فراشپز- یکی از معروفترین نانهای هندی، چاپاتی است که به خصوص در نواحی مرکزی و شمال هند پخت میشود. برای تهیه چاپاتی ابتدا آن را داخل یک تابه نیمپز میکنند سپس روی یک شعله زیاد اجاق قرار میدهند. این نان از آرد کامل گندم استفاده میشود، اما اگر دسترسی به این آرد ندارید، از آرد سبوس گندم یا آرد گندم معمولی استفاده کنید. هندیها این نان را اغلب با ناهار و شام و حتی انواع سالاد سرو میکنند.
آرد گندم کامل (الک شده) سه پیمانه
نمک دو قاشق چایخوری
آب یک پیمانه
آرد برای پهن کردن خمیر به مقدار لازم
کره (آب شده) به مقدار لازم
آرد و نمک را داخل یک کاسه مناسب مخلوط کنید. سپس کمکم آب اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
چند دقیقه خمیر را ورز دهید سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف را به مدت نیم تا ۳ ساعت کنار بگذارید.
دوباره خمیر را به مدت ۱ دقیقه ورز دهید. روی میز کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را به ۱۲ قسمت تقسیم کنید.
به کمک دست و وردنه خمیرها را به قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر باز کنید و آن را به آرد آغشته کنید تا به کف دست نچسبد.
یک تابه بردارید و بدون این که داخل آن روغن بریزید روی حرارت قرار دهید. چاپاتیها را داخل تابه قرار دهید و وقتی حبابهای ریزی ظاهر شدند، آن را برگردانید. طرف دیگر آن را هم به همین صورت حرارت دهید.
چاپاتی را برداشته و روی شعله دیگری که از قبل با حرارت ملایم روشن کردهاید، قرار دهید. کمی شعله را زیاد کنید. چاپاتی شروع به باد کردن میکند.
وقتی چاپاتی باد کرد با قلم مویی روی آن را کره بمالید. نانها را بعد از این که سرد شدند، داخل پارچه تمیزی قرار دهید.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…
فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستانها رشد میکند و طعم ترشی…
فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوهای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…
فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…
فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…
برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…