آشپزی

روش طبخ برنج لیمو ترش، خوشمزه و گیاهی

فراشپز- برنج لیمو ترش غذایی است که در این مطلب با روش پخت و مواد موجود در آن آشنا می شویم. ماده اصلی این غذا برنج است. بنابراین برای وعده ناهار مناسب می باشد.

برنج لیمو ترش غذایی است که در این مطلب با روش پخت و مواد موجود در آن آشنا می شویم. ماده اصلی این غذا برنج است. بنابراین برای وعده ناهار مناسب می باشد.

از دیگر مواد موجود در این غذا می توان به برگ بو، روغن زیتون، میخک، زیره سیاه، لیمو ترش، هل و چوب دارچین اشاره کنیم. این غذا کاملا گیاهی است و بنابراین برای سلامتی بسیار مفید است و با توجه به ادویه های مختلفی که در آن استفاده می شود طعم بخصوصی خواهد داشت.

از جعفری هم برای تزیین این پلو استفاده می شود. شاید شما هم بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد برگ بو داشته باشید باید بگوییم که برگ بو، برگ معطر و سبز یک گیاه خوشبو است که زمانیکه خشک شود هم همچنان عطر و رایحه را با خود دارد. این برگ سبز خواص ویژه ای دارد که در این جا به برخی از آنها اشاره می کنیم.

برگ بو یک ادویه محسوب می شود که حاوی ویتامین c است. وجود ویتامین c در این ادویه در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و دفع و خنثی شدن رادیکال های آزاد موجود در بدن موثر است. نکته ای که در این جا وجود دارد این است که حتما باید دقت کنید که برگ بو را بصورت خشک استفاده کنید و استفاده از این برگ بصورت سبز و تازه مضر خواهد بود.

برگ بوی خشک شده همچنین حاوی ویتامین A است که از سرطان دهان و ریه جلوگیری کرده و به تقویت بینایی کمک می کند. میخک یکی دیگر از ادویه هایی است که در این غذا از آن استفاده می شود. میخک برای سیستم گوارش بسیار مفید است و محافظ کبد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

هم چنین مصرف میخک برای بیماران دیابتی هم بسیار مفید است. از دیگر مواد اصلی موجود در این غذا لیمو ترش است. مصرف لیمو ترش خاصیت ضد سرطانی داشته و از بروز انواع سرطان ها جلوگیری می کند. مصرف آن برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است و فشار خون بالا را کنترل میکند.

از انواع دیگر پلو می توان به : پلو مکزیکی ، یارمه پلو ، چشم بلبلی پلو و ماش پلو اشاره کرد.

مواد لازم:

برنج: 200 گرم

روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری

برگ بو: 6 عدد

چوب دارچین: 2 عدد کوچک

میخک: 2 عدد

هل: 4 دانه

زیره سیاه: 2 قاشق مرباخوری

زردچوبه : یک چهارم قاشق مرباخوری

لیمو تازه درشت: 1 عدد

آب: 450 میلی لیتر

نمک: به مقدار لازم

جعفری: به مقدار لازم برای تزیین

مراحل پخت:

گام 1 برنج را بخیسانید.

گام 2 در یک ظرف مناسب روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
ادوا پیلو (ادویه پلو) یکی از پلو مخلوط های خوشمزه استان تبریز است.این غذا همان طور که از اسمش پیداست از ادویه و برنج تشکیل می شود.

گام 3 برگ بو، میخک، دارچین، هل، زردچوبه و زیره را داخل روغن تفت دهید.

گام 4 برنج را آبکش کرده و به مواد اضافه کنید و همراه با آب لیموترش، آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

گام 5 پس از جوش آمدن و تبخیر آب اضافی ، غذا را دم بگذارید.

گام 6 پس از دم کشیدن برنج آنرا با جعفری خرد شده تزیین و سرو نمایید.

منبع: دلگرم

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه لاهما جون یک پیتزا خوشمزه و لذیذ ترکی

فراشپز- مواد لازم برای تهیه لاهما جون ترکى: ارد 1 لیوان. آب 1/4 لیوان. روغن…

13 دقیقه ago

طرز تهیه تارت ریواس مخصوص فصل بهار

فراشپز- ریواس یکی از گیاهان بهاری است که در کوهستان‌ها رشد می‌کند و طعم ترشی…

1 ساعت ago

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

8 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

9 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

9 ساعت ago