فراشپز- مربای چای ترش را از گلهای تازه گیاه هیبیسکاس یا چای ترش درست میکنند که به دلیل خاصیت کاهش دهنده فشار خونش معروف است. این مربا رنگ قرمز بسیار زیبایی دارد و طعم ملس آن بسیار خوشمزه و دلچسب است.
چای ترش یکی از گیاهانی است که برای درمان فشار خون بالا استفاده میشود، دم کرده چای ترش میتواند فشار خون را کاهش بدهد.
این گل سرشار از ویتامین ث است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
مربا چای ترش از گل تازه این گیاه تولید میشود و در مناطقی مثل سیستان و بلوچستان که این گیاه، رشد میکند، رواج زیادی دارد.
طعم ملس این مربا یک گزینه زیبا، خوشرنگ و جذاب برای وعده صبحانه و تزئین روی انواع دسرها و بستنیها است.
چای ترش عطر خاصی ندارد بنابراین مطابق ذائقه خودتان میتوانید از وانیل، گلاب، انواع ادویههای معطر یا رنده پوست پرتقال و لیمو در ترکیب مربا استفاده کنید.
گل ترش تازه به مقدار دلخواه
شکر سفید ۱.۵ برابر وزن گل
برای تهیه مربا چای ترش ابتدا باید دانههای گل را در آورید و بشویید و به اندازههای کوچکتر خرد کنید. دانههای چای ترش را با نصف پیمانه آب روی حرارت بگذارید بجوشد و به خوبی رنگ بدهد و حالت چسبناک پیدا کند.
دانهها را از آب خارج کرده و آب را به همره گلها درون قابلمه بریزید و بجوشانید. در صورت نیاز آب اضافه کنید تا گلها کامل بپزند. شکر را اضافه کرده و بجوشانید تا قوام بیاید سپس حرارت را خاموش کنید و بعد از سرد شدن در شیشه دردار بریزید در یخچال نگهداری نمایید.
گل چای ترش ۵۰۰ گرم
آب ۱ پیمانه
شکر ۱ و ۱/۲ پیمانه
گل تازه چای ترش را از غلاف خارج کنید و دانه دانه برگهای گل ترش را از غلاف بیرون بکشید و سپس در غذاساز بریزید و کم کم آب اضافه کرده کو میکش کنید تا کاملا یکدست شود.
پوره گل ترش را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
شکر را اضافه کنید و به مدت ۳۰ – ۳۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید تا شکر به مرور ذوب شود.
هر از گاهی مربا را هم بزنید تا غلیظ شود و سپس از روی حرارت بردارید.
ماندگاری مربا چای ترش بالا است و میتوانید تا ۱ سال آن را در یخچال نگهداری نمایید.
میتوانید در انتهای پخت کمی گلاب برای خوش طعمتر شدن مربا اضافه کنید.
گل چای ترش ۱ لیوان
شکر ۴ لیوان
آب ۵ لیوان
آبلیمو ۳ قاشق غذا خوری
گلاب ۲ قاشق غذا خوری
گلهای چای ترش را پاک کرده با آب سرد بشویید و به همراه آب و ۳ لیوان شکر روی حرارت بگذارید بجوشد.
سپس شعله را کم کنید و ۱.۵ – ۲ ساعت زمان بدهید تا خوب بپزد و کاملا غلیظ شو.
مربا را از صافی رد کنید تا گلها از شربت جدا شوند.
نیمی از آبلیموو گلاب را به شربت اضافه کنید و چند قل که زد شعله را خاموش کنید.
گلها را به همراه ۱ لیوان شکر و ۱ لیون سرخالی آب در قابلمه دیگری روی حرارت بجوشانید تا کاملا غلیظ شود و شهدی باقی نماند سپس در آخر کار باقیمانده گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و چند قل که زد خاموش کنید.
میتوانید شربت را دوباره به گلها اضافه کنید یا این که جداگانه از آن استفاده نمایید.
منبع: بیتوته
فراشپز- پلو هفت رنگ، یکی از انواع غذاهای مجلسی خوشمزه و قدیمی ایرانی است که…
فراشپز- نشا نوعی دسر مانند ماقوت است که اغلب در مناطق جنوبی کشور، به ویژه…
فراشپز- دسر ماست پخته شده یکی از انواع دسرهای هندی است که از ترکیب ماست…
فراشپز- کره سیب خانگی نوعی دسر است که به دلیل ظاهر کرهای شکل آن با…
فراشپز- اینبار قصد داریم طرز تهیه “پای پوره سیب زمینی” با مایکروفر را به شما…
فراشپز- دیپها در واقع یک نوع پیش غذا هستند و با سسهای متفاوت هستند، زیرا…