فراشپز- چلو مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه میشود. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به زرشک پلو با مرغ دارد، البته همانطور که اشاره شد در دستور تهیه چلو مرغ زعفرانی به جای استفاده از رب گوجه فرنگی از زعفران استفاده میشود. این دستور بیشتر در رستورانها مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل از این غذای خوشمزه و مجلسی میتوانیم برای انواع مجالس و مهمانیهای خود استفاده کنیم. توصیه میکنیم این غذای خوشمزه را مانند چلوگوشت با پیاز داغ فراوان سرو کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه چلو مرغ زعفرانی ابتدا مرغها را در آب جوش به همراه پیاز میجوشانیم تا خونابه آنها گرفته شود. سپس آنها را در تابهای با کره، زردچوبه، نمک، فلفل، چوب دارچین و زعفران دم کرده قرار داده و با حرارت کم میپزیم تا آب خود را بیندازد. بعد از یک ساعت، مرغها را برمیگردانیم و اجازه میدهیم کاملاً برشته و طلایی شوند. در نهایت، مرغ زعفرانی را با برنج سفید و زرشک سرو کرده و از طعم بینظیر آن لذت میبریم.
ران یا سینه مرغ ۲ تکه
پیاز ۲ عدد درشت
سیر ۱ حبه
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
برای تهیه مرغ زعفرانی خوشمزه و مخصوص ابتدا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا زودتر آب به جوش بیاید. در ادامه پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و به چهار قسمت تقسیم میکنیم.
سپس زمانیکه آب در حال جوشیدن بود رانهای مرغ را به همراه پیاز داخل به آرامی درون آب در حال جوش قرار میدهیم تا کف و خونابههای آن بالا بیاید و روی سطح آب قرار بگیرد و از روی حرارت قابلمه را بر میداریم.
سپس مرغها را داخل صافی قرار میدهیم تا آب اضافه آنها خارج شود. در ادامه پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و به صورت حلقهای خرد میکنیم. سیر را نیز پوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم.
تابهای را روی حرارت کم قرار میدهیم و کره را به همراه کمی روغن داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم تا کره ذوب شود و زردچوبه را به همراه فلفل، نمک اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا ادویهها با کره و روغن ترکیب شود.
بعد مرغها را داخل تابه قرار میدهیم و بلافاصله چوب دارچین و زعفران دم کرده و کمی زعفران خشک و پیاز و سیر روی مرغها میریزیم و درب تابه را میگذاریم تا به مدت ۱ ساعت با حرارت بسیار کم مرغها آب بیاندازند و بپزند.
پس از گذشت زمان اشاره شده در پاراگراف بالا، درب قابلمه را بر میداریم و مرغها را بر میگردانیم تا طرف دیگر آن نیز به مدت ۱ ساعت دیگر بپزد و برشته و سرخ شود. در پخت این مدل مرغ ما یک قطره آب هم نمیریزیم.
در این مرحله باید اجازه دهیم مرغ با آب خودش کاملا پخته میشود و در آخر آبش تبخیر میشود و برشته و سرخ میشود. مرغ زعفرانی را بعد از پخت در ظرف مورد نظر قرار میدهیم و با پلو و زرشک فراوان نوش جان کنید.
در کنار مرغ زعفرانی به سلیقه خود میتوانیم از انواع روشهای درست کردن برنج استفاده کنیم. روشهای معمول درست کردن برنج ایرانی به صورت برنج آبکش و کته قالبی هستند که میتوانید به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
از مهمترین خواص زعفران میتوان به درمان آکنه و جوش صورت به دلیل خاصیت ضدباکتریایی، تقویت سیستم ایمنی با ترکیبات آنتیاکسیدانی، کاهش استرس و بهبود خواب با تأثیر آرامبخشی، و کمک به کاهش وزن از طریق کاهش اشتها اشاره کرد. زعفران همچنین در بدنسازی با افزایش انرژی و بهبود ریکاوری عضلات مفید است و برای زنان در کاهش علائم قاعدگی و تنظیم هورمونها کاربرد دارد. بهبود گردش خون، کنترل قند خون، کاهش کلسترول و پیشگیری از کبد چرب نیز از دیگر فواید این ادویه ارزشمند است. با این حال، مصرف زیاد آن ممکن است باعث افت فشار خون و مشکلات گوارشی شود.
غذا با مرغ یکی از متنوعترین و محبوبترین گزینههای آشپزی در سراسر جهان است که میتوان آن را با روشهای مختلفی مانند سرخ کردن، گریل کردن، بخارپز یا پخت در سسهای خوشطعم تهیه کرد. ترکیب مرغ با ادویههای معطر، سبزیجات تازه و چاشنیهای متنوع، باعث ایجاد طعمهای بینظیر در غذاهای مختلف میشود. این ماده غذایی سبک و مغذی، در کنار برنج، نان یا سبزیجات سرو شده و در رژیمهای سالم و غذاهای مجلسی جایگاه ویژهای دارد. از غذاهای سنتی گرفته تا فستفودهای مدرن، غذا با مرغ همیشه انتخابی خوشمزه و پرطرفدار است.
منبع: چی شی
فراشپز- برای آمادهسازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…
فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه سبز، ابتدا تخممرغها را با شکر حسابی هم بزنید…
فراشپز- تارت ماست یکی از دسرهای خوشمزه و سالمی است که میتواند به عنوان یک…
فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروفترین و پرطرفدارترین سالادهای خاورمیانهای است که اصالت آن به…
فراشپز- پاستا خامه ای زعفرانی یک غذای فوق العاده خوشمزه و جذاب است که یک…
فراشپز- شیرینی بهارنارنج یکی از محبوبترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که در ایام خاصی…