فراشپز- رقایب حلوا یا حلوای تخم گشنیز یکی از حلواهای سنتی رشت و استان گیلان است که طعمی متفاوت و دلپذیر دارد.
رقایب حلوا یا حلوای رقایب به نام حلوای تخم گشنیز هم شناخته میشود، حلوا رقایب، یکی از حلواهای سنتی استان گیلان به خصوص شهر رشت است. برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سنگک استفاده نمایید که کمی تیره و زبر است ولی آرد سفید را هم میتوانید به جای آن استفاده کنید.
البته امروزه اغلب برای تهیه حلوا از آرد سفید استفاده میشود تا حلوا رنگ و روی زیباتری داشته باشد. حلوای تخم گشنیز را میتوانید به سلیقه خودتان با خلال پادام و پودر پسته تزئین نمایید. یکی از روشهای سنتی برای سرو حلوا رقایب، بعد از خاموش کردن حرارت، اضافه کردن خلال بادام به حلوا و ورز دادن آن است.
شکر ۱ لیوان
آب ۱ و ۱/۲ لیوان
گلاب ۱/۳ لیوان
زعفران آب کرده ۵ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ لیوان ( ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه میشود )
آرد سفید یا آرد سنگک ۲ لیوان
کره ۵۰ گرم ( پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه میشود)
تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری
برای تهیه شیره حلوا، شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را در قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵ دقیقه بجوشانید. روغن را در کاسهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. آرد را ۲ بار الک کنید و در قابلمهای روی حرارت مرتب هم بزنید و تفت دهید تا کرم رنگ شود.
روغن داغ را به آرد اضافه نموده مخلوط کنید تا آرد طلایی رنگ شود. تخم گشنیز را هم به آرد اضافه کرده و مخلوط نمایید. حرارت را کم کنید و شیره داغ را به آن اضافه نمایید و هم بزنید یکدست شود.کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و وسط ظرف جمع شود و روغن بیندازد.
منبع: بیتوته
فراشپز- یخنی همان آبگوشت شیرازیهاست که طعم بینظیری دارد. مواد لازم برای تهیه یخنی نخود:…
فراشپز- کوفته سبزی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپیهای متنوعی درست…
فراشپز- کمتر کسی را میشود دید که به انواع پاستا و ماکارونیها دست رد بزند…
فراشپز- اگر هوس یک غذای محلی کردهاید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را…
فراشپز- درست کردن کته به مراتب از تهیه برنج آبکش راحتتر و سریعتر است؛ اما…
فراشپز- کوفته همیشه به عطر و طعمهای جذابی که دارد معروف است؛ از انواع سبزیهای…