فراشپز- سوغان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی سنتی میباشد که اصالت آن برای شهر اردبیل میباشد در زبان ترکی به پیاز سوغان گفته میشود به همین دلیل به این غذا سوغان پلو نیز گفته میشود. این غذا عطر و طعم بسیار خوبی دارد و در بین مردم اردبیل بسیار محبوب است پیازهای کوچک بنفش را باید به صورت درسته برای این غذا سرخ کنید شما میتوانید این غذا را مانند دیگر غذاهای ایرانی سنتی با گوشت یا مرغ و یا گوشت چرخ کرده تهیه کنید. با آموزش طرز تهیه پیاز پلو با گوشت چرخ کرده همراه ما باشید.
پیاز بنفش کوچک ۱۰ عدد
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
نمک و آبلیمو به مقدار لازم
آرد نخودچی ۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم
ابتدا پیازهای کوچک را پوست بگیرید و آن را بشورید و داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را به صورت درسته با مقداری نمک و آبلیمو تفت دهید تا مغز پخت و طلایی شوند حتما حرارت ملایم باشد تا خوب سرخ و یکدست شوند.
۱ عدد پیاز را رنده ریز بزنید و داخل کاسه ریخته و به همراه گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی و نمک و فلفل سیاه و سماق خوب ورز دهید سپس برای نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا منسجم شود در همین حین پیاز دیگر را نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
مواد را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک گردو از گوشت بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه مقداری روغن ریخته پس داغ شدن گوشت قلقلیها را سرخ کنید و در انتها وقتی سرخ شدن مخلوط پیازداغ مرحله قبل را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
در ادامه برنج را که از قبل با کمی نمک خیس کردید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید سپس کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را قرار دهید و یک لایه برنج و مقداری از پیازهای درسته سرخ شده و کمی گوشت قلقلی قرار دهید و روی آن زعفران بریزید و مجدد این لایه را تکرار کنید تا گوشت و برنج و پیاز تمام شود سپس برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید. نوش جان
میتوانید برنج را جداگانه دم بگذارید و در انتها و در هنگام سرو روی مواد پیاز و گوشت قلقلی را بریزید.
تعداد پیازهای درسته بسته به تعدادی میباشد که میخواهید برای آنها پلو را تهیه کنید.
تهیه پیاز داغ و مخلوط کردن آن با گوشت قلقلی اختیاری میباشد.
میتوانید به جای آرد نخودچی از آرد یا پودر سوخاری استفاده کنید.
منبع: پارسی دی
فراشپز- سس اکبر جوجه چطوری درست میشود؟ طرز تهیه سس اکبر جوجه به روشهای مختلف…
فراشپز- کاهو پلو؛ یکی از غذاهای ایرانی میباشد که همان طور که از نامش پیداست…
فراشپز- در روزهای بلند و سرد زمستان، هیچ چیز مانند خوردن یک دسر گرم و…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز آلمانی با مواد اولیه شامل: یک کیلوگرم کدوتنبل، ۵۰۰…
فراشپز- کتلت یا کیتو مرغ یک غذای خوشمزه ایتالیایی است که شباهت زیادی به کتلت…
فراشپز- چنانچه قهوهخور هستید، احتمالا نام قهوه هسته خرما به گوشتان خورده است. نوشیدنی پرخاصیت…