آشپزی

دستور پخت چاپاتی؛ نان تابه‌ای هندی

فراشپز- یکی از معروف‌ترین نان‌های هندی، چاپاتی است که به خصوص در نواحی مرکزی و شمال هند پخت می‌شود. برای تهیه چاپاتی ابتدا آن را داخل یک تابه نیم‌پز می‌کنند سپس روی یک شعله زیاد اجاق قرار می‌دهند. این نان از آرد کامل گندم استفاده می‌شود، اما اگر دسترسی به این آرد ندارید، از آرد سبوس گندم یا آرد گندم معمولی استفاده کنید. هندی‌ها این نان را اغلب با ناهار و شام و حتی انواع سالاد سرو می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه چاپاتی

آرد گندم کامل (الک شده) سه پیمانه

نمک دو قاشق چای‌خوری

آب یک پیمانه

آرد برای پهن کردن خمیر به مقدار لازم

کره (آب شده) به مقدار لازم

طرز تهیه نان چاپاتی

مرحله اول

آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب مخلوط کنید. سپس کم‌کم آب اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید.

مرحله دوم

چند دقیقه خمیر را ورز دهید سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف را به مدت نیم تا ۳ ساعت کنار بگذارید.

مرحله سوم

دوباره خمیر را به مدت ۱ دقیقه ورز دهید. روی میز کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را به ۱۲ قسمت تقسیم کنید.

مرحله چهارم

به کمک دست و وردنه خمیر‌ها را به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متر باز کنید و آن را به آرد آغشته کنید تا به کف دست نچسبد.

مرحله پنجم

یک تابه بردارید و بدون این که داخل آن روغن بریزید روی حرارت قرار دهید. چاپاتی‌ها را داخل تابه قرار دهید و وقتی حباب‌های ریزی ظاهر شدند، آن را برگردانید. طرف دیگر آن را هم به همین صورت حرارت دهید.

مرحله ششم

چاپاتی را برداشته و روی شعله دیگری که از قبل با حرارت ملایم روشن کرده‌اید، قرار دهید. کمی شعله را زیاد کنید. چاپاتی شروع به باد کردن می‌کند.

وقتی چاپاتی باد کرد با قلم مویی روی آن را کره بمالید. نان‌ها را بعد از این که سرد شدند، داخل پارچه تمیزی قرار دهید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

۷ دمنوش جادویی برای رفع بی خوابی + بهترین زمان مصرف

فراشپز- اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید و شب‌ها به دنبال راهی برای…

4 ساعت ago

فایده عجیب خوراکی‌های تلخ برای سلامت کبد

فراشپز- کبد در فرایند سم‌زدایی از بدن عملکردی فوق‌العاده دارد، اما اگر می‌خواهید این فرایند…

4 ساعت ago

دمنوشی که چربی بدن را آب می‌کند

فراشپز- چربی سوزی یکی از دغدغه های افراد مبتلا به افزایش وزن است. دمنوشی وجود…

5 ساعت ago

طرز تهیه قیمه توماتیز؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذا‌های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه…

5 ساعت ago

طرز تهیه خورش تره، غذای خوشمزه کردی

فراشپز- خورش تره یکی از غذاهای خوشمزه و بسیار محبوب کردی است که شباهت زیادی…

6 ساعت ago

فوت و فن جادویی برای خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه

فراشپز- در این مطلب می‌توانید مهمترین نکات تهیه خورشت قیمه را یاد بگیرید و از…

6 ساعت ago