آشپزی

دستور پخت خاچاپوری غذای سنتی گرجستان

فراشپز- خاچاپوری غذای سنتی و بسیار محبوب یا بهتر بگوییم، نان و پنیر مخصوص کشور گرجستان است. این نان به کمک مخمر پف می‌کند و به روش‌های مختلفی پخته می‌شود. در شکل متدوال آن، نان از وسط شکاف داده می‌شود و داخل آن را با پنیر، تخم‌مرغ و مواد دیگری پر می‌کنند.

بر اساس بررسی انجام شده در سال ۲۰۰۹ در گرجستان، ۸۸٪ از مردم این کشور خاچاپوری را به پیتزا ترجیح می‌دهند. جالب است این غذا بین افراد سالمند و مرد‌ها طرفداران بیشتری دارد. جالب است بدانید خاچاپوری به عنوان یکی از غذا‌های اصلی این کشور، به عنوان معیاری برای سنجش گرانی و تورم در شهر‌های مختلف گرجستان در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر گرجستان خاچاپوری در کشور‌های شوروی سابق و روسیه هم طرفدار دارد، در ارمنستان یک غذای خیابانی محبوب است و در رستوران‌ها و مدارس هم عرضه می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه یکی از لذیذترین انواع خاچاپوری را با استفاده از سه نوع پنیر و تخم‌مرغ که کمی پخته و عسلی می‌شود آموزش دهیم. حتما یک بار این غذا را در خانه برای ناهار یا در کنار شام امتحان کنید، شاید شما هم مثل گرجی‌ها آن را به پیتزا ترجیح دادید.

مواد لازم برای تهیه خمیر خاچاپوری

نمک یک قاشق غذاخوری

خمیرمایه یک قاشق غذاخوری

شکر یک قاشق غذاخوری

آردسه پیمانه

شیر کم‌چرب یک پیمانه

روغن یک قاشق غذاخوری

مواد لازم برای داخل خاچاپوری

پنیر خامه‌ای ۱۰۰ گرم

پنیر موزارلا  ۱۰۰ گرم

پنیر سفید ۱۰۰ گرم

تخم‌مرغ چهار عدد

کره به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر خاچاپوری

مرحله اول

در کاسه مخصوص مخلوط کن نمک، خمیرمایه، شکر و آرد را با هم ترکیب کنید.

آب و شیر را با حرارت ۴۶ درجه سانتی گراد گرم کنید و سپس آن را داخل کاسه روی آرد و سایر ترکیبات بریزید.

مواد را با هم ترکیب کنید و ورز دهید تا خمیر حالت نرم و ارتجاعی پیدا کند.

روغن را به خمیر اضافه کنید و دوباره به مدت یک دقیقه ورز دهید.

مرحله دوم

با کمی روغن کف و کناره‌های یک کاسه بزرگ را چرب کنید، خمیر را داخل آن بگذارید و با سلفون روی آن را بپوشانید. ظرف را به مدت یک ساعت در محلی گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

پوشش سلفون را بردارید و چند بار با دست روی خمیر را فشار دهید. سلفون را دوباره روی ظرف بکشید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر هم در همان جای گرم بمانید.

در این فاصله، پنیر خامه‌ای، پنیر فتا و پنیر موزارلا را با هم ترکیب کنید.

مرحله سوم

خمیر را بیرون بیاورید و آن را روی سطحی که از قبل آرد پاشیده‌اید بگذارید، سپس به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر تکه خمیر را به اندازه ۲۰ سانتی‌متر پهن کنید، سپس دو سمت مخالف دایره را به سمت مرکز رول کنید، طوری که یک خمیر قایق شکل درست شود. سپس گوشه‌های خمیر را به هم فشار دهید.

سینی فر را با کاغذ مخصوص بپوشانید و خمیر را روی آن بگذارید.

مرحله چهارم

شکاف وسط هر کدام از خمیر‌ها را کمی باز کرده و آنها را با ترکیب پنیر‌ها پر کنید. یک عدد تخم‌مرغ را بشکنید، سپس با یک برس تخم مرغ را روی خمیر بمالید.

فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید، سپس خمیر را داخل فر بگذارید و ۱۵ دقیقه بپزید تا روی آن طلایی شود.

با پشت قاشق روی خاچاپوری‌ها را گود کنید و داخل آن یک عدد تخم‌مرغ بشکنید. حالا چند تکه کوچک کره روی پنیر بیندازید.

خاچاپوری‌ها را به فر برگردانید و بگذارید ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزند. بگذارید سفیده تخم مرغ کمی خودش را بگیرد، اما سفت نشود. خاچاپوری شما آماده است.

قبل از سرو غذا، پنیر و تخم مرغ عسلی روی آن را با یک چنگال هم بزنید و بلافاصله نوش جان کنید!

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

۷ دمنوش جادویی برای رفع بی خوابی + بهترین زمان مصرف

فراشپز- اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید و شب‌ها به دنبال راهی برای…

2 ساعت ago

فایده عجیب خوراکی‌های تلخ برای سلامت کبد

فراشپز- کبد در فرایند سم‌زدایی از بدن عملکردی فوق‌العاده دارد، اما اگر می‌خواهید این فرایند…

2 ساعت ago

دمنوشی که چربی بدن را آب می‌کند

فراشپز- چربی سوزی یکی از دغدغه های افراد مبتلا به افزایش وزن است. دمنوشی وجود…

3 ساعت ago

طرز تهیه قیمه توماتیز؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذا‌های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه…

3 ساعت ago

طرز تهیه خورش تره، غذای خوشمزه کردی

فراشپز- خورش تره یکی از غذاهای خوشمزه و بسیار محبوب کردی است که شباهت زیادی…

4 ساعت ago

فوت و فن جادویی برای خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه

فراشپز- در این مطلب می‌توانید مهمترین نکات تهیه خورشت قیمه را یاد بگیرید و از…

4 ساعت ago