آشپزی

دستور پخت حلیم بادمجان با مرغ، خوشمزه و کشدار

فراشپز- حلیم بادمجان از جمله غذا‌هایی است که هم می‌تواند به عنوان یک پیش‌غذا و مزه سر میز مهمانی قرار بگیرد، هم یک وعده غذای اصلی باشد که به همراه انواع نان و سبزی خوردن سرو شود. در این مطلب طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ را آموزش می‌بینیم؛ یک غذای ساده، متفاوت و البته خوشمزه که به جای گوشت قرمز، با مرغ تهیه می‌شود.

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

بادمجان۴ عدد

سینه مرغ ۱ عدد

پیاز متوسط۲ عدد

عدس ۱ پیمانه

کشک ۰٫۵ پیمانه

مغز گردو ۰٫۵ پیمانه

سیر۲ حبه

نعنا خشک۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

روغن مایع به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

۱. سرخ کردن بادمجان‌ها

در اولین مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ، به سراغ آماده کردن بادمجان‌ها می‌رویم. ابتدا بادمجان‌ها را شسته و پوست بکنید، سپس به همه جای بادمجان‌ها نمک بپاشید و آنها را در یک ظرف آبکش قرار بدهید. اجازه بدهید بادمجان‌ها به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا تلخی موجود در بادمجان‌ها گرفته شده و دیگر طعم تلخ نداشته باشند.

پس از آن، بادمجان‌ها را با دستمال خشک کرده و در روغن سرخ کنید. همچنین می‌توانید به جای سرخ کردن در روغن، بادمجان‌ها را در هواپز قرار بدهید تا پخته و برشته شود. در انتها، بادمجان‌ها را کنار بگذارید و به سراغ آماده کردن سایر مواد اولیه بروید.

۲. پختن مرغ

سینه مرغ را هم به همراه یکی از پیازها، نمک، فلفل سیاه و قدری زردچوبه در قابلمه گذاشته و به قدری آب بریزید که روی مرغ را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس در صورتی که روی سطح آب کف ایجاد شده بود، آن را با قاشق بگیرید.

حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا سینه مرغ شما به مدت یک تا یک ساعت و نیم بپزد.

پس از این مدت، سینه مرغ را از روی حرارت برداشته و ریش‌ریش کنید. می‌توانید از آب مرغ باقیمانده، برای تهیه غذا‌های دیگر استفاده کنید.

۳. پختن عدس

عدس را هم که پاک کرده و شسته‌اید، ابتدا ترجیحا به مدت ۱ ساعت بخیسانید تا زمان پخت عدس کمتر شود سپس عدس‌ها را در یک قابلمه ریخته و به همراه آب تا زمان نرم شدن عدس‌ها و کشیده شدن آب موجود در قابلمه، بپزید.

۴. کوبیدن مواد اولیه

حالا تمام مواد اولیه و اصلی برای آماده کردن حلیم بادمجان با مرغ آماده شده است. بادمجان‌ها را به همراه مرغ‌های ریش‌ریش کرده، عدس پخته و مغز گردو در یک کاسه یا هر ظرف مناسب دیگری که دارید، بریزید سپس مواد را به کمک گوشت‌کوب به خوبی له کنید، به طوری که تمام مواد در هم حل شده و بافتی یکدست پیدا کنند.

نکته: به جای گوشت‌کوب می‌توانید از غذاساز هم استفاده کنید.

۵. ترکیب کردن مواد با پیاز داغ و کشک

در آخرین مرحله از طرز تهیه این غذای خوشمزه، باید پیاز داغ را آماده کنید. پیاز‌ها را به صورت خلالی خرد کرده، در یک ماهیتابه بریزید و به همراه روغن تفت بدهید.

پس از اینکه پیاز‌ها طلایی شدند، ابتدا سیر رنده شده و سپس نعنا خشک را اضافه کرده و اجازه دهید تا سیر و نعنا هم به مدت یک تا ۲ دقیقه تفت بخورند.

سپس مواد له کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ماهیتابه اضافه کنید. به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه به هم زدن مواد ادامه داده و اجازه دهید تا به خوبی تفت بخورند.

در این فاصله، کشک را در نصف پیمانه آب حل کنید تا رقیق و یکدست شود. سپس آن را هم به ترکیب مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و هم بزنید. اجازه بدهید تا حلیم بادمجان شما به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا کشک به خوبی به خورد مواد رفته و یکدست شود سپس حلیم بادمجان خود را از روی حرارت برداشته و برای سرو به ظرف مورد نظر منتقل کنید.

می‌توانید روی این غذا را با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و مغز گردو تزیین کرده و به همراه نان سنگک سرو کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ

اگرچه حلیم بادمجان هم مثل انواع دیگر حلیم مثل حلیم گندم و حلیم برنج عموما با گوشت قرمز درست می‌شود، اما حلیم بادمجان با مرغ می‌تواند یک غذای متفاوت و البته خوشمزه محسوب شود. این غذا را می‌توانید در وعده‌های غذایی مختلف برای ناهار و شام میل کرده، یا آن را یک پیش‌غذای جذاب در نظر بگیرید. در ادامه، به نکات تکمیلی طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ می‌پردازیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج و عدس

در برخی از دستور‌های تهیه، در مواد اولیه حلیم بادمجان با مرغ، برنج هم دیده می‌شود. برای طرز تهیه این غذا، شما می‌توانید برنج را جداگانه یا به همراه مرغ بپزید، یا از هر گونه برنجی که از قبل پخته و در یخچال دارید، استفاده کنید.

حلیم بادمجان با مرغ و لوبیا سفید

حلیم بادمجان با مرغ و لوبیا سفید هم از دیگر روش‌های تهیه حلیم بادمجان است که طرفداران خود را دارد. اگر دوست دارید حلیم بادمجان خود را به این روش تهیه کنید، لوبیا‌های سفید را از شب قبل در آب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس آنها را بپزید و به مواد حلیم بادمجان اضافه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی بدون گوشت

در نهایت، به طرز تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت که گزینه‌ای اقتصادی و مقرون به صرفه است و به آن حلیم بادمجان ساده می‌گویند هم شما می‌توانید مرغ را از این ترکیب حذف کرده و آن را بدون مرغ یا گوشت تهیه کنید. در این صورت، این غذا برای افراد گیاهخوار هم قابل استفاده است.

منبع: کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه بستنی جلاتو با چند روش

فراشپز- بستنی جلاتو یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین دسر‌ها در سراسر جهان به ویژه در…

1 روز ago

طرز تهیه کباب ماهی اوزن برون به روش ذغالی و تابه‌ای

فراشپز- کباب ماهی اوزن برون یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که در…

1 روز ago

(ویدیو) ۴ نوع مزه دار کردن جدید جوجه و مرغ

فراشپز- مطمئنم تا الان فقط یا مرغ ترش خوردید یا جوجه زعفرانی پس حتما این…

1 روز ago

طرز تهیه ساندویچ «چیلی داگ»؛ یک شام خوشمزه

فراشپز- «چیلی داگ» یکی از ساندویچ های بسیار معروف و بین المللی می باشد که…

2 روز ago

(ویدیو) طرز تهیه یک عصرانه خوشمزه فقط با آرد و تخم مرغ

فراشپز- چگونه بدون نیاز به مواد گرون قیمت شیرینی ترد درست کنیم؟ مواد لازم: آرد…

2 روز ago

۱۵ غذای ساده و سریع با ماکارونی؛ خوشمزه و مناسب هر سلیقه

فراشپز- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و در عین حال سریع هستید، ماکارونی یکی…

2 روز ago