آشپزی

روش تهیه زولبیا و بامیه با نشاسته و ماست

فراشپز- از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های سفره ماه مبارک رمضان زولبیا و بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند مطمئنا سالم‌تر و به صرفه‌تر خواهد بود.

زولبیا و بامیه جزو شیرینی‌های پرطرفدار میان ایرانی‌هاست؛ این شیرینی‌ها مانند گوش فیل اصلیت هندی دارند. شما می‌توانید این شیرینی‌های محبوب در ماه رمضان را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه ( برای ۶ نفر )

شکر ۲ لیوان
آب ۱/۵ لیوان
گلاب ۱/۴ لیوان
زعفران دم کرده به میزان لازم
آب لیمو نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه

مرحله اول :

برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ابتدا یک و نیم لیوان آب را به همراه ۲ لیوان شکر در قابلمه‌ای ریخته و با حرارت کم روی شعله قرار دهید و با قاشق شروع به هم زدن کنید تا زمانی که شکر کاملا آب شود.

مرحله دوم :

در ادامه زعفران دم کرده را به همراه گلاب و آبلیمو به شهد اضافه کرده و صبر کنید تا شربت به قوام رسیده و غلیظ شود.

مرحله سوم :

بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

مواد لازم برای تهیه زولبیا

آرد ۳ قاشق غذاخوری
ماست ۱/۲ لیوان
گلاب ۱/۳ لیوان
نشاسته گل یک لیوان
جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه زولبیا خانگی

مرحله اول :

برای تهیه زولبیا ابتدا نشاسته و ماست را بوسیله همزن به خوبی ترکیب کنید تا مایع مورد نظر یکدست شود.

مرحله دوم :

بعد از گذشت ۵ دقیقه به آن یک قاشق چایخوری روغن به مایع اضافه کنید و شروع به مخلوط کردن بکنید.

مرحله سوم :

پس از مخلوط کردن کامل مواد، گلاب و جوش شیرین و زعفران را به مواد اضافه کنید و شروع به همزدن بکنید تا مواد ترکیب شوند.

مرحله چهارم :

حال آرد را الک کرده و به همراه جوش شیرین به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله پنجم :

این مواد باید جوری مخلوط و یکدست شود که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.

مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم‌دهی هر دو طرف آن را به خوبی سرخ می‌کنیم که بهترین مدت برای آماده شدن زولبیا ۱۰ دقیقه است.

مواد لازم برای بامیه خانگی

آب ۱ لیوان
آرد ۱ لیوان
تخم مرغ ۳ عدد متوسط
کره ۲۵ گرم
بکینگ پودر ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم

درست کردن بامیه خانگی

مرحله اول :

برای تهیه بامیه ابتدا آب را بجوشانید و به آب در حال جوش بر روی شعله ملایم روغن یا کره را اضافه کنید و مخلوط کنید.

مرحله دوم :

در این مرحله بکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر تقریبا سفتی آماده شود.

مرحله سوم :

بعد از اینکه خمیر کمی سرد شد تخم مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود در ادامه می‌توانید یک قاشق از شربت بامیه هم به خمیر اضافه کنید.

مرحله چهارم :

خمیر را توسط قیف به صورت دایره دایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ کنید و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و داخل شربت می‌اندازیم به مدت چند دقیقه.

ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزه تر شدن زولبیا و بامیه

روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا می‌شود. پس سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفاده کنید.

شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند. به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند. اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر می‌شوند.

حتما داخل شربت بامیه آبلیمو بریزید تا شکرک نزند.

در طرز تهیه زولبیا از قیف‌های یکبار مصرف نیز می‌توان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیف‌ها باید ۷ میلی‌متر باشد.

زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.

شعله گاز برای سرخ کردن زولبیاها باید کم و ملایم باشد.

مواد را بعد از درست کردن ۲ یا ۳ زولبیا مجددا مخلوط کنید.

ماسوره آچاری برای درست کردن بامیه بهتر است.

هنگام سرخ کردن بامیه‌ها دقت کنید بامیه‌های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه‌ها فاصله باشد تا بخار بامیه‌ها باعث نرم شدن آنها نشود.

بامیه‌ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیره شوند.

گلوکز باعث می‌شود بامیه‌ها نرم نشوند به همین دلیل حتما داخل شربت بامیه از آن استفاده کنید. گلوکز را می‌توانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافی است. در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است.

بامیه‌ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

منبع: نمناک

فراشپز

View Comments

  • هیچ یک از روش های پخت زولوبیا توفضای مجازی میگزارند جواب نمیده من با همه روش ها امتحان کردم😔

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

6 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

6 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

7 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

7 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

8 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

9 ساعت ago