آشپزی

در شب یلدا چطور مرصع پلو بپزیم

فراشپز- یکی از غذاهایی که در بین خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارد مرصع پلوست که عطر و طعم بی نظیری دارد.

این غذا در شب یلدا و شب اول سال نو در بیشتر خانواده ها طبخ می شود و به دلیل استفاده از مواد غذایی مفیدی که دارد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

مرصع پلو

آماده سازی : یک ساعت

پخت: یک ساعت

تعداد: ۶ نفر

مواد لازم:

برنج:یک کیلو

سینه مرغ:۴۰۰گــرم

کشــمش پلویی و زرشــک:هر کــدام ۱۵۰گــرم

پیــاز:۳ عدد بــزرگ

خـلـال بادام، پســته و پوست پرتقال:هرکدام ۱۵۰گرم

زعفران دم کرده: ۲قاشــق غذاخــوری

دارچیــن: نصف قاشــق چایخوری

آب لیموترش:۲ قاشــق غذاخوری

نمک، فلفل ســیاه و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

روش تهیه:

۱ .خلال های پوست پرتقال را ۳تا ۴مرتبه بجوشانید و آب آنها را خالــی کنید تا تلخیشــان گرفته شود. سپس در روغن تفت دهید. در ادامه یک قاشق غذاخوری شکر به خلال ها اضافه کنید و تفت دهید تا شکر حل شده و پوست پرتقال ها شیشه ای شوند.

۲ .مرغ ها را مکعبی خرد کنید. یک عدد پیاز را حلقه حلقه کرده و با کمی نمک و آبلیمو مخلوط

کنید و روی مرغ ها بریزیــد تا کاملا به مواد آغشته شــوند. ظرف مرغ را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.

۳ .پیازهای باقیمانده را خلالی خرد و سرخ کنید. سپس مرغ های خرد شده را با پیازها تفت دهید و کمی زردچوبه و فلفل روی مواد بریزیــد و اجازه دهید تا مرغ هــا با آب پیاز بپزند. در نهایت مقدار کمی زعفران دم کرده، نمک و یک قاشق غذاخوری آبلیمو و کمی دارچین روی مواد بریزید و مخلوط کنید.

۴ .برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید تا دم بکشد. در ادامه خلال بادام را که چند ساعت خیس کرده اید آبکش کنید و به مدت ۲تا ۳دقیقه تفت دهید. زرشک را هم با کمی شکر تفت دهید. کشــمش ها را هم با شعله ملایم تفت دهید.

۵ .برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و روی آن کمی از مرغ ها را بریزید، دوباره روی مرغ ها برنج اضافه کنیــد و در نهایت کمی برنج زعفرانی را روی دیس بریزید.

۶ .زرشک، کشــمش، خلال بادام و پوست پرتقال های تفت داده را روی برنج بریزید و در نهایت روی مواد را با خلال پسته تزئین کنید.

نکته: برای تهیه ایــن غــذا می توانید از گوشــت تکــه ای یــا گوشــت چرخ کرده استفاده کنید.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه پلو بندری فوق‌العاده خوشمزه و لذیذ

فراشپز- پلو بندری یکی از غذا‌های سنتی و محلی جنوبی است که طعم خوشمزه و…

1 دقیقه ago

طرز تهیه آش انار گیلانی خوشمزه با لبو؛ مخصوص فصل سرما

فراشپز- مواد اولیه آش انار در دستور پخت‌های مختلف کمی با هم فرق دارد، برخی…

35 دقیقه ago

رشته پلو با انار مخصوص شب یلدا

فراشپز- یکی از میوه‌های محبوب این فصل انار است. از انار در آشپزی نیز استفاده…

1 ساعت ago

لبو پلو با کوفته قلقلی، یک شام خوشمزه برای دورهمی شب چله

فراشپز- لبو پلوی یکی از انواع پلوهای مخلوط خوشمزه و اصیل ایرانی است که از…

2 ساعت ago

طرز تهیه ژله انار شب یلدا مخصوص؛ به ۴ روش

فراشپز- ژله انار یکی از آسان‌ترین و در عین حال زیباترین دسر‌هایی است که می‌توانید…

2 ساعت ago

خوراکی‌های مفید برای شب یلدا کدامند؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرخوری در شب…

3 ساعت ago