آشپزی

دستور تهیه ترشی بنه با طعمی خاص

فراشپز- ترشی ونوشک یا ترشی بنه از پسته کوهی نرسیده تهیه می‌شود و یکی از ترشی‌های محلی خوشمزه کرمانشاه و ایلام محسوب می‌شود.

ترشی ونوشک یکی از ترشی‌های محلی و خوشمزه کرمانشاه و ایلام و کوهپایه‌های زاگرس است.

ونوشک یا پسته وحشی کال (به انگلیسی: Pistacia atlantica)، میوه درخت بنه است که به نام پسته کوهی هم شناخته می‌شود. ونوشک پوسته نازک سبزرنگی دارد که کمی سفت است و بعد از جدا کردن پوسته می‌توان مغز آن را استفاده کرد.

درخت بنه در کوهپایه‌های زاگرس می‌روید. ونوشک در فصل زسمتان به وفور یافت می‌شود و در استان ایلام و کرمانشاه توسط زاگرس نشینان استفاده می‌شود.

از قدیم ونوشک را برای رفع بیماری‌های معده استفاده می‌کرده‌اند. مزه منحصر‌به‌فرد و غنی ونوشک باعث شده است که جوانان هم از آن استفاده کنند.

ونوشک عطر و طعم بسیار خوشایندی دارد و برای ترشی انداختن نیازی نیست مواد طعم دهنده به آن اضافه کنید ولی در صورت تمایل میتوانید از سایر مواد طعم دهنده مثل موسیر یا فلفل برای این ترشی استفاده کنید.

برای ترشی ونوشک از پسته وحشی که هنوز نرسیده است و پوستش سبز رنگ است و پوسته چوبی اش تشکیل نشده است، استفاده می‌کنند می‌کند.

مواد لازم ترشی ونوشک

ونوشک ۱ کیلو

نمک ۱ – ۲ قاشق غذاخوری

سرکه ۱ کیلو

موسیر مقداری

فلفل سبز درصورت تمایل

طرز تهیه ترشی بنه

ونوشک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافه اش برود.

در صورت تمایل ونوشک را دانه کنید یا با همان شاخه‌های سبز داخل شیشه بریزید و بین لایه‌ها موسیر و فلفل سبز قرار دهید.

رویش نمک بپاشید و سپس به اندازه‌ای سرکه اضافه کنید که روی ونوشک‌ها را بگیرد.

در شیشه را ببندید و در محلی سرد نگهداری کنید.

بعد از چند روز اگر سرکه پایین افتاده بود دوباره روی شیشه را سرکه بریزید و بگذارید تا جا بیوفتد.

ترشی ونوشک بعد از ۲۰ روز کاملا جا می‌افتد.

اگر معده حساسی دارید و نمی‌توانید سرکه را تحمل کنید می‌توانید شوری ونوشک را با همین دستور درست کنید، فقط کافیست آب را بجوشانید و سرد که شد آب نمک متمایل به شور درست کنید و به ازای هر ۵ لیوان آب نمک، ۱ استکان سرکه به شیشه اضافه کنید.

منبع: بیتوته

فراشپز

Recent Posts

مارشمالو را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- مارشمالو نوعی خوراکی شیرین با حالت اسفنجی است که عموما از مخلوط شکر، ژلاتین،…

9 دقیقه ago

(ویدئو) طرز تهیه یک غذای فوری به روش آشپز چینی

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز چینی با استفاده از ۴ عدد هات داگ، ۲۰۰…

44 دقیقه ago

منجمد کردن سبزیجات ارزش غذایی آنها را کم می‌کند؟

فراشپز- متخصصان تغذیه می‌گویند سبزیجات تازه اگر در دسترس باشند، مطمئناً بهترین گزینه برای مصرف…

1 ساعت ago

طرز تهیه باگر کیک؛ خوشمزه و ساده به روش قنادی

فراشپز- باگر کیک، مینی کیک‌های ۱ یا ۲ نفره هستند که در کاسه باگر به…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک ساده برای تعداد کم

فراشپز- کیک‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند اما کیک ساده همیشه یکی از پرطرفدارترین کیک‌ها…

2 ساعت ago

طرز تهیه تانتونی گوشت ترکیه‌ای؛ رسپی اصیل استانبولی

فراشپز- تانتونی (tantuni) یک فست فود یا ساندویچ خوشمزه اصالتا ترکی و متعلق به شهر…

3 ساعت ago