ساعت ago