آشپزی

دستور تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم یا آرد بربری

فراشپز- با توجه به ذات آرد گندم، خمیر پیتزایی که با این نوع آرد تهیه می‌شود مانند خمیر پیتزای آرد معمولی سبک، جویدنی و پف‌دار نمی‌شود. اگر به هر دلیلی دوست دارید نان پیتزای خود را با آرد گندم کامل تهیه کنید، می‌توانید با مطالعه طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم در ادامه، نان پیتزایی نرم، معطر و با طعم خاص آرد گندم بپزید.

برای تهیه این نوع خمیر پیتزا کافی است آرد گندم کامل، مخمر، آب ولرم، عسل، نمک و کمی روغن زیتون را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود. پس از استراحت و ور آمدن خمیر هم می‌توانید آن را پهن کرده و تاپینگ دلخواه خود را روی خمیر گندمی قرار دهید و یک پیتزای خوشمزه برای خود و عزیزان‌تان بپزید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم

آب گرم (۳۸ تا ۴۳ درجه سانتی‌گراد) ۱/۵ فنجان

مخمر فعال خشک یا فوری ۱ قاشق غذاخوری

عسل ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون فوق بکر ۲ قاشق غذاخوری

نمک ۱ قاشق چای‌خوری

آرد گندم کامل سه و یک‌چهارم فنجان

آرد ذرت به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم

۱. ترکیب کردن خمیر مایه با آب گرم و عسل

در اولین قدم از طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم ابتدا آب گرم، مخمر و عسل را در یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. روی کاسه را با پارچه‌ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه یا تا زمانی که سطح مخلوط کف کند، استراحت کند. برای مخلوط کردن مواد می‌توانید از همزن برقی مجهز به قلاب خمیر استفاده کرده یا مواد را به کمک کاردک سلیکونی یا قاشق چوبی با هم مخلوط کنید.

آرد گندم کامل حاوی دانه‌های تصفیه‌نشده مانند جوانه و سبوس است که هر دو مقدار زیادی مایع را به خود جذب می‌کنند، بنابراین برای تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم باید از مقدار کافی آب استفاده کنید که میزان یک‌ونیم فنجان یا ۳۶۰ میلی‌لیتر برای هیدراته کردن آرد گندم کافی است.

همچنین برای اینکه آرد سبوس‌دار ور بیاید، به مقدار بیشتری مخمر نسبت به خمیر پیتزای معمولی نیاز است. در نهایت باید اشاره شود که برای اینکه خمیر پیتزا به درستی ور بیاید، به کمی شکر نیاز دارید که به جای آن می‌توانید از یک قاشق غذاخوری عسل هم استفاده کنید که علاوه بر نرم کردن خمیر طعم خوبی به آن اضافه می‌کند.

۲. اضافه کردن سایر مواد به مخمر

آرد کامل گندم، نمک و روغن زیتون که طعم فوق‌العاده‌ای به خمیر می‌دهد را به سایر مواد اضافه کنید و به مدت سه دقیقه هم بزنید؛ خمیر به دست‌آمده کمی حالت چسبناک خواهد داشت.

۳. ورز دادن خمیر

برای ورز دادن خمیر با دست؛ روی سطح تمیزی مقداری آرد بپاشید و به مدت پنج تا هشت دقیقه خمیر را کامل ورز دهید تا صاف و کشدار شود. اگر در طول فرایند ورز دادن، خمیر بسیار چسبناک شد، روی خمیر نان پیتزا یا سطح کار، یک قاشق چای‌خوری آرد بریزید تا حالت چسبندگی خمیر کم‌تر شود.

برای جلوگیری از خشک شدن خمیر از آرد به مقدار زیاد استفاده نکنید. پس از ورز دادن، خمیر همچنان کمی نرم به نظر می‌رسد؛ آن را با انگشت خود فشار دهید؛ اگر به آرامی به عقب برگردد، خمیر شما آماده است. همچنین می‌توانید خمیر را با همزن برقی و با سرعت کم ورز دهید.

۴. استراحت دادن به خمیر نان پیتزا

یک کاسه بزرگ را با روغن زیتون کمی چرب کنید. خمیر را در کاسه قرار دهید و آن را بچرخانید تا همه طرف خمیر به روغن آغشته شوند. روی کاسه را با فویل آلومینیومی، پلاستیکی یا حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت ۲ ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود در دمای اتاق استراحت کند.

۵. فرم دادن به خمیر پیتزا

اکنون و در این مرحله از طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم، فر را در دمای ۲۴۶ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا قبل از پخت نان پیتزا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گرم شود. سطح سینی پیتزا را با روغن زیتون چرب کنید و روی آن مقدار کمی آرد ذرت بپاشید تا نان پیتزا ترد شود و طعم بهتری پیدا کند. وقتی خمیر آماده شد، با مشت آن را بکوبید تا حباب‌های هوا خارج شود. خمیر را به نصف تقسیم کنید؛ روی سطح کار مجدد آرد بپاشید و با مقدار کمی آرد، خمیر را به آرامی به صورت گرد صاف کنید.

خمیر را روی سینی پیتز از قبل آماده‌شده قرار دهید و با دست کمی آرد پاشی‌شده، خمیر را صاف کنید. همچنین خمیر را روی دیواره سینی به بالا فرم دهید تا خمیر پیتزا پس از پخت، حالت لبه‌ای داشته باشد. خمیر را به آرامی با پلاستیک یا حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید تا در حین آماده کردن تاپینگ پیتزا چند دقیقه استراحت کند.

۶. آماده کردن تاپینگ پیتزا

با انگشتان خود، فرورفتگی‌های سطح خمیر را فشار دهید تا از حباب زدن آن جلوگیری شود. قبل از اینکه روی خمیر را با تاپینگ مورد علاقه خود بپوشانید، می‌توانید روی آن سبزی خشک، پودر سیر یا سیر خشک‌شده اضافه کنید. در نهایت برای ۱۵ تا ۱۶ دقیقه پیتزا را در فر بپزید.

نکات تکمیلی برای تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم

در این مطلب طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم را بررسی کردیم، اما تهیه و پخت خمیر پیتزا به عنوان بخشی از تهیه پیتزا، نکات و فوت‌وفن‌هایی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.

طرز تهیه خمیر پیتزا با آرد یا خمیر بربری

خمیر پیتزای خود را می‌توانید با انواع آرد تهیه کنید. یکی دیگر از انواع آرد مناسب برای تهیه خمیر پیتزا، آرد نان بربری است. برای تهیه خمیر پیتزا با آرد بربری، ابتدا ۲ پیمانه آرد بربری را با یک قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید.

یک قاشق غذاخوری مخمر خشک را در نصف پیمانه آب ولرم حل کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه استراحت کند تا کف کند. سپس مخمر عمل‌آمده را به مخلوط آرد اضافه کنید و کم‌کم نصف پیمانه دیگر آب ولرم را هم بیفزایید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود. روی خمیر را بپوشانید و در جای گرم یک ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

بعد از استراحت، خمیر را روی سطح آردپاشی‌شده پهن کنید و برای پخت پیتزا آماده کنید.

تهیه خمیر پیتزا با خمیر نانوایی

برای تهیه خمیر پیتزا لازم نیست حتما خودتان با انواع آرد خمیر را تهیه کنید بلکه می‌توانید از خمیر آماده نانوایی‌ها برای این کار استفاده کنید.

البته یادتان باشد برای تهیه پیتزا می‌توانید به سادگی از انواع خمیر‌های آماده پیتزای موجود در بازار مثل خمیر پیتزا‌های کاپو استفاده کنید و به این ترتیب به راحتی و در سریع‌ترین زمان پیتزای خود را بپزید.

نحوه نگهداری صحیح از خمیر پیتزای خانگی برای طولانی مدت

مقدار مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا با آرد گندم برای ۲ عدد پیتزا کافی است، اگر خواستید نصف خمیر را ذخیره کنید، آن را گلوله کنید و سطح آن را با روغن زیتون بپوشانید؛ سپس گلوله خمیر را در یک کیسه فریزر زیپ‌دار قرار دهید و محکم ببندید تا هوای آن خارج شود. شما می‌توانید خمیر پیتزا را برای سه ماه در فریزر نگهداری کنید. برای استفاده مجدد، خمیر پیتزای یخ‌زده را حدود هشت ساعت در یخچال قرار دهید. هنگام تهیه کردن پیتزا، خمیر را از یخچال خارج کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی پیشخوان به آن استراحت دهید.

افزودن سیر یا سبزی خشک به خمیر نان پیتزا

برای طعم‌دهی بهتر می‌توانید هنگام اضافه کردن نمک به خمیر، نصف قاشق چایخوری پودر سیر، یک حبه سیر خرد‌شده یا نصف قاشق چای‌خوری سبزی خشک مانند ریحان، پونه کوهی، آویشن را اضافه کنید. البته همان‌طور که بالاتر اشاره شد، شما می‌توانید پیش از اضافه کردن مواد تاپینگ، سیر یا سبزی خشک را نیز اضافه کنید.

منبع: کاله

فراشپز

Recent Posts

کاربرد انواع سرکه در آشپزی و خانه داری

فراشپز- سرکه، مایعی اسیدی که از تخمیر مواد نشاسته‌ای یا قندی به دست می‌آید، کاربرد‌های…

3 ساعت ago

انواع غذای سبک برای افطار

فراشپز- ماه رمضان به‌عنوان ماه عبادت و آرامش، فرصتی است برای تجدید قوای جسمی و…

4 ساعت ago

(ویدیو) طرز پخت مرغ آبدار با سس انار و زعفران؛ خوشمزه‌ترین کباب مرغ تابه‌ای

فراشپز- کباب مرغ ترش تا به‌ای یکی از خوشمزه‌ترین و مجلسی‌ترین غذاهاست که طعم فوق…

5 ساعت ago

طرز تهیه لُقیمات ؛ دسر عربی با ماست برای افطارهای رمضان

فراشپز- «لُگیمات» یا به قول عرب‌ها «لُقیمات» و «لیگمات» یکی از دسرهای عربی و یک…

6 ساعت ago

چطور سویا را مزه دار کنیم که مزه گوشت بدهد

فراشپز- در این گرونی گوشت و مرغ بهترین گزینه جایگزین آن سویا می‌باشد که خیلی…

7 ساعت ago

(ویدئو) نان ازبکی؛ زیباترین نان جهان با نقش‌ونگارهای خیره‌کننده

فراشپز- نان ازبکی، با طرح‌های هنری خیره‌کننده و طعم منحصر‌به‌فردش، یکی از زیباترین و جذاب‌ترین…

9 ساعت ago