کردها با سیبزمینی که خواص غذایی آن پرتعداد است، یک نوع سوپ محلی میپزند که اگر یک بار طعم آن را امتحان کنید، حتماً طرفدار آن میشوید.
سوپ گرماو یکی از غذاهای محلی کردهاست که بهدلیل داشتن آب مرغ، قلم و حبوبات مغذی به همراه سیبزمینی ارزش غذایی زیادی دارد. وجود سیبزمینی در این سوپ آن را به منبع کربوهیدرات و یک غذای کامل تبدیل کرده است.
تعداد نفرات: برای ۴ نفر
مدت زمان پخت: ۳ ساعت
مناسب:کودکان و بزرگسالان
نخود آبگوشتی و لوبیا قرمز: یک لیوان
جوی پوست کنده: نصف لیوان
سیبزمینی: ۲ عدد
آب قلم یا آب مرغ: ۲ لیوان
پیاز بزرگ: یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
جعفری تازه: یک دسته
۱. لوبیا، نخود و جو را که از شب قبل خیسانده شده، با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا حبوبات به مدت نیم ساعت نیمپز شود.
۲. پیاز رنده شده را تفت دهید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
۳. حبوبات پخته را داخل پیازداغ بریزید. مقداری آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا حبوبات کاملا بپزد.
۳. آب قلم را همراه با سیبزمینی نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید.
۴. صبر کنید تا سوپ ۴۵ دقیقه دیگر بپزد و حسابی لعاب بیندازد. سپس آن را با جعفری تزیین کنید.
نکته: اگر از قرص استاک استفاده میکنید حواستان باشد که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد. در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.
منبع: همشهری
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…