آشپزی

خورش کرفس قرمز؛ متفاوت و خوشمزه

فراشپز- خورش کرفس قرمز نوعی روش پخت خورش کرفس است که با رب گوجه فرنگی و مرغ طبخ می‌شود و رنگ این خورش به جای سبز، قرمز است.

به گزارش فرارو،  خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش کرفس یکی از خورش‌های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که شبیه به قرمه سبزی است با این تفاوت که برای تهیه آن از ساقه و برگ کرفس استفاده می‌شود و به همین دلیل غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است.

این خورش در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود. خورش کرفس قرمز نوعی روش جدید برای طبخ خورش کرفس است که در آن از رب گوجه فرنگی و مرغ استفاده می‌شود و به همین دلیل برخلاف خورش کرفس معمول، رنگ این خورش قرمز است و با داشتن غوره و آبغوره یک خورش ترش و خوشمزه است. اگر عاشق خورش کرفس هستید، پیشنهاد ما این است که حتما این روش طبخ خورش کرفس را هم امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

ران مرغ: ۴ عدد
کرفس خرد شده: ۲ دسته
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
گوجه خشک: نصف پیمانه
غوره: نصف پیمانه
آبغوره: یک سوم پیمانه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: ۱ لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیاز خرد شده را همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. حالا زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریکا را روی پیاز و سیر داغ بریزید و بعد تکه‌های مرغ را اضافه کنید و مقداری زعفران دم کرده روی مرغ بریزید. مرغ را به مدت ۱ دقیقه با پیاز و ادویه‌ها تفت بدهید. الان نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است. بعد از اینکه رب را هم ۱ دقیقه تفت دادید، آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ با حرارت کم بپزد. در این فاصله کرفس را که از قبل خوب شسته‌اید، خرد کنید و داخل مقداری روغن تفت بدهید. نیم ساعت بعد کرفس سرخ شده را همراه با گوجه خشک و نمک به خورش اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید و ۲۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا خورش بپزد. در مرحله آخر آبغوره و غوره را به خورش اضافه کنید و دوباره ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا خورش با حرارت کم جا بیفتد و روغن بیندازد. در این مرحله خورش کرفس قرمز خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ اگر گوجه خشک در منزل ندارید، می‌توانید به جای آن از گوجه گیلاسی استفاده کنید.
۲ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رشته پلو قیسی مجلسی

فراشپز- رشته پلو قیسی یکی از غذا‌های محلی آذربایجان شرقی و غربی است که طرز…

12 دقیقه ago

طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده

فراشپز- پلو نخود فرنگی با مرغ یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و راحت می باشد.…

41 دقیقه ago

روش تهیه ساندویچ مغز گوسفند به روش خانگی

فراشپز- ساندویچ مغز یکی از ساندویچ‌های محبوب ایرانیان است البته بهتر است بگوییم یکی از…

1 ساعت ago

طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب به روش رستورانی

فراشپز- در این گزارش طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب به روش رستورانی را…

2 ساعت ago

طرز تهیه قیمه توماتیز؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذا‌های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه…

2 ساعت ago

سیر ترشی عربی، یک طعم فوق‌العاده برای عاشقان سیر ترشی

فراشپز- ترشی سیر عربی یکی از انواع ترشی‌های سیر بسیار خوشمزه است که از ترکیب…

3 ساعت ago