آشپزی

دستور پخت قیمه چرخ کرده لاهیجان

فراشپز- شاید آبگوشت یا عدس پلو و حلیم از معروف‌ترین غذا‌های سفره عاشورا باشند و در بسیاری از شهر‌ها به عنوان نذری ماه محرم شناخته شده باشند، اما در بعضی از شهر‌های ایران سفره نذری محرم با غذا‌های دیگری چیده می‌شود. لاهیجانی‌ها، روشی متفاوت را برای پخت خورشت قیمه به کار می‌گیرند و نذر پخت قیمه چرخ کرده را در ماه محرم ادا می‌کنند. طرز تهیه این خورشت مجلسی نذری را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان

گوشت چرخ کرده (گوسفندی یا مخلوط) دو کیلو

لپه خام سه لیوان

پیاز سه عدد

رب گوجه فرنگی هفت تا ۱۰ قاشق غذاخوری

سیب زمینی ۱۰ عدد

لیمو عمانی ۱۲ عدد

گلاب یک قاشق غذاخوری

دارچین یک قاشق غذاخوری

شکر یک قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده نصف فنجان

نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان

مرحله اول

حتما خودتان هم می‌دانید که پیاز داغ فراوان، یکی از راز‌های پخت خورشت قیمه مجلسی است. حالا که می‌خواهید قیمه چرخ کرده را در سفره نذری‌تان بگذارید، باید به فکر لعاب‌دادن و خوش‌طعم شدن این خورشت هم باشید. پس قبل از هر کاری پیاز‌ها را مویی و نازک خرد کنید و همراه با روغن در تابه داغ شده بریزید.

وقتی پیاز‌ها خوب طلایی شدند، گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید. بعد از تفت دادن گوشت، رب، زردچوبه و نمک را هم اضافه کنید.

مرحله دوم

لپه‌ها را در آب جوش بریزید و وقتی کف کردند، آنها را در آبکش صاف کنید. وقتی رب گوجه‌ای که به گوشت اضافه کرده‌اید خوب سرخ شد، دارچین و لپه‌ها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد از سه-چهار دقیقه، هشت لیوان آب روی مواد بریزید. وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید. در همین فاصله لیمو عمانی‌ها را سوراخ کنید و در آب جوش بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه آب لیمو‌ها را صاف کنید و آنها را در قابلمه خورش بریزید.

مرحله سوم

یک ساعت بعد، یعنی زمانی که آب خورش کمی جمع شد و مواد در کنار هم پخته شدند، زعفران، گلاب و شکر را اضافه کنید. نیم ساعت بعد از اضافه کردن این مواد، می‌توانید خورش را سرو کنید. البته اگر می‌بینید که هنوز بیش از اندازه آبدار است، می‌توانید زیر غذا را زیاد کنید تا آب خورشت کمی جمع شود.

در همین فاصله سیب‌زمینی‌ها را به شکل خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا با کمک‌شان خورشت نذری‌تان را تزیین کنید.

نکات پخت قیمه چرخ کرده مجلسی

سیب‌زمینی‌ها را تا آنجا که می‌توانید باریک و با ارتفاع حدودا سه سانتی‌متر خرد کنید. از ریختن چیپس خلالی روی خورشت پرهیز کنید. خورشت قیمه مجلسی بخشی از مزه خوبش را مدیون سیب‌زمینی سرخ کرده است.

دارچین و گلاب را می‌توانید از این دستور حذف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، قیمه نذری بدون عطر دارچین و بوی گلاب چیزی کم خواهد داشت.

گلاب را خیلی زود به غذا اضافه نکنید. پانزده دقیقه تا نیم ساعت قبل از پایان پخت، بهترین زمان اضافه کردن گلاب است.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

“لایم چیکن” نعناعی را با این روش در خانه درست کنید!

فراشپز- “لایم چیکن” نعناعی یک پیشنهاد رژیمی با طعمی ملایم برگرفته از موادی صددرصد طبیعی…

47 دقیقه ago

فوت و فن پخت شامی مرغ با سیب زمینی

فراشپز- شامی مرغ یک غذای خوشمزه کبابی است که می‌توانید به راحتی در منزل تهیه…

1 ساعت ago

فالوده سیب با طعم گلاب و زعفران؛ سالم و مقوی

فراشپز- پالوده یا فالوده سیب یکی از انواع دسر‌های بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوکو سیب زمینی پنیری؛ یک شام خوشمزه

فراشپز- کوکو برای ما ایرانی‌ها حکم عصای دستمان است. هر وقت خسته و کوفته از…

3 ساعت ago

طرز پخت سوپ فلفل دلمه ای رژیمی

فراشپز- سوپ فلفل دلمه‌ای یک سوپ رژیمی است و همچنین برای کسانی که به آنفولانزا…

3 ساعت ago

ترایفل پرتقال؛ یک دسر شیک و لاکچری

فراشپز- ترایفل پرتقال یک دسر بسیار خوشمزه و لایه‌ای است که از بیسکوییت پودر شده…

4 ساعت ago