فراشپز- حمیسه عربی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود. این غذای خوشمزه با دل، قلوه و جگر گوسفندی تهیه میشود و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای تقویت بدن و پیشگیری از کم خونی میباشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به خوراک جغور بغور دارد و اصالتا متعلق به استانهای جنوبی کشورمان میباشد. همانطور که مطمئنا میدانید غذاهای جنوبی تند و تیز و پر ادویه هستند، البته اگر دوست ندارید این غذا خوشمزه را به صورت تند درست کنید، میتوانید آنرا با ادویه کمتری درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
دل گوسفندی ۱ عدد
قلوه گوسفندی ۱ عدد
جگر گوسفندی ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
پودر کاری ۱ قاشق چایخوری
برای تهیه حمیسه خوشمزه ابتدا دل و جگر و قلوه را میشوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت جداگانه هر کدام را مکعبی خرد میکنیم. پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
گوجه فرنگیها را میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و ریز خرد میکنیم (یا داخل خردکن میریزیم و پوره شده تحویل میگیریم) تابهای را روی حرارت بسیار ملایم میگذاریم.
حالا کمی روغن داخل آن میریزیم و پیازها را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی سبک شود و دلهای خرد شده را اضافه میکنیم (چون دل دیرتر از همه میپزد) و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند.
بعد قلوه را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ آن روشن شود و بعد جگرها را میافزاییم و زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز (در صورت دلخواه) پودر کاری و نمک را روی مواد میپاشیم و مخلوط میکنیم.
سپس مواد را به اطراف تابه میکشیم و وسط تابه رب گوجه فرنگی را میریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط میکنیم و گوجه فرنگیها را اضافه میکنیم
سپس همگی مواد را خوب زیر و رو میکنیم تا کاملا ترکیب شوند و اجازه میدهیم تا با حرارت ملایم گوجه فرنگیها آب موجودش تبخیر شود. حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد حمیسه جنوبی ما آماده شده است و داخل بشقاب میکشیم و با نان نوش جان کنید.
منبع: چی شی
فراشپز- کیک تیتاپ یکی از انواع کیکهای خوشمزه و محبوب میان کودکان و یک خوراکی…
فراشپز- ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذاهای محلی استان کرمانشاه با عطر…
فراشپز- وقتی صحبت از سالاد ماکارونی میشه بیشتر ما یه سالاد سنگین و چرب و…
فراشپز- حلوا ارده؛ یکی از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است که امروزه بیشتر به…
فراشپز- کوکو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیهاست که در برنامه غذایی ما جایگاه…
فراشپز- انار پلو یکی از غذاهای معروف شیرازی است که طرز پخت آن بسیار راحت…