آشپزی

دستور پخت 4 نوع مسقطی‌؛از زعفرانی تا شیرازی

فراشپز- امروزه مسقطی هم مانند دسر‌هایی مثل باسلوق بیشتر به عنوان شیرینی در کنار چای استفاده می‌شود و یا می‌توانید برای ایام ماه مبارک رمضان این مسقطی خوشمزه را تهیه کنید.

برای تهیه مسقطی به مقداری نشاسته، آب و شکر نیاز دارید. بسته به نوع مسقطی می‌توانید از شیر، زعفران و خلال بادام استفاده کنید. از پرطرفدارترین مسقطی‌ها می‌توان به مسقطی انار اشاره کرد. برای آشنایی با طرز تهیه مسقطی و انواع آن در این مقاله همراه ما باشید.

طرز تهیه مسقطی زعفرانی

مسقطی زعفرانی را می‌توانید همراه با چای سرو کنید. تهیه کردن این دسر تنها به ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی

نشاسته ذرت ۸ قاشق غذاخوری

شکر ۱۲ قاشق غذاخوری

آب ۴ لیوان

گلاب ۴ قاشق غذاخوری

زعفران به میزان لازم

کره ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مسطقی زعفرانی

نشاسته را درون قابلمه‌ای ریخته، آب را آرام‌آرام به آن اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا نشاسته غلیظ شود.

کره، زعفران و شکر را به نشاسته اضافه کنید و دائم هم بزنید تا در آب حل شوند.

پس از غلیظ و شفاف شدن مواد، گلاب را به آن اضافه کنید و قابلمه را از روی حررات بردارید.

مواد مسقطی را درون ظرف دلخواه خود بریزید و ظرف را در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه مسقطی ساده با نشاسته

تنها با داشتن مقداری نشاسته ذرت می‌توانید مسقطی را در منزل تهیه کنید. مدت زمان مورد نیاز برای تهیه این دسر خوشمزه حدودا ۲۰ دقیقه است.

مواد لازم برای تهیه مسقطی ساده با نشاسته

نشاسته ذرت ۱پیمانه

آب ۴ پیمانه

شکر ۲ پیمانه

روغن نصف پیمانه

گلاب نصف پیمانه

پودر هل ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مسقطی ساده با نشاسته

نشاسته و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. دقت کنید نشاسته گلوله‌گلوله نشود.

شکر را درون قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. پس از به وجود آمدن حباب‌های ریز روی شکر آن را مدام هم بزنید.

مخلوط آب و نشاسته را به شکر ذوب شده اضافه کنید.

در این مرحله مواد شما سفت می‌شوند که با هم‌زدن با یکدیگر مخلوط می‌شوند.

زعفران دم‌کرده، گلاب و روغن را به مواد اضافه کنید. زمانی که مواد قوام بیایند باید آنها را هم بزنید.

ظرف دلخواه خود را با مقداری روغن چرب کنید و مواد را درون آن بریزید. مسقطی شما آماده است. نوش جان!

طرز تهیه مسقطی خانگی

اگر قصد تهیه دسر با شیر را دارید می‌توانید مسقطی با شیر را در منزل خود تهیه کنید. طرز تهیه این دسر آسان است و زمان زیادی از شما نمی‌گیرد.

مواد لازم برای تهیه مسقطی خانگی

نشاسته ذرت ۱ پیمانه

شکر ۱ پیمانه

شیر ۳ پیمانه

روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری

کره ۲۵ گرم

گلاب ۴ قاشق غذاخوری

زعفران و هل به میزان لازم

مراحل تهیه مسقطی خانگی

شیر سرد را آرام‌آرام به نشاسته اضافه کنید. پس از این که نشاسته کامل در شیر حل شد ۱ پیمانه شکر و روغن مایع را به آن اضافه کنید.

مواد را درون قابلمه‌ای ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد بجوشند. در این مرحله کره را به مواد اضافه کنید.

شعله گاز باید ملایم باشد. مواد درون قابلمه را دائم هم بزنید تا گلوله‌گلوله نشوند. نیم‌ساعت بعد پودر هل و زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

در ۵ دقیقه پایانی گلاب را به مواد اضافه کنید. غلظت مواد باید چیزی شبیه به فرنی باشد.

قالب دلخواه خود را چرب کنید و مواد را درون آن بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید تا خود را بگیرند. نوش جان!

طرز تهیه مسقطی شیرازی

مسقطی شیرازی طرز تهیه ساده‌ای دارد و در عرض یک‌ساعت می‌توانید آن را تهیه کنید. تنها نکته مهم در تهیه این مسقطی میزان غلظت مواد است.

مواد لازم برای تهیه مسقطی شیرازی

نشاسته ۱ پیمانه

شکر ۱.۵ پیمانه

آب سرد ۳ پیمانه

زعفران غلیظ ۵ قاشق غذاخوری

روغن مایع نصف پیمانه

گلاب نصف پیمانه

خلال بادام تفت داده شده نصف پیمانه

کره ۲۵ گرم

مراحل تهیه مسقطی شیرازی

در ظرف‌های جدا نشاسته و شکر را ریخته و ۱.۵ پیمانه آب سرد به هر کدام اضافه کنید. مواد را آن‌قدر هم بزنید تا هم شکر و هم نشاسته کاملا در آب حل شوند.

محلول شکر و نشاسته را در یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. در این مرحله باید مواد را مدام هم بزنید تا مسقطی شما یکدست شود و ته نگیرد.

پس از غلیظ شدن مواد گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

سپس روغن، کره و زعفران را نیز به مواد درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.

خلال بادام تفت داده شده را داخل مواد مسطقی بریزید.

قالب یا ظرف دلخواه خود را چرب کنید و مواد را درون آن بریزید. ظرف مسقطی شیرازی را یک ساعت در یخچال قرار دهید. سپس آن را سرو کنید. نوش جان!

سخن آخر؛ مسقطی دسری ساده و خوشمزه است که در کمتر از یک ساعت آماده می‌شود. این دسر با مقداری نشاسته، آب و شکر تهیه می‌شود. برای طعم‌دار کردن مسقطی می‌توانید از اسانس یا میوه‌های مختلف استفاده کنید.

منبع: دیجی مگ

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) ترفندهای پخت پیتزا پپرونی در خانه

فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما طرز تهیه پیتزا پپرونی خوشمزه را…

56 دقیقه ago

دستور پخت فلفل پلو برای علاقمندان به غذاهای تند

فراشپز- “فلفل پلو” یک غذای رنگی و با ظاهری بسیار زیبا است که علاوه بر…

2 ساعت ago

کنجد؛ یک ضد التهاب قوی

فراشپز- کنجد جزو بهترین دانه‌های مغذی است که در مناطق گرمسیری کشت می‌شود. کنجد منبع…

2 ساعت ago

طرز تهیه ترشی هفت بیجار با ادویه‌ جادویی

فراشپز- ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله، نزدیک‌های پاییز، در منزل هر بیجاری پیدا…

3 ساعت ago

دوپیازه تن ماهی؛ یک خوراک خوشمزه و سریع

فراشپز- دوپیازه تن ماهی یک غذای ساده و راحت برای وعده ناهار و شام است…

4 ساعت ago

فریکادله؛ کتلت آلمانی با دورچین سیب زمینی مخصوص

فراشپز- این کتلت (frikadellen) یکی از غذا‌های محبوب آلمانی است و بسیار بین خودشان طرفدار…

4 ساعت ago