فراشپز- خورش کنگر از غذاهای خوشمزه و بهاری است که در سفره خانوادههای ایرانی طرفداران بسیاری دارد.این غذای خوشمزه و پرخاصیت در مناطق مختلف کشورمان به شکل متفاوتی تهیه میشود،مثلاً برخی خورش کنگر را مانند خورشت قیمه و لپه و رب تهیه کرده و برخی دیگر مانند خورشت قورمه سبزی با انواع سبزیهای معطر و بدون رب تهیه میکنند. اگر شما هم از طرفداران این خورشت سنتی هستید و در این روزها که فصل کنگرهای تازه است،میخواهید این خورشت را تفاوت و خوشمزهتر از همیشه تهیه کنید با این بخش همراه شوید:
برای خوشمزهتر شدن خورشت کنگر از گوشت گوسفندی استفاده کنید، اما اگر گوشت قرمز را دوست ندارید،میتوانید گوشت مرغ را به صورت تکههای خورشتی خرد کنید و درون خورشت کنگر استفاده نمایید.
یکی از رازهای خوشمزگی خورشت کنگر مانند دیگر خورشهای ایرانی مقدار پیاز است،برای تهیه خورش کنگر از پیاز بزرگ و یا دو عدد پیاز استفاده کرده تا خورشت شما خوشمزه و لعابدار شود.
در تهیه خورش کنگر از زعفران دم کرده غافل نشوید. راز سرآشپزان برای خوشمزه شدن خورش کنگر افزودن مقداری زعفران دم شده در پایان پخت به آن است، این کار سبب خوش عطر و طعم شدن خورش کنگر میشود.
برای تهیه خورش کنگر شیرازی به دلخواه میتوانید از چاشنیهایی چون آبغوره و آبلیمو استفاده کنید، پیشنهاد ما این است که کمی آبغوره برای طعم دهی خورشت کنگر به آن اضافه نمایید.
برخی افراد برای ترش و خوشمزهتر شدن خورشت کنگر هنگام پخت به آن لیمو عمانی و برخی مقداری آلو یا گوجه سبز میافزایند این کار سلیقه ایست و به ذائقه شما بستگی دارد.
خورشت کنگر مانند دیگر غذاها در کشور ما به صورتهای متفاوتی طبخ میشود، برخی افراد برای خوشمزهتر شدن خورشت کنگر در مرحله آخر به آن یک قاشق غذاخوری رب نارنج اضافه میکنند.
اگر میخواهید یک خورش کنگر لعابدار و خوشمزه تهیه کنید، میتوانید کنگر خشک را آسیاب کرده و مقدار ی از گرد آسیاب شده آن را داخل خورشت بریزید.
برای بینظیر شدن طعم خورشت کنگر از سبزیهایی چون نعنا و جعفری استفاده نمایید، برخی افراد برای بهتر شدن طعم خورشت کنگر از سبزیهای محلی و ریحان،پیازچه، کرفس نیز استفاده میکنند.
بسیاری از افراد در خورش کنگر خود مقداری رب میریزند اما برخی دیگر دوست دارند خورشت کنگرشان مانند قورمه سبزی سیاه و خوش رنگ شود به همین خاطر اصلاً از رب گوجه استفاده نمیکنند، پیشنهاد میکنیم این گزینه را خودتان انتخاب کنید تا دریابید آیا خورش کنگر بار رب خوشمزه تر است یا خورش کنگر بدون رب؟
در بعضی از مناطق برای تهیه خورشت کنگر قیمه از لپه استفاده میکنند، در صورت استفاده از لپه برای خوش طعم شدن خورشتتان حتما لپه را بخیسانید تا هم زودتر پخته شود و هم نفخش گرفته شود.
برای لعابدار شدن و خوشمزهتر شدن خورشت کنگر هرگز از آب سرد استفاده نکنید، آب جوش استفاده کرده تا خورشتتان سریعتر جا بیفتد، شما میتوانید از آب گوشت یا آب مرغ مزهدار شده نیز برای خوشمزهتر شدن خورش استفاده کنید.
برای تهیه خورشت کنگر حتماً از ادویههایی چون نمک، فلفل، زردچوبه استفاده کنید، اگر دوست دارید خورش کنگر شما تند باشد میزان فلفل را در مرحله پخت بیشتر کنید.
یکی از اصلیترین رازهای خوشمزگی خورشت کنگر جا افتادن این خورشت است، حرارت اجاق گاز برای پخت خورش کنگر باید ملایم باشد تا خورش به آرامی مغز پخت شود و جا بیفتد.
منبع: نمناک
فراشپز- هر منطقه از ایران برای نوروز خوراکیهای خاصی دارد؛ شیرینیهایی که حالا شهرت ملی…
فراشپز- سوپ لوبیا چیتی یک انتخاب عالی برای طرفداران لوبیا چیتی و افرادی است که…
فراشپز- تا حالا هر جور ماهی را مزه دار و سرخ می کردید را کنار…
فراشپز- زولبیا، این شیرینی ترد و طلایی، بدون شربت خوشمزه و معطرش کامل نمیشود! شربت…
فراشپز- از آنجا که کارشناسان تغذیه معتقدند وعده سحری باید جایگزین وعده ناهار باشد، مصرف…
فراشپز- شیرینی مشهدی کمی زمانبر است اما نتیجه نهایی آن لذتبخش است. مواد لازم برای…