آشپزی

دستور پخت چاپاتی؛ نان تابه‌ای هندی

فراشپز- یکی از معروف‌ترین نان‌های هندی، چاپاتی است که به خصوص در نواحی مرکزی و شمال هند پخت می‌شود. برای تهیه چاپاتی ابتدا آن را داخل یک تابه نیم‌پز می‌کنند سپس روی یک شعله زیاد اجاق قرار می‌دهند. این نان از آرد کامل گندم استفاده می‌شود، اما اگر دسترسی به این آرد ندارید، از آرد سبوس گندم یا آرد گندم معمولی استفاده کنید. هندی‌ها این نان را اغلب با ناهار و شام و حتی انواع سالاد سرو می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه چاپاتی

آرد گندم کامل (الک شده) سه پیمانه

نمک دو قاشق چای‌خوری

آب یک پیمانه

آرد برای پهن کردن خمیر به مقدار لازم

کره (آب شده) به مقدار لازم

طرز تهیه نان چاپاتی

مرحله اول

آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب مخلوط کنید. سپس کم‌کم آب اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید.

مرحله دوم

چند دقیقه خمیر را ورز دهید سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف را به مدت نیم تا ۳ ساعت کنار بگذارید.

مرحله سوم

دوباره خمیر را به مدت ۱ دقیقه ورز دهید. روی میز کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را به ۱۲ قسمت تقسیم کنید.

مرحله چهارم

به کمک دست و وردنه خمیر‌ها را به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر باز کنید و آن را به آرد آغشته کنید تا به کف دست نچسبد.

مرحله پنجم

یک تابه بردارید و بدون این که داخل آن روغن بریزید روی حرارت قرار دهید. چاپاتی‌ها را داخل تابه قرار دهید و وقتی حباب‌های ریزی ظاهر شدند، آن را برگردانید. طرف دیگر آن را هم به همین صورت حرارت دهید.

مرحله ششم

چاپاتی را برداشته و روی شعله دیگری که از قبل با حرارت ملایم روشن کرده‌اید، قرار دهید. کمی شعله را زیاد کنید. چاپاتی شروع به باد کردن می‌کند.

وقتی چاپاتی باد کرد با قلم مویی روی آن را کره بمالید. نان‌ها را بعد از این که سرد شدند، داخل پارچه تمیزی قرار دهید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

19 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

1 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

8 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

9 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago