آشپزی

دستور پخت خورش غوره مسما با خاصیت درمانی

فراشپز- خورش غوره یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود غوره برای سلامتی بدن نیز مفید است. توصیه می‌کنیم کسانی که به غذا‌های ترش علاقمند هستند این خورش خوشمزه را امتحان کنند. غوره خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش می‌توانید از این خواص ارزشمند بهره‌مند شوید. از مهم‌ترین خواص غوره می‌توان به کاهش کلسترول بد، مبارزه با تومور‌های سرطانی، هضم راحت‌تر غذا و درمان کمردرد اشاره کرد.

خورشت غوره به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود ولی می‌توان آنرا با گوشت‌های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش خوشمزه را می‌توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی هم تهیه کنید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر خورشت غوره تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش غوره با ما همراه باشید.

مواد لازم

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ ۱ عدد

غوره ۲۵۰ گرم

نعنا ۱۰۰ گرم

جعفری ۵۰۰ گرم

رب ۱ ق غذا خوری

روغن مایع به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورش غوره

مرحله اول: تفت دادن پیاز

ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید اجازه دهید روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قورمه‌ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مخلوط پیاز و گوشت را تفت دهید تا گوشت کاملا سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود.

مرحله سوم: تفت دادن رب

این کار علاوه بر اینکه طعم خامی رب گوجه فرنگی را می‌گیرد باعث می‌شود که در پایان پخت، خورش خوشرنگ تری داشته باشید. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی تفت داده شد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. در مرحله بعدی نعنا و جعفری را پاک کنید و پس از شستشو به صورت ساطوری ریز خرد کنید. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد نعنا و جعفری را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شود.

مرحله چهارم: تهیه خورش

پس از این که گوشت به طور کامل پخت نعنا و جعفری تفت داده را به خورش اضافه کنید و پس از ۱۵ دقیقه غوره را با مقداری نمک و فلفل به خورش اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش جا بیفتد پس از اینکه خورشت آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.

فوت و فن‌های دستور پخت خورش غوره

خورش غوره با مرغ

خورش غوره به صورت متداول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است طبخ می‌شود ولی اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید این خورش شمالی خوشمزه را با مرغ درست کنید.

می‌توانید مانند خورش مرغ از مرغ‌های یک تکه مانند سینه و ران مرغ استفاده کنید، اما توصیه می‌کنیم برای اینکه خورش غوره ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورش مرغ نشود گوشت مرغ را به صورت قورمه‌ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید و در خورش استفاده کنید.

روش پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی ندارد. مزیتی که پخت این خورش با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز دارد این است که به خاطر اینکه مرغ سریعتر پخته می‌شود خورش شما نیز زود‌تر آماده سرو می‌شود.

می‌توانید برای دستور بالا به اندازه گوشت خورشتی (۴۰۰ گرم) گوشت مرغ اضافه کنید. البته، چون گوشت مرغ هم ارزان‌تر است و هم خاصیت‌های زیادی برای بدن دارد توصیه می‌کنیم مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در خورش غوره استفاده کنید.

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

1 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

58 دقیقه ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

8 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago