آشپزی

حمیسه دل و جگر؛ یک غذای تند و تیز جنوبی

فراشپز- حمیسه عربی یکی از انواع غذا‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستور‌های متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه با دل، قلوه و جگر گوسفندی تهیه می‌شود و به همین دلیل یک گزینه مناسب برای تقویت بدن و پیشگیری از کم خونی می‌باشد. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به خوراک جغور بغور دارد و اصالتا متعلق به استان‌های جنوبی کشورمان می‌باشد. همانطور که مطمئنا می‌دانید غذا‌های جنوبی تند و تیز و پر ادویه هستند، البته اگر دوست ندارید این غذا خوشمزه را به صورت تند درست کنید، می‌توانید آنرا با ادویه کمتری درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

دل گوسفندی ۱ عدد

قلوه گوسفندی ۱ عدد

جگر گوسفندی ۲۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد متوسط

گوجه فرنگی ۳ عدد

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

نمک ۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری

پودر کاری ۱ قاشق چایخوری

دستور پخت حمیسه جنوبی

مرحله اول

برای تهیه حمیسه خوشمزه ابتدا دل و جگر و قلوه را می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت جداگانه هر کدام را مکعبی خرد می‌کنیم. پیاز را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله دوم

گوجه فرنگی‌ها را می‌شوییم و از وسط نصف می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه قرار می‌دهیم و ریز خرد می‌کنیم (یا داخل خردکن می‌ریزیم و پوره شده تحویل می‌گیریم) تابه‌ای را روی حرارت بسیار ملایم می‌گذاریم.

مرحله سوم

حالا کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و پیاز‌ها را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا کمی سبک شود و دل‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم (چون دل دیرتر از همه می‌پزد) و چند دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگ آن کاملا تغییر کند.

مرحله چهارم

بعد قلوه را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا رنگ آن روشن شود و بعد جگر‌ها را می‌افزاییم و زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز (در صورت دلخواه) پودر کاری و نمک را روی مواد می‌پاشیم و مخلوط می‌کنیم.

مرحله پنجم

سپس مواد را به اطراف تابه می‌کشیم و وسط تابه رب گوجه فرنگی را می‌ریزیم و به مدت ۱ دقیقه تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد با مواد مخلوط می‌کنیم و گوجه فرنگی‌ها را اضافه می‌کنیم

مرحله ششم

سپس همگی مواد را خوب زیر و رو می‌کنیم تا کاملا ترکیب شوند و اجازه می‌دهیم تا با حرارت ملایم گوجه فرنگی‌ها آب موجودش تبخیر شود. حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد حمیسه جنوبی ما آماده شده است و داخل بشقاب می‌کشیم و با نان نوش جان کنید.

منبع: چی شی

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه شور گوجه سبز؛ یکی از خوشمزه ترین چاشنی‌ها

فراشپز- گوجه سبز از جمله میوه‌هایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…

6 ساعت ago

رانی سیب خانگی: نوشیدنی خوشمزه و سالم برای تمامی فصل‌ها

فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنی‌های خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…

8 ساعت ago

طرز تهیه سالاد سیب زمینی و ذرت با شوید

فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالاد‌هایی است که تا بهار تمام…

10 ساعت ago

(ویدیو) طرز پخت سوپ گشنیز تبریزی

سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…

11 ساعت ago

طرز تهیه پاپارا ترکیه‌ ای، یک غذای ساده و خوشمزه با طعمی بی‌ نظیر

فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده‌ اید و به دنبال یک تجربه جدید…

12 ساعت ago

کباب بناب آذری؛ یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی

فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کباب‌های ایرانی است…

13 ساعت ago