آشپزی

دوبار پَچ رامسری؛ خورشتی سرشار از ویتامین مخصوص روزهای سرماخوردگی

فراشپز- دوبارپچ یک خورشت اصیل رامسری است که سال هاست فراموش شده در حالی که این غذای گیاهی کاملا مقوی و خوشمزه است که معمولا با کته، نیمرو و ترب سفید سرو می شود که یک ترکیب بهشتی است.

دوبار پَچ به معنی دوبار پخته شدن است. اگر به مراحل پخت آن دقت کنید متوجه خواهید شد که سبزی ها یکبار جدا پخته و بعد له می شوند و در ادامه با گردو آسیاب شده مخلوط و دوباره پخته می شوند. ترکیب سبزی های مقوی و سرشار از ویتامین مثل اسفناج، گزنه به همراه گردو و رب انار طعم جدید و خوشمزه ای را رقم می زند که مطئنم تا حالا مزه آن را امتحان نکرده باشید.

اگر مشغله کاری اجازه نمی دهد وقت زیادی را در آشپزخانه صرف کنید می توانید این خورشت راحت و سالم را در این روزهای سرد پاییزی با صرف کم ترین زمان درست کنید و روی شعله بگذارید تا آرام آرام بپزد تا کاملا جا بیفتد.

مواد لازم برای ۵ نفر:

گردو ۵۰۰ گرم
اسفناج ۲۰۰ گرم
گزنه ۲۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
پیاز یک عدد متوسط
سیر ۴ حبه
رب انار یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان دلخواه

طرز تهیه دوبار پَچ مجلسی:

ابتدا سبزی ها شامل اسفناج، گزنه و جعفری را با ۴ حبه و یک پیاز متوسط که به ۴ قسمت خرد شده در یک گمج ((دیگ گِلی مخصوص استان گیلان و مازندران) می ریزیم و می گذاریم با آب جوش بپزد. در این بین، گردوها را آسیاب می کنیم. وقتی سبزی ها و سیر و پیاز کاملا پخت آن را در یک آبکش می ریزیم تا آب شان کاملا برود و سپس در یک ظرف شروع به له کردن سبزی ها و پیاز و سیر می کنیم تا طمع شان کاملا به خورد هم برود.

در یک گمج یا قابلمه گردوهای آسیاب شده را با روغن کم تفت می دهیم و سپس سبزی های له شده، نمک، فلفل، زردچوبه، رب انار و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم. سپس به ترکیب فوق به اندازه دولیوان آب جوش اضافه و زیر شعله گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا آرام آرام بپزد. هنوز هم در برخی روستاهای شمال غذاها را روی چراغ می پزند تا با حرارت کم کم جا بیفتد. مازندرانی ها معمولا به خاطر دریافت پروتئین این خورشت گیاهی را با نیمرو، برنج کته به همراه ترب سفید سرو می کنند.

نکته: در صورت نداشتن گزنه می توانید آن را حذف کنید و فقط اسفناج استفاده کنید.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

کی باید شام بخوریم؟

فراشپز- زمان خوردن شام، انتخاب سبکی از زندگی است که بار فرهنگی زیادی دارد. کلیشه‌های…

7 دقیقه ago

فوت و فن پخت همبرگر عدس؛ کم کالری و مقوی

فراشپز- اگر از علاقه‌مندان به انواع برگر هستید، باید گفت که با حبوبات هم می‌توان…

43 دقیقه ago

(ویدئو) طرز تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز ماهر با مواد اولیه شامل: ۳ پیمانه برنج، ۳…

1 ساعت ago

دستور پخت والک پلو؛ یک شام خوش عطر و بو

فراشپز- والک یک گیاه کوهی است که معروفترین غذایی که با آن درست می‌کنند.“والک پلو”…

2 ساعت ago

طرز تهیه کوکی شکری ساده ؛ یک عصرانه ترد و دلچسب

فراشپز- ترکیب کوکی با چای یا قهوه از جمله محبوب‌ترین ترکیب‌های وعده عصرانه است. کوکی‌ها…

3 ساعت ago

دستور پخت نان شکم پر با خمیر خانگی

فراشپز- برای خیلی از افراد غذا‌های نانی مثل غذا‌های برنجی و خورشتی یک غذای کامل…

3 ساعت ago