با آغاز سال نو، دید و بازدیدها و مهمانی های عید نوروز هم شروع می شوند. کدبانوهای ایرانی این خورشت های خوشمزه و مجلسی را برای مهمانی هایشان انتخاب می کنند.
با آغاز سال نو همه افراد به هر نحوی در تلاش تدارکات عید نوروز هستند و از چیدن سفره هفت سین گرفته تا آمادهسازی غذاهای مخصوص عید را تک به تک و با شوق هرچه تمام انجام می دهند.
در این بخش، منویی از خورشت های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی برای میهمانی های مختلف را مشاهده میکنید. برای آشنایی از طرز تهیه هریک از این خورش ها کافیست روی نام غذای مورد نظر کلیک کنید تا به صفحه مربوطه وارد شوید.
خورش انار مسما که با استفاده از دانههای انار تهیه میشود یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی گیلان به شمار می رود. این غذای خوشمزه میتواند بهترین گزینه برای میهمانان نوروزی شما که علاقه مند به غذای محلی هستند باشد. علاوه بر دانه های انار موادی مثل مرغ، رب گوجه فرنگی، پیاز، نمک، گلپر و… در این غذا استفاده می شود.
محبوب ترین خورشتی که تقریباً در تمامی نقاط ایران طرفداران پیش شماری به خود اختصاص داده است خورش فسنجان می باشد. مغز گردوی آسیاب شده و رب انار اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این خورش خوشمزه می باشد. پیشنهاد میکنیم سفره های میهمانی نوروزی خود را برای یک بار هم که شده با این خورشت مزین کنید.
یکی دیگر از غذاهای سنتی که نمناک در ایام نوروز به شما پیشنهاد می کند خورشت مرغ با ماست می باشد که با استفاده از موادی همچون سینه مرغ، ماست، سس مایونز، سیر، خامه و… تهیه می شود. مطمئن باشید چنانچه با این غذا یکبار میزبان میهمانانتان باشید آن ها را شیفته این غذا خواهید کرد.
از غذاهای خوشمزه سنتی که متعلق به استان همدان است و با رسیدن غوره در فصل تابستان بیشتر رایج می شود خورش غوره بادمجان می باشد. در تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ موادی همچون بادمجان، مرغ یا جوجه، گوجه فرنگی، پیاز خورد شده، نمک و فلفل و زردچوبه به کار برده می شود.
خورش بادمجان از جمله غذاهای سنتی ایرانی میباشد که بسیار شبیه به خورش قیمه میباشد و طعم بسیار بی نظیری دارد. برای تهیه خورشت خوشمزه به موادی همچون گوشت خورشی، پیاز، گوجه فرنگی، پودر لیمو عمانی، بادمجان و… نیاز دارید.
چنانچه به دنبال یک غذای اصیل سنتی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی خود هستید پیشنهاد می کنیم خورش کرفس را در برنامه غذایی خود بگنجانید چرا که هم یک غذای خوش طعم و خوش عطر می باشد و هم یک غذای سالم محسوب می شود. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه کرفس، گوشت، آبلیمو میباشد و شما میتوانید طرز تهیه کامل آن را در نمناک ملاحظه کنید.
خورش داوود پاشا یکی دیگر از غذاهای بی نظیر سنتی است که در عید نوروز بسیار رایج است و در تهیه آن موادی همچون گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، رب انار ملس، پودر نعنا، کره… به کار برده می شود. پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده طعم این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
یک غذای بسیار خوشمزه سنتی دیگر که متعلق به خطه شمال می باشد واویشکا یا همان مرغ ترش نام دارد. بد نیست بدانید که ارزش غذایی این غذا فوقالعاده بالا است و طعم بسیار متفاوتی دارد از جمله مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه میتوان به سینه مرغ، پیاز، فلفل سیاه، آب نارنج و… اشاره کرد.
همانطور که میدانید قیمه نثار یکی از غذاهای شیک و مجلسی استان قزوین به شمار می رود و یکی از اصیل ترین غذاهای محلی به شمار می رود که شباهت بسیار زیادی به آجیل پلو و مرصع پلو دارد. برنج خیس کرده، گوشت قیمه، خلال پوست پرتقال، گلاب، زعفران، خلال پسته… از جمله مواد تشکیل دهنده غذای خوشمزه می باشد.
از خورش های بسیار لذیذی که در این بخش از غذاهای نوروزی برایتان معرفی خواهیم کرد خورش مرغ و آلو می باشد که اکثراً در وعده ناهار و شام سرو می شود و با استفاده از موادی همچون آلو بخارا، سینه و ران مرغ، پیاز ساطوری شده، زعفران و زردچوبه و… تهیه می شود.
اصفهانی ها یک غذای سنتی محبوب دارند که به عنوان حلیم از آن یاد میکنند و با نام خورش ماست معروف است. جالب است بدانید که این غذا علاوه بر وعده شام در وعده افطار نیز سرو می شود و از محبوبیت بسیار زیادی در این منطقه برخوردار است. ماست چکیده، گوشت گردن، پیاز، شکر، زرده تخم مرغ و… مواد مورد نیاز برای تهیه این غذای خوشمزه میباشد.
خورش جغرتمه از جمله خورشتهای سنتی گیلان به شمار می رود و طعم بسیار لذیذی دارد و اکثر مردم در ایام نوروز با آن از میهمانان خود پذیرایی می کنند. برای تهیه این غذا موادی همچون سینه مرغ، پیاز متوسط سرخ شده، تخم مرغ، آبلیمو، رب گوجه و… به کار برده می شود.
شکل خاصی از قورمه سبزی در دامغان با نام لپه قورمه معروف است که طعم بسیار متفاوت و خاصی دارد و با استفاده از سینه مرغ یا گوشت، لپه، رب انار، شکر، مغز گردو، رب گوجه فرنگی و… تهیه می شود. از این غذا در میهمانی های ایام عید به وفور استفاده می کنند.
خورش آلو اسفناج یکی از خورشت های سنتی به شمار می رود که طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است و در اکثر میهمانی های رسمی و دورهمی ها پای ثابت سفره ها می باشد. گوشت گوسفند، آلو برقانی، اسفناج، پیاز داغ، آبلیمو و… مواد تشکیل دهنده این خورشت خوشمزه میباشد.
منبع: نمناک
فراشپز- پاستا یک غذای محبوب است؛ حالا تصور کنید که پاستا با یک سس خوشمزه…
فراشپز- حمص بادمجان یا هوموس بادمجان یک غذای خوشمزه و مفید است که میتوانید از…
فراشپز- محلبی کاراملی نوعی دسر بسیار لطیف و خوشمزه است که پایه شیر دارد و…
فراشپز- حلوای شیر عسلی نوعی حلوای عربی بسیار خوشمزه است که بدون آرد طبخ میشود…
فراشپز- شیرینی حلوایی با شیره انگور نوعی حلوای سالم و رژیمی است که بدون قند…
فراشپز- حلوا خشک گردویی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و اصیل شمالی است که از…