آشپزی

خورش مرغ و قارچ: طعمی بی‌نظیر و آسان برای شام

فراشپز- خورش مرغ و قارچ یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه و مقوی ایرانی است که به دلیل داشتن قارچ و مرغ دارای پروتئین بسیار زیادی است.

به گزارش فرارو،  خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند.

خورش مرغ و قارچ یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که برای تهیه آن از ترکیب مرغ و قارچ استفاده می‌شود و به همین دلیل دارای پروتئین بالایی است. این خورش خوشمزه یک غذای مناسب و مقوی برای افرادی است که منع مصرف گوشت دارند و می‌توانند با خیال راحت میزانی از پروتئین را دریافت کنند.

در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش مرغ و قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و قارچ

قارچ: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سینه مرغ: ۲۵۰ گرم
جعفری خشک: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
آب جوش: سه چهارم لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

۱ ـ نکات مربوط به قارچ

قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خورش مرغ و قارچ بهتر است از قارچ‌های ریز دکمه‌ای استفاده کنید.

۲ ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳ ـ نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.

طرز تهیه خورش مرغ و قارچ

۱ ـ برای شروع کار ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و سبک شود. وقتی پیاز کمی سرخ شد، سینه مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید.

۲ ـ در مرحله بعد نعناع خشک و جعفری خشک را به قابلمه اضافه کنید و سه دقیقه با حرارت کم هم بزنید و مراقب باشید سبزی نسوزد، وگرنه سبزی تلخ می‌شود. بعد از اینکه سبزی تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت بدهید؛ سپس قارچ را اضافه کنید. اگر از قارچ دکمه‌ای استفاده می‌کنید، قارچ را به صورت درسته داخل قابلمه بریزید و اگر قارچ شما درشت است، بهتر است آن را خرد کنید.

۳ ـ اجازه بدهید قارچ به مدت دو دقیقه با مواد خورش تفت بخورد؛ سپس آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. یک ساعت زمان بدهید تا خورش بپزد و جا بیفتد. در آخر آبلیمو را به خورش اضافه کنید و ده دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. خورش قارچ و مرغ خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

با این ۵ خوراکی، هوس شکر نمی‌کنید

فراشپز- میل به شکر به تدریج از دوران کودکی تا بزرگسالی به یک عادت تبدیل…

7 ساعت ago

ترفندهای درست کردن ترشی لوبیا سبز فوری در نیم ساعت

فراشپز- ترشی لوبیا سبز یکی از انواع ترشی ساده و خوشمزه خانگی است که همراه…

8 ساعت ago

چگونه از وا رفتن کوکو سیب زمینی جلوگیری کنیم ؟؛ راز خوشمزه شدن کوکو سیب زمینی

فراشپز- کوکو سیب زمینی یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه است که خیلی سریع آماده…

8 ساعت ago

طرز تهیه عدس پلوی گلستانی، یک عدس پلوی متفاوت و خوشمزه

فراشپز- عدس پلوی گلستانی یکی از انواع خوشمزه عدس پلو است که از ترکب برنج…

9 ساعت ago

روش تهیه قاتق گوشت، غذایی لذیذ از کرمان

فراشپز- یکی از خوراک‌های قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت می‌باشد که شبیه فلافلی است که…

9 ساعت ago

طرز تهیه پلوی علی پاشا؛ لذیذ و خوشمزه

فراشپز- این پلو شبیه رشته پلوی خودمان با کوفته قلقلی است، ولی در ترکیه به…

10 ساعت ago