فراشپز- شربت توت سیاه همان نوشیدنی خوش طعم و طبیعی است که در گرمای تابستان میتواند به دادتان برسد. این شربت خوشرنگ و لعاب نه تنها عطش شما را در روزهای گرم تابستان فرو مینشاند بلکه به تقویت سیستم ایمنی بدنتان هم کمک میکند. حال با خواندن طرز تهیه شربت توت سیاه به راحتی میتوانید از میهمانهای تابستانیتان به راحتی پذیرایی کنید چراکه در سریعترین زمان ممکن درست میشود.
توت سیاه ۳۴۰ گرم
شکر ۱/۵ فنجان
آب ۱/۵ فنجان
آب لیمو تازه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
در اولین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه لازم است که خس و خاشاک توت را بگیرید سپس در یک ظرف آب و کمی نمک بریزید تا توتها را در آن بشویید. در صورت نبود نمک از مقدار کمی سرکه هم میتوانید کمک بگیرید. استفاده از نمک یا سرکه به حفظ بافت توت و رنگ آن کمک میکند.
نکته: این شربت را با توت منجمد هم میتوانید درست کنید.
در دومین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه باید یک قابلمه مناسب با توجه به حجم توتها در نظر بگیرید سپس آب، شکر و توت را در آن بریزید. مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. حال حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد با یکدیگر جوش بخورند. کمی زمان دهید تا در اصطلاح مواد جا بیفتد. فراموشتان نشود که در این مدت باید مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید.
در ادامه توتهای نرم شده را با پشت قاشق یا کفگیر خوب له کنید. اجازه دهید مواد هشت دقیقه دیگر بجوشند تا زمانی که تنها هستههای ریزی از توت باقی بماند.
در سومین مرحله از طرز تهیه شربت توت سیاه باید قابلمه را از روی حرارت بردارید سپس مخلوط توت را با کمک توری صاف کنید. در صورت نیاز مواد را با قاشق هم بزنید تا شربت آزاد و داخل ظرف ریخته شود. تنها مراقب باشید تکههایی از توت یا دانههای آن داخل ظرفتان نریزد. حال میتوانید کمی آب لیمو تازه به مواد در حال جوش اضافه کنید. در نهایت کمی زمان دهید تا شربت خنک و قابل استفاده شود.
نکته ۱: در این مرحله بعد از خنک شدن ترکیبات شربت میتوانید آن را داخل مخلوطکن ریخته سپس صاف کنید.
نکته ۲: اضافه کردن چند قطره آب لیمو به شربت از شکرک زدن آن جلوگیری خواهد کرد.
شربت همیشه بهترین گزینه برای پذیرایی در روزهای داغ تابستان است که میتوان در کنار دسر تابستانی پای گیلاس آن را در دورهمیها سرو کرد. با توجه به راحتی این دستور خواندن نکات تکمیلی آن خالی از لطف نیست.
اگر از رژیم غذایی خاصی پیروی میکنید و مصرف شکر برایتان ضرر دارد، عسل بهترین جایگزین به حساب میآید. پس با توجه به ذائقه و رژیمتان میتوانید هنگام تهیه شربت به آن عسل اضافه کرده و نوش جان کنید. در صورت تهیه شربت با عسل تنها میتوان آن را در یخچال و برای سه هفته نگه داشت.
در طرز تهیه شربت توت سیاه برای جلوگیری از کدر و تار شدن رنگ شربت، توتها را قبل از جوشاندن له نکنید. از سویی دیگر برای خوش رنگتر شدن شربتتان میتوانید آن را در یک قابلمه لعابی درست کنید.
اگر به دنبال شربتی با بافت غلیظ هستید باید توتها را از ۲۴ ساعت قبل به همراه شکر در قابلمه بریزید و در یخچال بگذارید. در ادامه توتها را پوره کنید. دیگر در این روش نیازی به صاف کردن مواد و آب آن ندارید.
توت چه سفید باشد چه سیاه یکی از پر خواصترین میوههای بهاری است که نمیتوان از عطر و طعم آن گذشت پس با دانستن خواص این میوه سیاه دوست داشتنی به راحتی از نوشیدن شربتتان لذت ببرید. از مهمترین خواص توت سیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سلامت قلب
سلامت کبد
کنترل قند خون
بهبود سرماخوردگی
کمک به سیستم گوارشی
بهبود پروسه گردش خون
منبع: کاله
فراشپز- برای آمادهسازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…
فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه سبز، ابتدا تخممرغها را با شکر حسابی هم بزنید…
فراشپز- تارت ماست یکی از دسرهای خوشمزه و سالمی است که میتواند به عنوان یک…
فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروفترین و پرطرفدارترین سالادهای خاورمیانهای است که اصالت آن به…
فراشپز- پاستا خامه ای زعفرانی یک غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب است که یک…
فراشپز- شیرینی بهارنارنج یکی از محبوبترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که در ایام خاصی…