نان آچما یکی از انواع نانهای مخصوص و خوشمزه کشور ترکیه است. طرز پخت نان آچما ارده و گردو را در ادامه خواهید دید که این دو باعث مقویتر شدن این نان شده است. این نان مقوی و خوشمزه برای ماه رمضان و میان وعده گزینه مناسبیست.
تخم مرغ ٢ عدد (۱ زرده برای رومال)
شیر ١ پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
خمیر مایه یک ق سوپخورى
ماست ١/۴ پیمانه
نمک ١ ق چ
شکر ۵ ق غ
آرد تا جایى که ب دست نچسبد
ارده یک پیمانه
شکر یک فنجان (٧٠ گرم)
گردوى خردشده ب مقدار لازم
کره ۵٠ گرم
مواد رومال
زرده تخم مرغ ١ عدد
روغن مایه مقدارى
شیر (ولرم)، شکر و روغن را با هم خوب مخلوط میکنیم.
تخم مرغ، نمک و ماست هم دماى محیط را با هم مخلوط میکنیم، خمیر مایه را به مواد میافزائیم.
آرد را کم کم اضافه میکنیم تا جایى که خمیر به دست نچسبه. خمیر را میپوشانیم و در جاى گرم یک ساعت استراحت میدیم تا پف کنه.
سپس خمیر را به سه قسمت تقسیم میکنیم. موادمیانى، کره آب شده، ارده و شکر را خوب مخلوط میکنیم.
اولین خمیر را تا جایى که امکان داره، بازش میکنیم. خیلی نازک لازم نیست، در حد ۲ میلی متر ضخامت خوبه.
روش از مواد میانى میمالیم و گردوى خرد شده میریزیم. لایه بعدى خمیر باز شده را روش قرار میدیم و دوباره مواد میانى و گردو میریزیم.
لایه آخر را هم که با وردنه خوب باز کردیم قرار داده و و با برس آغشته به روغن مایع روى خمیر را چرب میکنیم.
این کار از خشک شدن نون جلوگیرى میکنه. خمیر نان آچما ارده و گردو را برشهاى ٢ سانتى میزنیم.
هر نوار را برداشته و پیچ میدیم. بعد وسط قالب گرد بصورت گرد و مار پیچ شروع میکنیم به چیدن خمیرها.
باز خمیر را حدود یک ساعت میگذاریم بمونه تا پف کنه. بعد از یک ساعت زرده تخم مرغ میمالیم و داخل فر از قبل گرم شده ١٧٠ درجه به مدت ٣۵ دقیقه میپزیم.
حرارت در فرها متفاوته. پس تا طلایى شدن نان آچما ارده و گردو بگذارید قالب در فر بمونه.
من ارده نداشتم کنجد سفید را آسیاب کردم. کاملا له شد. بعد با کره تفت دادم خیلی خوب شد.
شیر ۱۲۵میلی لیتر
مخمر۱ق سر پر
ماست ۵۵گرم
شکر ۳ ق س
تخم مرغ ۱عدد
روغن مایع ۲ ق س
نمک یک چهارم ق چ
ارد ب میزان لازم
ارده ۴ ق /من کمی بیشتر ریختم
کره ذوب شده ۵۰ گرم
شکر۱۲۰ گرم
گردو پودر شده ۱پیمانه
رومال نان
یک عدد تخم مرغ کامل
شیر ولرم را با یک قاشق سوپخوری شکر و مخمر مخلوط کرده بگذارید تا پف کند.
در ظرف جداگانه تخم مرغ، بقیه شکر، روغن، ماست، وانیل و نمک را کمی با مفتول زده و سپس آرد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیری بدستاید که به دست نچسبد.
سپس خمیر را کمی ورز داده و به مدت ۱ ساعت استراحت میدهیم.
روی سطح کار را پودر نشاسته پاشیده، خمیر را به ۳ چانه مساوی تقسیم میکنیم.
هر چانه خمیر را پهن کرده، مقداری مواد روی خمیر میریزیم. سپس لایه دوم نان و … به ترتیب تا لایه سوم.
سپس خمیر را به برشهای ۲ سانتی میزنیم و به شکل شکلات میپیچیم.
مجدد خمیر را بیست دقیقه استراحت دوم میدهیم. سپس روی نان را رومال میکنیم.
اگر دوست داشتید روی نان آچما ارده و گردو را با گردو و پسته تزیین کنید. سپس داخل فر در دمای ۱۸۵ به مدت نیم ساعت بپزید.
نکته
من مواد میانی را نصف کردم.
ارده را یک قاشق بیشتر ریختم.
منبع: تصویر زندگی
فراشپز- بستنی زمستانی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین تنقلات نوستالژی است که میتوانید به راحتی…
فراشپز- همه ما با شنیدن نام محله و روستاهای مختلف به یاد خوراکیهای خاص و…
فراشپز- نیمرو ابری یا پفکی یکی از ترندهای جدید شبکههای اجتماعی میباشد که خیلی راحت…
فراشپز- املت کلم بروکلی یکی از انواع خوراکیهای خوشمزه با طعم جدید و متفاوت میباشد…
فراشپز- برای انتقال کلسترول در بدن، پروتئینها نقش مهمی دارند. ترکیب پروتئین و چربی مادهای…
فراشپز- چای شیرینی، یکی از سوغاتهای اصیل شهر مراغه با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال…