آشپزی

روش تهیه قاتق گوشت، غذایی لذیذ از کرمان

فراشپز- یکی از خوراک‌های قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت می‌باشد که شبیه فلافلی است که با گوشت ترکیب شده و مواد اولیه آن را داخل یک هاون می‌کوبیدند که چسبندگی پیدا کند و طعم‌ها با هم ترکیب شود.

مردم کرمان غذا‌های سنتی و متفاوت زیادی دارند و آبگوشت‌ها، آش‌ها و پلو‌هایی که با خورشت‌های متنوع تهیه و سرو می‌شوند، از جمله غذا‌های سنتی این شهر هستند. در این میان قاتق کرمانی غذایی متفاوت از این سرزمین است.

قاتق کرمانی یکی از غذا‌های قدیمی و اصیل است که بیشتر در اطراف شهر کرمان آن را تهیه می‌کنند. در ادامه نحوه تهیه این غذا را با هم می‌خوانیم.

مواد لازم برای تهیه قاتق گوشت

نخود: نصف پیمانه
پیاز: دو عدد

چهار زیره (زیره سیاه، زیره سبز، بادیان رومی و تخم شبت): یک قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

روغن مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم

سیب زمینی مکعبی خرد شده: یک عدد

رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ‌خوری

ترخون خشک: سه قاشق سوپ‌خوری

گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه قاتق گوشت

برای تهیه قاتق گوشت باید نخود را خیس کنید و بعد آن را آبکش کرده و با یک پیاز خورد کرده داخل غذاساز بریزید و آن‌ها را به شکل بلغور در بیاورید.

سپس گوشت چرخ کرده را با مقداری زیره و نمک ورز داده و کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند و بعد آن‌ها را به اندازه‌های کوچک برداشته و شبیه شامی درست کنید.

سپس پیاز دیگر را به شکل خیلی نازک خرد کنید و داخل مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود و بعد سیب زمینی‌ها را با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا سیب زمینی‌ها رنگ طلایی به خود بگیرند.

سپس داخل یک تابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را داخل آن تفت دهید تا رنگ خوبی پیدا کند و بعد با یک لیتر آب داخل قابلمه‌ای که سیب زمینی درون آن بود بریزید و شعله را زیاد کنید که به جوش برسد.

حالا کوفته‌هایی را که تهیه کرده بودید یکی یکی داخل آبی که در حال جوشیدن است بیاندازید و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه شعله را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید.

بهتر است آب در حدی باشد که روی شامی‌ها را بگیرد تا مغز آن‌ها خوب بپزد.

وقتی که مقدار سس به یک سوم مقدار اولیه رسید، کمی ترخون به آن اضافه کنید و بعد از گذشت سه دقیقه آن را با آب خود داخل ظرف دلخواه سرو کرده و کنار بگذارید.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

سوشی؛ غذای باستانی آسیای شرقی و طرز تهیه آن

فراشپز- در پاسخ به این سوال که سوشی چیست و خاستگاه آن کجاست؟ باید گفت…

16 دقیقه ago

۱۰ خوراکی خوشمزه و پرطرفداری که شما را زود پیر می‌کند

فراشپز- برخی عادات تغذیه‌ای وجود دارند که علاوه بر تاثیر مستقیم بر شرایط زیستی چون…

41 دقیقه ago

طرز تهیه چیز کیک نارنگی با عطر و بوی بی نظیر

فراشپز- نارنگی با عطر و بوی بی‌نظیر و طعم هیجان‌انگیزش، یکی از بهترین گزینه‌های درست…

1 ساعت ago

چطور با انار مسقطی درست کنیم؟

فراشپز- خیلی راحت می‌توانید در خانه دسرهای اناری با طعم متفاوت تهیه کنید. مسقطی‌اناری یکی…

2 ساعت ago

نحوه درست مصرف ویتامین d؛ این اشتباه ویتامین d را بی‌فایده می‌کند

فراشپز- ویتامین D را اگر با گروه مهمی از غذاها ترکیب نکنید، به احتمال زیاد…

2 ساعت ago

چطور پنکیک کدو بپزیم؟

فراشپز- پنکیک یک صبحانه اروپایی است که در سالهای اخیر بین مردم ما هم طرفدار…

2 ساعت ago